Hamiltonovi sa dostalo veľkej podpory. Čo vlastne „neguinho“ znamená? | Magazín F1 - F1online.sk

Ako sa dalo očakávať, kontroverzia okolo vyjadrení trojnásobného majstra sveta Nelsona Piqueta na adresu Lewisa Hamiltona sa okamžite rozbehla na plné obrátky. Tábor majstra sveta z rokov 1981, 1983 a 1987 zatiaľ mlčí a nevyslal ani slová obhajoby, ani ospravedlnenia. Vyjadrení na Lewisovu adresu však bolo viac ako dosť.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/68935/hamiltonovi-sa-dostalo-velkej-podpory-co-vlastne-neguinho-znamena

no nabuduce naimesto neguinha nech radsej oznacenie asshole alebo dick… vo vysledku to bude asi horsie, ale nebude okolo toho humbuk o rasizme… :smiley:

zase sa robí halo z “ničoho” podobne ako ked Cavani niekoho na instagrame nazval negrito čo má úplne iný význam než si všetci myslia a tu to bude podobné, keby to nepadlo na hamiltona tak si to nikto ani nevšimne.

Nuz, kedze ho Piquet takto nehanebne a zakerne NAPADOL, ako kompenzaciu za psychicku ujmu by som navrhoval dopriat mu mesiac neobmedzeneho testovania, styri kotviace lanka a 200 bodov, pretoze nieco taketo na cloveku zanecha stopy a nesmie sa to brat na lahku vahu. Hamiltonom to urcite otriaslo, ved to zaziva od malicka a bude sa z toho potrebovat dostat.

OK, k veci, nie som tak zcestovany aby som to dokazal posudit.
Slovo ne.er je na urovni nasho cig.na ?
Maju na to adekvatnu nahradu ako my róm ?
Slovo čer.och je rasizmus ?
Ja som beloch a nemam s tym ziaden problem.
Vsade kde mam bodku, som to takto musel nahodit.
A pozor - pri belochovi nie.
To je akoze co ?

Ano robim si z toho srandu, lebo svet to nechal zajst az moc daleko. Urcite nepovazujem za normalne, aby Eisele v prenose komentoval stylom “… A tu sa n***r nebezpecne priblizil k ryzozrutovi a uz vidime ako otvara DRS…”

Ale robit tu halo kvoli senilnemu dedkovi?

Tu si presne udrel klinec po hlavicke…

Ono to opacne podla sveta asi nie je rasizmus, lebo bieli sa asi ani nemaju povazovat za rasu alebo ako… Cinanov tiez nikto neriesi, stale je to len o tom ako sa ublizuje cokoladkovym (ziadny rasisticky podton,nechce sa mi rozmyslat ci mi to zoberie nejake ine oznacenie)

Nastudujte nejdřív historii a pak se tu bavte. Jak jeden, tak druhej tu děláte ostudu sami sobě. Argumenty na úrovni SPD a Kotlebovců. :face_vomiting::-1:

Ako a co ma historia s tym, ze rasizmus ma platit napriec vsetkymi rasami, nie len “bieli utlacaju ciernych”? Rad sa necham poucit.

Nemusí být, stačí DSQ Verstappena z ročníku :smile:

Zatial to nevyzera, ze by Leclerca vedel ponahanat, tak ked diskvalifikacie, tak aspon 5 :slight_smile: ani Russella si zatial na chlebik nenatiera

Koľko máš rokov? Desať? Že sa musíš pýtať na takéto triviálne veci, ktoré ťa mali rodičia naučiť.

Ako pekne vsetci stoja v siku so sirom. Tolko stojacich v f1 uz davno nebolo. Doteraz skoro vsetci klacali, teraz zase pekne stoja ako organy. Hotovy porno festival tato formula. :stuck_out_tongue:

To musi byt veeelmi skarede slovo , ked uz ani v clanku si netrufli napisat n/eg+er , chudak Arnold Schwarzenegger , vymazu ho z historie schwarz a este aj neger .

Ale ja historiu poznam, som dospely clovek. O utlacani viem.

Ale definicia rasizmu nehovori nic mensinach a vacsinach. Hovori o predsudkoch voci inej rase a nadradovani sa nad nu. A sice je tych pripadov menej a su v mensom meritku ale existuje aj utlacanie bielych. Moja pointa je, ze ked sa tak tlaci na potlacanie rasizmu, ma sa tak robit na vsetkych frontoch, tu sa ocividne stale riesi len utlacanie ciernych.

1 Like

… prečo sa s tým čakalo tak dlho a až teraz to niekomu začalo vadiť? Čo sa za tých pár mesiacov zmenilo, že až teraz sa to publikovalo?

Kamarát, ty musíš mať požehnanie od adminov alebo od nejakej vyššej moci že tu konštantne zasieraš fórum. Tebe ban nepomôže, mali sme od teba nejaký ten čas pokoj (musel si asi dostať ban na tvoj predošlý účet, alebo si musel bojovať na viacerých frontoch a tu si nestíhal) teraz zas šíriš osvetu z tohto účtu, v tomto štádiu debility by to chcelo akútnu návštevu psychiatra / psychológa

Důkazy máš? Hm? Nebo jsou to jen tvoje, ničím nepodložené plky? :thinking:

Spíš to druhé, že? Myslela jsem si to. Už se vzpamatuj, prosím.

To kdo bude a nebude utlačován záleží jen na tom jakou brutální silou disponujete.
Fakticky veřejný sektor utlačuje soukromý, přitom je v menšině, ale má ozbrojené násilnické jednotky které soukromý nemá. Tak musí makat, platit a nechat se šikanovat.
Někde v tramátari ti jemní původní obyvatelé Maoři přijeli navštívit sousedy na vedlejším ostrově. No, poslední zástupce toho kmene zemřel někdy ve 30 letech minulého století. I když jich bylo 2x víc než Maorů tak nějak zapomněli na obranu a zbraně.
Utlačování není o rase ale brutální síle. Jediné provinění bělochu je že dali většině na kokos díky technologické převaze.

No daj nejaky zdroj z ktoreho možem čerpať aby som bol osvietený ako ty.