Hamiltona už vo Ferrari nazývajú Mesiášom, tvrdí talianska novinárska legenda | Magazín F1 - F1online.sk

Aký bude mať príchod Lewisa Hamiltona do Ferrari vplyv na Charlesa Leclerca? S touto otázkou si lámeme hlavu už rok a pri jej riešení narážame na protichodné názory. Zvnútra tímu i od samotného Charlesa prichádzajú pohodové a uvoľnené reakcie, ale vieme, že realita môže byť celkom odlišná. Myslí si to aj slávny taliansky novinár Giuseppe „Pino“ Allievi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/187127/hamiltona-uz-vo-ferrari-nazyvaju-mesiasom-tvrdi-talianska-novinarska-legenda

Tak volali aj Vettela v r.2015.

Hej, hej, je to mesiáš…

2 Likes

Tak co, zmůšeš se i na něco seriózního? :joy:

vplyv na Charlesa bude taky, ake bude auto. Ak bude dobre a bude sa darit, tak je jedno ako dobry bude Hamilton, Lec sa bude drzat. Ale ak bude auto “zle” bude robit viac chyb ako Ham, co jeho sebadovere urcite neprospeje, a tym padom bude robit este viac chyb. Zacarovnay kruh… uvidime.´… Vetel tak zahodil celu jednu vitaznu sezonu, kedy mal/mohol byt majster a to mal proti sebe starnuceho Raikonena (a asi aj kuceraveho sefa motorov, ktory potom presiel na sefa…)

Pod tlakom je Hamilton.
Leclerc je tam roky doma.
Chyby mozu robit obaja, jak pises, adekvatne autu.

To přece neznamená, že by na něj neměl být tlak s ohledem vidiny zisku titulu

1 Like

podla mna je na Leclerca vacsi tlak.
Hamilton ma uz 7 titulov a taha mu na 40. On si prisiel vyskusat ake to je jazdit za Ferrari pretoze chcel a pretoze mohol, pretoze kralovsky zarobi a zvysi mu to polularitu a kredit.
Leclerc naopak musi pretoze ked so starnucim sampionom prehra tak by to pre Ferrari mohol byt jasny signal do buducnosti a konecna v jeho majstrovskych ambiciach.

4 Likes

Ako ja fandim Hamiltonovi od 2007, ale musime uvazovat relane. V medaku neviem ci sa na to ■■■■■■■, alebo George dosaval lepsi matros, ale v Q poriadne zaostaval. A to si myslim, ze Leclerc je o triedu lepsi jazdec, ako Russell. A v zavodnom tempe je Ham trieda, no Charles uz tiez par krat ukazal, ze sa vie na prvom mieste udrzat aj proti konkurencii so silnejsimi monopostami.
Na druhu stranu ako pises, Charles dost chybuje a bude pod tlakom, lebo celu zimnu prestavku necitame/nevidime nic ine iba HAM-FERRARI.
Trosku to Leclerca zatienuje. Bude to medzi nimi vyrovnane, ale myslim si, ze Charles bude lepsi/rychlejsi… Tak ci ona, ferrari ma skvelu dvojicu, jednu z najlepsich na roste. Lepsia by uz bola iba ALONSO-VERSTAPEN.

lenze tu ide o 2 protiklady, kde jeden historicky chyby nerobi (Ham) a druhy ich zas robi az privela (Lec). Lec ma navyse este aj furt smolu (casto ked sa pokazi auto, tak jemu a nie kolegovi) a naopak, Lujzo mal roky v pivnici zavretu Stastenu a musela robit ako jej nakazal :slight_smile: az mu ju uniesol Maxo a teraz ju ma zavretu v pivnici on…

Dosť chybuje? Poslednú sezónu okrem záchrany Ferrari v lete nebol mimo TOP4 preteky

Pisal som to uz v inom vlakne. Ferrari ma najlepsiu dvojicu. Som zvedavy ako to medzi nimi bude. Leclerca ale nepovazujem za horsieho pilota ako Russell plus bude mat vyhodu prostredia, ktore pozna.

3 Likes

Hamilton jazdil posledny rok demotivovany. To mozes mat hned 2-3 desatiny oproti Hamiltonovi co nasiel motivaciu. Vo Ferrari ju zjavne nasiel. Netrufam si povedat kto bude lepsi, necham sa prekvapit.

1 Like

Lec je imho lepsi ako bol Rosberg, a ako vieme, Ros ako jediny natrhol Lujzovi p*del… Stalo ho to ale tolko usilia, ze sa radsej zbalil a skoncil. Dnes sme skoro o 10 rokov dalej a Ham je slabsi ako bol vtedy, takze Lec snim v dobrom aute nebude mat az tak problemy… ale kludne sa moze zopakovat rok 2007, ked mclaren ten titul prehral aj vdaka Lujzovi.

Myslim ze jeden nebo druhy nebude mit problem kdyz bude potreba podporit kolegu, vidim to na tesny vysledkovy souboj, v idealnim pripade 🪬

A předtím Alonsa. To už je taková mentalita, přitom zásadní je jaké bude auto.

Fandíme, věříme :slightly_smiling_face:

Skončí po roku ako Eclerstone povedal.

1 Like

Akože Rosberg ho porazil ale určite mu nenatrhol prdel ako píšeš… Však bojovali do posledného závodu a za mňa v roku 2016 Hamilton nebol určite silný často kazil štarty… 19,20,21 Bol jeho vrchol… Navyše sa Hamiltonovi vrátila Angela takže si myslím že bude mať oveľa väčšiu motiváciu ako posledný rok v Mercedese

2 Likes

Zapomínáš na Russella a Buttona.