Hokej Olympiada 2026

Tak úprimne utrpeli sme dve výhry, aj keď naozaj rozhodcovia by mali pridať mrkvu či dve do svojho jedálnička.

Proti Suomi sme ťahali za slabší koniec od mantinelu za ich bránkou až pred bránkovisko Hlavaja, on naozaj zachytal pravdepodobne najlepší zápas na olympiáde.

Proti domorodcom sa to ťažko hodnotí ale vďaka rozhodcom to smrdelo remízou.(Domáci hrali vynikajúco na to že rok čo rok bojujú o udržanie v A divízii)

Už len dúfať že Švédom bude stačiť 3:1 :upside_down_face:

Z faulu na nášho hráča získať oslabenie :upside_down_face: rozhodcovia idú bomby, nevadí postup majú, paráda.

Toľko radosti z prehraného zápasu som už dlho nevidel. Už len počkať ako sa situácia vyvinie a kto sa nám v top8 postaví do cesty , snáď nie Babišovci :grin:

1 lajk

Rozhodcovia zo zápasu s Talianmi a so Švédmi by mali byť doživotne vylúčený z vrcholových podujatí.

To, čo včera a dnes predviedli je neprípustné.

Jasný útok na hlavu, pozrú si to ešte aj na videu a dajú dve minúty, pričom hráč je po zápase dodatočne suspendovaný. Neskôr zákrok, ktorý nie je faulom označia ako nedovolené bránenie a za pár minút rovnaký zákrok Talianska a nič.

Dnes gól, ktorý mal platiť neuznajú, hoci nad tým by sa ešte dalo prižmúriť oči, lebo to bolo tesné, ale to, čo predvádzali následne v druhej a tretej tretine, tak to je normálne na príklep do hlavy.

Vylúčenie Regendu za čistý hit, ktoré Švédi hneď využili, ale to bolo stále málo oproti tomu, čo predviedli v 3. tretine. Vylúčenia Kocha a Kelemena ako vzájomné, len aby Švédi nehrali oslabovku, boli hodné oblastného žiackeho turnaja, kde si miestny rozhodca vyslovene vymýšľa, len aby pomohol svojmu tímu a následne ešte čerešnička bolo vylúčenie Černáka ako rozdielové, ktorého Švéd ešte aj sekol a nič.

Chvalabohu za aspoň ako-takú karmu a gól Dvorského.

Švédom prajem vypadnutie v osemfinále alebo štvrťfinále a rozhodcom prajem, aby v Taliansku dostali kvalitnú srač.ku a v strede ulice sa dos.rali až do topánok. :face_vomiting:

Dnešný český výkon bol, bohužiaľ, sklamaním. Takto zlý český výkon som už dlho nevidel. Toľko nepresností a najmä od hráčov, ktorí mali ťahať celý tím - Pastrňák a Nečas. Snáď sa z toho oklepú a toto bola výnimka.

Škoda, keby vyhrali aspoň po predĺžení, bola by šanca, že by sme sa stretli v štvrťfinále a to by bol určite najzaujímavejší zápas pre nás všetkých. :slight_smile:

Súhlasím.​

Vyzerá to tak, že Česi v štvrťfinále bohužiaľ skončia na Kanade, ale pre nás je zase Nemecko prijateľnejší súper, aj keď ľahké to nebude.

Slovensko bude vitez Olympiady 2026.

Nemci budú hrať 3 zápasy za 4 dni. Pre nás toto nemôže byť výhovorka. Sú asi najhratelnejší po Lotyšoch/Dánoch čo majú šancu byť v QF. S naším kádrom ich musia dať.

Určite a verím, že ich dajú, no zároveň by som ich nepodceňoval a nebral to tak, že semifinále máme zaručené.

Máme podľa mňa kvalitnejší tím ako Nemecko, ale už viackrát sme videli, že papierovo lepší tím prehral (ako napríklad Nemci proti Lotyšom).

Ak sa dostaneme do semi, tak bronz je podľa mňa reálny. S Fínmi, Švédmi aj USA sa vyhrať dá, ak podáme top výkon a im ten zápas nesadne.

Kanadu môže poraziť asi len USA a vedelo by ju poraziť možno Rusko, keby tam je.

Těžko se to hodnotí, výkony některých hráčů, kteří by to měli táhnout, jsou slabší, bohužel. Švýcaři víc aktivnější a silnější v soubojích. I tak ale, pro nás klasický zápas blbec. Vedeš 1:0, Pastrňák dává do prázdné a Josimu to trefí shaft hokejky a klasické “nedáš dostaneš” v akci, kdy potom Josi hodí puk před branku a brusli Gudase to jde mezi betony Dostála do branky 1:1. Následně využitá přesilovka Švýcarů - tam to zahráli dobře, aktivně do brány a důraz v brankovišti při dorážce 1:2. Potom přišeš tlak z naší strany a zasloužené srovnání na začátku třetí třetiny 2:2. No a potom velice nešťastný gól, kdy máme puk na hokejce, 2x ti přeskočí čepel a Švýcar stojí mezi kruhy z ničeho nic a zvyšuje na 2:3. Potom opět aktivní hra z naší strany a tlačíme se za vyrovnáním. Situace v brankovišti, kdy je Genoni na hranici brankovišti, možná za ní a Pastrňák se o něj otře, těžko říct. Kdyby jsme brali výzvu, rozhodčí by si asi stál za svým a poslal nás do čtyř, za zdržování. Naštěstí se podařilo srovnat i tak, Hronek krásně našel Nečase a vyrovnáváme zaslouženě na 3:3. Prodloužení 3v3, těžko hodnotit, možná špatný výběr hráčů, tam jak propadneš o jednoho hráče, kdy jdeš do útoku, tak je to smrtící. Červenka ztratil puk, Švýcaři otáčí hru a Kukan to tam zavěsil neskutečně Nicméně střídání Švýcarů, kdy v jeden moment je na ledě 5 hráčů, před tou situací, to bolí. Dost smolné utkání a rozhodl jeden gól, tak jak při finále MS 2024.

