Hamiltona počiatočné nadšenie rýchlo opustilo: Tieto autá sú pomalšie než GP2 | Magazín F1 - F1online.sk

Cirkus Formuly 1 sa presunul z Barcelony do Bahrajnu, kde začínajú oficiálne predsezónne testy. Dopoludňajší program prvého dňa sa niesol v pomerne ospalom duchu. Pozitívne zaujali výkony Red Bullu a Maxa Verstappena, negatívne zas niekoľko výletov mimo trate Lewisa Hamiltona.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/226258/hamiltona-pociatocne-nadsenie-rychlo-opustilo-tieto-auta-su-pomalsie-nez-gp2

Nuž, teraz budú benefitovať jazdci, ktorí majú väčšiu kapacitu sa starať o viac vecí, a viac komplikovaných vecí naraz, takému Rosbergovi by to hralo do karát, a tipujem, že tí viac inteligentnejšie pôsobiaci jazdci, budú mať zo začiatku výhodu. :slight_smile:

1 lajk

To zase přehání. To určitě nejsou. Jsou velmi srovnatelné s minulými.

Zadna novinka, Lewise mam nacteneho.

To ze se ta auta uci a vytvari algoritmy, tedy AI jsem nevedel, nejsem toho fan.

Aky algoritmus ? Bude nakoniec AI riadit auto, tisic pocitacov, pilotovi budu diktovat kódy ….

1 lajk

Algoritmus jim je platny jen pri ciste jizde, tak je to jen v oblasti nastaveni, ale sranda je ze je to dynamicke a vyjezdy mimo v tom delaji bordel, ufff

Clanok o sialenych bocniciach Audi príde ?

no F2 ma vahu 795 aj pilotom a palivom
F1 ma 768 s pilotom bez paliva cize s palivom, co ja viem, dajme tomu 850kg

F2 vykon 462kW alebo 620 koni.

pre porovnanie F2 s pred 15 rokov mala 585kg a 456kW

F1 ma cca 400kW ICE a 350kW ale v pretekoch mozu vyuzit len max polovicu (realne este menej) takze 400+175=575kW, ale vaha je o 150kg vyssia ako pri starej F2.

Sudruh Hamilton ma v podstate pravdu.

vykon na kg je pri starej F2 0.78 kW/kg pri novej F1 v pretekovom rezime max 0.75 kW/kg

2 lajkov

Lui uz vyplakava nic nove pod slnkom.tato umelina nech uz to zabali.hold uz nema carovne tlacitko na volante tak sa mu asi blbo jazdi :joy:

1 lajk

Neviem odkiaľ máš túto fámu ale ja si celiom dobre pämatám ako bolo v F1 jeden čas zakázané inžinierom dávať pokyny jazdcom ako majú nastavovať alebo upravovať nastavenia na volante počas pretekov a Rosberg s tým mal problém

Tak spočítaný to nemám, takže máš určitě pravdu, že teoreticky tam je větší výkon.
Prakticky už ne.

Jinak jsem taky z nových aut spíš takový zklamaný. Čekal jsem víc.
Z 2021 na 2022 to byla 10x zábavnější změna.

Som z LH nejaký nesvoj … dúfam, že len blafuje.

Co je to za hlupost? Ludia sa za poslednych par rokov naucili vsetko co sa tyka pocitacov a je trochu zlozitejsie oznacovat ako AI. A kazdy dokolecka. AI. AI. AI. Hovori o algorytme. Algorytme, ktory na zaklade istych vstupov ktore vyhodnoti vykona na zaklade svojho programovania vypocty a podla toho vykona na vystupe pozadovane akcie. To podla teba je AI aj blbe pocitacom riadene vstrekovanie?

A co ze im nieco bude pomahat s deploymentom energie? Ved je to len modernejsia obdoba TC, co malo tiez svoje miesto v historii. Ide len o kus kodu, ktory je na to aby ponohol “hlupejsiemu” pilotovi resp. minimalizoval pilotove chyby.

Auta nie su pomalsie ako GP2, to len Hamilton je pomalsi. To je vsetko

Jednoduchy prepocet pre jednoduchych ludi ktory s realitou absolutne nekoresponduje. :clap:

Fanuskovia Hamiltona ktori ste to tu roky vypisovali - odpovedzte mi na otazku - kde je hammer time ? Info o tom ze mu nesadlo auto ma nezaujimaju. Kde je hammer time ?

1 lajk

Jozko je mi za teba trapne az ma to boli

toto je F2 PP z Bahrainu. Netreba zavierat oci nad tym, ze v pretekovych podmienkach je sucasna F1 pomalsia ako F2 z roku 2017 pri kvalifikacnom kole.

Hammer time sme videli minulu a predminulu sezonu :joy: hold bez carovneho tlacitka je Lui nahraty .Lui cista umelina