Honda bude dodávať motory Aston Martinu. Spoločne vyhráme, odkázal Stroll | Magazín F1 - F1online.sk

Honda bude mať vo svete Formuly 1 nového spojenca. Japonský výrobca pohonných jednotiek počnúc rokom 2026 spojí sily s Aston Martinom, s ktorým spoločne vytvorí nový továrenský tím. V stredu skoro ráno to oficiálne potvrdili zástupcovia oboch značiek.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/96734/honda-bude-dodavat-motory-aston-martinu-spolocne-vyhrame-odkazal-stroll

GP2 Engine is coming :sunglasses:

Důležité strategické rozhodnutí pro AM. Řekl bych, že tu opravdu nemají co ztratit a mít exkluzivního dodavatele je prostě obrovské plus

1 Like

Nie zly tah… Z hladiska AM spravne rozhodnutie - na zaciatok budu mat exkluzivneho dodavatela, ktory sa navyse poucil zo svojich chyb. Snad to Honde vydrzi.

A je super, ze zo styroch dodavatelov sa o par rokov stane 6… Este by to chcelo jedneho, chcel by som vidiet, co by dokazal cisto americky motor. Spolupraca Ford - RB bude asi pod taktovkou RB, ale taky Chevrolet… To by bolo pekne prekvapenie. A keby sa rivalita Honda x Chevrolet preniesla aj do f1… To by bolo blaho… Len ku komu by sli. Haas? Alebo konecne Andretti?

Alonso si letí po tretí titul :slightly_smiling_face:

3 Likes

S Hondou to nejspíše nebude.

pre aston martin podla vsetkeho vyborna sprava.
A mam to chapat tak, ze nakoniec Redbull ide teda definitivne stavat vlastne motory ?

Aby odrazu nemali navrch Ferrari a Mercedes. To že sa teraz Honde darí nemusí pokračovať. Ford+RB veľmi otázne, bez Hondy vlatne nevedia nič o motore F1. Audi sa bude len pomali rozbiehať. Alpin tam je to neutralne.
A v podstate nam tak vznikne zas dominancia toho komu sa to podari lepšie vyskladať.

Ferda byl opět taky velmi skeptický, ale nakonec hlavní cenu jsem se rozhodl předat Fantomasovi :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

FantomasManovi to tentoraz nevyšlo :slightly_smiling_face:

ak chcu titul inej cesty nebolo.
co bude v 2026 nikto netusi. mozno zas bude dominancia jedneho motora ako v 2014, ale kto to bude?:man_shrugging:

Jen trošku :smiley: :face_with_hand_over_mouth:

Tohle spojení dává trochu šance na urovnání sporů mezi Alonsem a Hondou a možná se v rozumné době Alonso třeba s Andrettim na Indianapolis 500 ještě sveze :wink:

Ak by to s Hondou klaplo hneď v roku 2026, tak by preskočil Farinu a po Fangiovi by bol druhým najstarším šampiónom všetkých čias. :slight_smile:

Už pred časom ohlásil spoluprácu s Fordom – budú braní z 90% ako nový dodávateľ, takže budú mať takmer také výhody ako Audi (v zmysle povolených extra nákladov mimo rozpočtový strop na motory).

Tuším, že Red Bull bude vyvíjať spaľovací motor a Ford hybridnú časť.

1 Like

engine feels good

Parádní zpráva. :slightly_smiling_face:
Jsem zvědavý, co se teď bude dít.

vôbec by som kombináciu AM + Honda nepodceňoval. Spolupráca Hondy s RB už ukázala, že Honda vie byť úspešná. Ak s AM nadviažu na toto obdobie, môže byť z nich veľký hráč, ak AM bude navrhovať dobré auto.
Ďalšia vec, síce neviem do akej miery sa o spoluprácu s Hondou zaujímal McLaren, ale keď tak celkom rana pre nich.

teraz už len preplatiť Neweyho, nikam sa sťahovať ako v prípade FER nemusí, má to len o ulicu ďalej, a možno bližšie :face_with_hand_over_mouth:

Presne tak.
Newey je achillova päta RedBullu.
Je mozne ze sa pozerame na posledne roky dominancie RB.