Cirkus Formuly 1 sa presunul z Barcelony do Bahrajnu, kde začínajú oficiálne predsezónne testy. Dopoludňajší program prvého dňa sa niesol v pomerne ospalom duchu. Pozitívne zaujali výkony Red Bullu a Maxa Verstappena, negatívne zas niekoľko výletov mimo trate Lewisa Hamiltona.
Nuž, teraz budú benefitovať jazdci, ktorí majú väčšiu kapacitu sa starať o viac vecí, a viac komplikovaných vecí naraz, takému Rosbergovi by to hralo do karát, a tipujem, že tí viac inteligentnejšie pôsobiaci jazdci, budú mať zo začiatku výhodu.
Algoritmus jim je platny jen pri ciste jizde, tak je to jen v oblasti nastaveni, ale sranda je ze je to dynamicke a vyjezdy mimo v tom delaji bordel, ufff
no F2 ma vahu 795 aj pilotom a palivom
F1 ma 768 s pilotom bez paliva cize s palivom, co ja viem, dajme tomu 850kg
F2 vykon 462kW alebo 620 koni.
pre porovnanie F2 s pred 15 rokov mala 585kg a 456kW
F1 ma cca 400kW ICE a 350kW ale v pretekoch mozu vyuzit len max polovicu (realne este menej) takze 400+175=575kW, ale vaha je o 150kg vyssia ako pri starej F2.
Sudruh Hamilton ma v podstate pravdu.
vykon na kg je pri starej F2 0.78 kW/kg pri novej F1 v pretekovom rezime max 0.75 kW/kg
Neviem odkiaľ máš túto fámu ale ja si celiom dobre pämatám ako bolo v F1 jeden čas zakázané inžinierom dávať pokyny jazdcom ako majú nastavovať alebo upravovať nastavenia na volante počas pretekov a Rosberg s tým mal problém
Co je to za hlupost? Ludia sa za poslednych par rokov naucili vsetko co sa tyka pocitacov a je trochu zlozitejsie oznacovat ako AI. A kazdy dokolecka. AI. AI. AI. Hovori o algorytme. Algorytme, ktory na zaklade istych vstupov ktore vyhodnoti vykona na zaklade svojho programovania vypocty a podla toho vykona na vystupe pozadovane akcie. To podla teba je AI aj blbe pocitacom riadene vstrekovanie?
A co ze im nieco bude pomahat s deploymentom energie? Ved je to len modernejsia obdoba TC, co malo tiez svoje miesto v historii. Ide len o kus kodu, ktory je na to aby ponohol “hlupejsiemu” pilotovi resp. minimalizoval pilotove chyby.
Fanuskovia Hamiltona ktori ste to tu roky vypisovali - odpovedzte mi na otazku - kde je hammer time ? Info o tom ze mu nesadlo auto ma nezaujimaju. Kde je hammer time ?