Ja to vidím takto​:rofl::rofl: Miláno - Nagáno

Pre Čechov zápas blbec už len z toho dôvodu, že Pastrňák bol úplne stratený. Takto zle som ho ešte nevidel hrať, každá druhá nahrávka do prázdna alebo Švajčiarom na hokejku, súboje prehrával, odskakovalo mu snáď všetko čo mohlo. Hádam si odbil všetkú smolu a už bude len hviezdiť. Tak isto Nečas väčšinu zápasu mimo.

Prvá tretina v podaní Česka bola bolesť pre oči, ale aj tak so šťastím ste ju dokázali vyhrať. Druhá tretina stále nič moc. Jedine tretia tretina bola lepšia, ale aj v nej plno chýb. Až som mal niekedy pocit, že sa pozerám na slovenskú reprezentáciu z čias najväčšieho trápenia asi 10 rokov dozadu.

Predĺženie môže dopadnúť pre hocikoho, ale Švajčiari zaslúžene, boli lepší včera. Aj keď sa mi to zle píše, pretože som vám včera fandil a výkony s Kanadou aj Francúzskom boli dobré.

A k tomu Pastovmu vyrovnaniu ešte - tiež som si najskôr myslel, že to mal byť gól, lebo kontakt bol mimo bránkoviska, nakoniec ale mohol byť rád, že nebol vylúčený, keďže brankára trafil lakťom do masky.

Ostáva len dúfať, že v štvrťfinále podáte top výkon, spravíte malý zázrak, vyradíte Kanadu a vidíme sa v semi alebo o medailu. Nie je to nereálne, Kanada vie znervóznieť, keď to nejde podľa ich plánov. :slight_smile:

Akože vyhrajú Česi? :slight_smile:

Nn slovenské nagáno bude

1 lajk

To by bol ešte väčší úspech ako originál Nagáno. :smiley:

Pastrňák se zatím hledá furt. Každopádně Nečas? Ten hraje výborně, proti Švýcarsku 1+2, patří k aktuálně nejlepším v týmu.

V předkole Dánové jsou nevyzpytatelní, tam to může být velký boj. Zázrak v podobě vyřazení jde udělat na MS, kde Kanada může mít slabší tým nebo na MS20 kde už máme praxi ve vyřazování Kanady a ti hráči jsou potom více nervóznější, když s námi hrají.

Každopádně aby tento tým Kanady znervozněl, to by muselo sejít opravdu moc věcí společně. Dostál by to musel zavřít jak ještě nikdy v životě. Pastrňák by to musel vešet do rohů na počkání a obrana by musela najet systém všechno nebo smrt.

Nečas, síce dal 1+2, ale herne to tiež proti Švajčiarom nebolo také, ako by som od neho čakal. Aj Pastrňák má bod za ten zápas a tá akcia vyrovnávajúceho gólu bola nádherná, ale zvyšok bol Pastrňák úplne stratený a kazil neskutočne, takže nie vždy body sú odrazom výkonu.

Škoda toho zápasu, lebo vás som tipoval minimálne na bronz, no cez Kanadu to budete mať veľmi ťažké (ale budem dúfať).

Máte dve formácie, ktoré s Kanadou môžu v pohode hrať dobrý hokej ak podajú top výkon. Vaše prvé dva útoky majú neskutočné mená, už len aby si to sadlo v správny moment a zvyšné formácie sa sústredili výhradne na defenzívu. Aj Kanada môže zažiť slabší deň. :slight_smile:

Uvidíme no, zápas s Dánskem hodně napoví, v jakém rozpoložení ten tým nastoupí případně proti Kanadě. Rozhodují fakt maličkosti a jeden dobrý/špatný odraz dnes rozhoduje tyto zápasy.

Dobrým příkladem je Váš zápas se Švédskem, kdy už to bylo svým způsobem jasné, ale potom Kelemen nebo kdo šikovně vyprovokoval Raymonda, který nesmyslně fauloval a daroval Slovensku přesilovku. Každopádně z toho týmu jde dobrý pocit, i přes to, že je tam polovina hráčů z naší extraligy, tak ten tým vypadá, že si sednul a hráči i přes technické nedostatky to šikovně dohánějí svou bojovností a srdíčkem. Čtvrtfinále by mohlo vyjít, pokud předvedou podobný výkon jak proti Švédsku. Uvidíme po čtvrtfinále, koho případně dostanou na semifinále.

1 lajk

Dánsko musíte zdolať bez problémov, mám vás na tikete v handicape. :smiley:

Náš tím si sadol nad očakávania. Zápas so Švédskom bol do veľkej miery ovplyvnený rozhodcami, tí robili také nezmysly, že to človek ešte nevidel. Ale všetko je nakoniec ako má byť. A Kelemen je výborný hráč v tomto, to je presne taký kanadský štýl.

Toto by som nevnímal ako nejaký nedostatok. Jasné, vaša liga nie je NHL, ale posledné ročníky ligy majstrov dokazujú, že česká extraliga sa kľudne môže porovnávať s fínskou alebo švédskou ligou. :slight_smile:

Dneska s Danskem paradni vykon obou muzstev.