Hamiltona počas rozhovoru premohli emócie, vyskúkal zo seba len dve úsečné vety | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa človeku nedarí, mnohokrát ho premôže frustrácia. Keď sa vám však nedarí už druhý rok po sebe, frustrácia sa začína miešať aj s hnevom a beznádejou, a táto kombinácia sa veľmi rýchlo derie na povrch. Po kvalifikácii v Džidde sme si ju mohli všimnúť na Lewisovi Hamiltonovi, keď poskytoval rozhovor pre F1 TV.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/91499/hamiltona-pocas-rozhovoru-premohli-emocie-vyskukal-zo-seba-len-dve-usecne-vety

Už sa ani netají tim, že to nedáva.

Šťastný z toho nie sme nikto ale takto sa opustiť ? V druhom preteku ?

Bohužiaľ Lewis krízy ako líder nedáva.

Jako přiznám se že až teď jsem vlastně zjistil že je dojel až osmý a měl takovou ztrátu. To není vůbec dobrý pro něj.

Po 7 rokoch dominancie, sa mi nečudujem ze je frustrovaný, ale zase aspon zaziva pocity, ake zazivali jeho superi v rokoch jeho dominancie :man_shrugging:

1 Like

A kde jsou přesně ty 2 věty?
Možná neumím počítat, ale vidím jich více než 2. :smiley:

Este zopar takychto vykonov a dochodok bude na spadnutie.

2 Likes

Body sa rozdavaju zajtra. Nastavenia mal ine, mozno sa snazil ist viac na preteky. Uvidime zajtra.

5 Likes

asi nedavaju bodky tak ako ja :smiley:

1 Like

To je pravda, ale aby pomaly nedal ani Piastriho v McLarene mi pride slabe bez ohladu na to, ake mal nastavenie.

:smiley: :smiley:

15znakov

ale kde

Nech robím, čo chcem, nech mením čokoľvek, nenachádzam sebadôveru. Som tak trochu zmätený.

Ham je hotovej z toho, že má auto “jen” v TOP 3 mezi týmy, sorry, ale co by měl dělat takový Alonso? tady je vidět rozdíl v mentalitě a jak moc tohle je důležitý pro pilota

1 Like

Ach, to je zase typické preháňanie, ale tak beriem, že emócie pracujú.

Tento okruh v nových pravidlách Lewisovi skrátka nejako nesedí, veď aj minulý rok spomíname vypadnutie z Q1 a celkovo tu mal na Georgea snáď najväčšiu stratu zo všetkých pretekov, ľahko to tak môže skončiť aj tento rok.

Nie je dôvod si zúfať na dôchodok v tom zmysle, že by na F1 nebodaj nestačil, George je stále tak +/- na jeho úrovni, podobne by bol asi Leclerc (ten máva skvelé Q, ale zase rôznorodé preteky, takže na body by to ľahko mohlo skončiť podobne), jediný pilot v poli ktorý je na tom zrejme už lepšie je Max.

Ale áno, tento rok zase titul ani omylom a každým rokom to bude už len horšie a horšie. Vek nezastavíš, ani keď ho neuveriteľne zbrzdíš - pozrime Fernanda.

Čo ma opäť podnecuje vytiahnuť príspevok z jeho truc obdobia po prehratom Abu Dhabi 2021

Jednoducho - už poznáme odpoveď, na 99% mal vtedy skončiť.

Vždy je to dilema “F1 ma baví a chcem ďalšie tituly” vs nepriznaná pravda “v momente keď tie tituly budú ďaleko, tak zrazu zistím ako má ta F1 nebaví”. Ale krištáľovú guľu nemá nikto.
Faktom ale je, že nikto nikdy nemal za kariéru tak štandardne kvalitné autá ako Lewis - viď len ten jeho rekord 15 sezón s aspoň 1 víťazstvom.
Tým netvrdím, že si ich nezaslúžil alebo sa na tom nijako nepodieľal. Ale je to jednoducho aj faktor šťastia. A keď bojujete o titul 8(!) rokov po sebe, už sa ťažko na horšie zvyká.

