Hodgkinson je proti homologácii motorov: Nechajte nás zahodiť rukavice a bojovať | Magazín F1 - F1online.sk

Kompresní poměr 16:1 dala FIA z obavy, že by nováčci mohli mít s vysokou kompresí problémy. Ale zdá se, že všichni kromě Hondy odvedli vynikající práci a rádi by by vyšší kompres, proto tlačí na FIA, aby udělala změny v pravidlech.

Já měl u motorů na mysli to, že teď se musí všechny zapečetit a jsou na celou sezónu, tuším počet 4 pcs…jak to vyřeší následně ?

To já vím, ale palivo se ladí dle komprese a , motorové mapy to je to co řeším.

Kdyby Tě krmili kvalitním senem, tak by Ti nemoc šílených :cow_face: nehrozila, ale nejspíše se nějakému sedlákovi přimíchal do trávy pryskyřník, lysohlávky, nebo nějaké jiné jedy.

Presne toto vravim aj ja, moje slova​:+1:preco betonovat niekoho vyhodu

1 lajk

Motorové mapy budou u každého výrobce individuální a určitě je mění i během každého závodu přímo z továren.

Ty jsou právě taky pevné…je jich více, ale imho jsou pevné. ( jak je to u nových pravidel nevím)

až na to, že mapy motorů se nesmí měnit mezi Q a závodem po tom, co si s Ferrari a Red Bullem fňukal, že měl Mercedes party mod

1 lajk

Však Ferda chce jen ukázat, že má 0 znalosti a jen mele pantem, aby se dělal zajímavým

1 lajk

No bylo by to pěkné to je pravda. Ale moc fér k Mercedesu by to nebylo. Ale zase F1 neni o ferovosti ale o soutěži a show.

Takže jen otevřít stavidla a hurá. Ale pak ať si nikdo nestěžuje že Toto dělá politiku a píše si s FIA.

Nikdy jsem si nemyslel že to napíšu, ale zda se ze ti co glorifikovali motor Mercedes měli asi pravdu.

No zatím to vypadá, ze vcelku ví co píše a zda se ze tomu i rozumí.

Základní motorová mapa pevná je, ale jezdec si ji stále může podle potřeby upravovat. Jako příklad uvedu déšť. Když začne pršet, nebo když jezdec dostane informaci, že prší třeba v nějaké části trati, tak si jezdec upravuje motorový mód na volantu.
Stejné to je při vyvěšení žlutých vlajek, výjezdu SC, nebo VSC.
To snad pochopí i náš dvorní… .
cow_face

Zrušení stropů a vývojová válka by byla fajn.
Bohužel se v dnešní “férové” době pro všechny toho asi nedožiju.

Jasný, pro závod těch map mají více , tam šlo dříve o to, že Mercedes měl kvalifikační režim a nikdo ho neuměl napodobit. Tak se udělalo to, že s tím co jedeš kvalifikaci, musíš jet i závod… takže kvalifikační mód byl stejný jako závodní. Nemohl jsi na dvě kola použít víc… než jsi použil v kvalifiakci. ( třeba před zastavkou, či po)

Ja jsem třeba proti ale strop musí být rozumně vysoký. Umlátit to penězi je o ničem…

Dát na motory Stop Stav hned při prvním závodu je totální hogarovina. Ale myslím, že FIA má ošetřené, aby nováčci, nebo Alpinisté všeobecně měli šanci své motory vylepšovat a odstraňovat závady v rámci životností jak se říkalo dříve docela ošetřené.
Honda minule bez žetonů nemohla opravit vůbec nic a stejně to zvládla.

Hezký článek jsi našel, jen mě tam jaksi při popisování těch zásadních rozdílů mezi malým a velkým turbem chybí informace, že povolené rozmezí letos je 90-100mm…

Pořád mám pocit že někdo žije ještě v předchozích letech.

Taky je (F1) o politikaření a účelových nátlakových koalicích. Takhle už by to mohlo být všechno, o férovosti a spravedlnosti určitě ne :smile: .

1 lajk

Myslím, že to všichni vyřešili tak, že stávající kvalifikační párty režim nechali jako základní i když ho v závodě možná nikdy nepoužili, ale dalších třeba deset různých módů v možnostech nastavení zůstal.

Každý ať si utratí kolik uzná za vhodné.
Rozumný strop neexistuje, každý tu hranici rozumnosti má jinde.

2 lajkov