Kompresní poměr 16:1 dala FIA z obavy, že by nováčci mohli mít s vysokou kompresí problémy. Ale zdá se, že všichni kromě Hondy odvedli vynikající práci a rádi by by vyšší kompres, proto tlačí na FIA, aby udělala změny v pravidlech.
Já měl u motorů na mysli to, že teď se musí všechny zapečetit a jsou na celou sezónu, tuším počet 4 pcs…jak to vyřeší následně ?
To já vím, ale palivo se ladí dle komprese a , motorové mapy to je to co řeším.
Kdyby Tě krmili kvalitním senem, tak by Ti nemoc šílených
nehrozila, ale nejspíše se nějakému sedlákovi přimíchal do trávy pryskyřník, lysohlávky, nebo nějaké jiné jedy.
Presne toto vravim aj ja, moje slova
preco betonovat niekoho vyhodu
Motorové mapy budou u každého výrobce individuální a určitě je mění i během každého závodu přímo z továren.
Ty jsou právě taky pevné…je jich více, ale imho jsou pevné. ( jak je to u nových pravidel nevím)
až na to, že mapy motorů se nesmí měnit mezi Q a závodem po tom, co si s Ferrari a Red Bullem fňukal, že měl Mercedes party mod
Však Ferda chce jen ukázat, že má 0 znalosti a jen mele pantem, aby se dělal zajímavým
No bylo by to pěkné to je pravda. Ale moc fér k Mercedesu by to nebylo. Ale zase F1 neni o ferovosti ale o soutěži a show.
Takže jen otevřít stavidla a hurá. Ale pak ať si nikdo nestěžuje že Toto dělá politiku a píše si s FIA.
Nikdy jsem si nemyslel že to napíšu, ale zda se ze ti co glorifikovali motor Mercedes měli asi pravdu.
No zatím to vypadá, ze vcelku ví co píše a zda se ze tomu i rozumí.
Základní motorová mapa pevná je, ale jezdec si ji stále může podle potřeby upravovat. Jako příklad uvedu déšť. Když začne pršet, nebo když jezdec dostane informaci, že prší třeba v nějaké části trati, tak si jezdec upravuje motorový mód na volantu.
Stejné to je při vyvěšení žlutých vlajek, výjezdu SC, nebo VSC.
To snad pochopí i náš dvorní… .

Zrušení stropů a vývojová válka by byla fajn.
Bohužel se v dnešní “férové” době pro všechny toho asi nedožiju.
Jasný, pro závod těch map mají více , tam šlo dříve o to, že Mercedes měl kvalifikační režim a nikdo ho neuměl napodobit. Tak se udělalo to, že s tím co jedeš kvalifikaci, musíš jet i závod… takže kvalifikační mód byl stejný jako závodní. Nemohl jsi na dvě kola použít víc… než jsi použil v kvalifiakci. ( třeba před zastavkou, či po)
Ja jsem třeba proti ale strop musí být rozumně vysoký. Umlátit to penězi je o ničem…
Dát na motory Stop Stav hned při prvním závodu je totální hogarovina. Ale myslím, že FIA má ošetřené, aby nováčci, nebo Alpinisté všeobecně měli šanci své motory vylepšovat a odstraňovat závady v rámci životností jak se říkalo dříve docela ošetřené.
Honda minule bez žetonů nemohla opravit vůbec nic a stejně to zvládla.
Hezký článek jsi našel, jen mě tam jaksi při popisování těch zásadních rozdílů mezi malým a velkým turbem chybí informace, že povolené rozmezí letos je 90-100mm…
Pořád mám pocit že někdo žije ještě v předchozích letech.
Taky je (F1) o politikaření a účelových nátlakových koalicích. Takhle už by to mohlo být všechno, o férovosti a spravedlnosti určitě ne
.
Myslím, že to všichni vyřešili tak, že stávající kvalifikační párty režim nechali jako základní i když ho v závodě možná nikdy nepoužili, ale dalších třeba deset různých módů v možnostech nastavení zůstal.
Každý ať si utratí kolik uzná za vhodné.
Rozumný strop neexistuje, každý tu hranici rozumnosti má jinde.