Netvrdím, že Lewis nemá ešte časový priestor preglgnúť tieto horšie roky a potom s istou pokorou o 1-2 tituly ešte zabojovať, ale nie je to nijako garantované, že tú príležitosť bude mať a (viď. môj príspevok) ani z hľadiska histórie žiaden šok, že sa tak stalo. Aj keď zase, plne som si vedomý, že šampióni v F1 tak jednoducho nerozmýšľajú.

Každopádne, momentálne je ľahko možné, že Lewis dobieha svoju kariéru a žiaden obrat v poslednom dejstve ako keby to písal nejaký scenárista nás nečaká.
Hlavne ak jeho cieľ je jasný a je zase sympatické, že sa ním nijako netají - 8. titul, nič iné nemá hlbší zmysel.

4 Likes

Valentino Rossi vo svojich 36. rokoch kontroverznym sposobom prisiel o 10. titul (8. v MotogGP). Tiez sa sklonovali slova ze ho okradli. Napriek tomu potom este jazdil dalsich 6 sezon, posledne 4 bez vitazstva, poslednu na chvoste pola. Vzdy vravel, ze ked uz nebude kompetitivny tak odide, ale predsa sa zdrzal o par rokov dlhsie, nakoniec si zalozil rodinu a odisiel. Teraz jazdi GT3 sampionat.

Hamilton tiez nema zenu, deti. Ma podporu Mercedesu, podobne ako ju mal Rossi u Yamahy. Pochybujem, ze Hamilton je vo svete taka legenda a znacka ako Rossi, ale v Britanii urcite. Mercedes tiez tlaci na to aby vyhravali. Takze ja by som sa vobec necudoval keby Hamilton potiahol este aj 5 rokov ale ani keby odisiel po tejto sezone…

Nemusi nevyhnutne ziskat titul, staci, ze bude bojovat o vitazstva a to mu bude robit radost - a o tom to je. Pozrime sa na tolko odpisovaneho Alonsa, zajtra mozno vyhra zavod po 10. rokoch, vo veku 41 rokov. A to vsetko preto, lebo ma vasen a radost zo zavodenia.

1 Like

Lewis je crybaby. Podobne vyjadrenia maval aj v case dominancie. Niekedy to nejdo podla predstav.

2 Likes

Normálny Lewis. Je vidno že je to len človek ako každý iný. Každý má právo byť frustrovaný. :man_shrugging:

2 Likes

Povedz mi ktory lider by bol v pohode ak by sa mu nedarilo. Nikdo neni spokojny ked sa nedari. Neboj sa ale GR v takej istej pozicii nebude este par rockov. On ma zatial vyhodu ze ten najvetsi tlak je na LH.

Neverím, že jeho hviezda zhasla.

Článok koncipovaný tak, aby si každý, kto si chce kopnúť do Hamiltona, tak aj urobil. Nejaký komentátor kedysi vyhlásil, že chce vidieť Hamiltona trpieť. Tak si to dúfam teraz užíva. Pritom jeho správanie mi pripadá prirodzené vzhľadom na sklamanie ktorým prechádza. Všetci sme určite zažili, rôzne sklamania ale fakt je to, že cesta zo dna smeruje už len nahor. Nie je hanba padnúť, ale nezdvihnúť sa. A Hamilton sa len tak ľahko nevzdáva.

1 Like

Vobec nerozumiem tomu hejtu opat nanho, ved normalne povedal, ze s tym autom nevie pracovat, nesedi mu a nedokaze z neho dostat vykon, aj ked tam asi je, normalne priznanie si chyby a realnej situacie. Miestnym identitam nikdy neulahodi ci povie to alebo ono. Chcel by som pocut Maxa, keby mu dalsi rok postavia sr.ačkové auto po 3 rokoch, ci by bol pozitivne naladeny :smiley: nie, nebol, kazdy z nich chce vyhravat a z vrcholu takyto pad urcite boli

1 Like