Hamiltona hnevá amatérsky prístup FIA: Žiadna transparentnosť, žiadna zodpovednosť | Magazín F1 - F1online.sk

Komisári by sa mali po Veľkej cene Mexika zodpovedať za to, že za predbiehanie mimo trate potrestali len Lewisa Hamiltona, hoci len v prvom kole si kosačkovou jazdou polepšili viacerí jeho súperi. FIA sa však nikomu nezodpovedá a svoje rozhodnutia vôbec nevysvetľuje, hnevá sa sedemnásobný šampión.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218346/hamiltona-hneva-amatersky-pristup-fia-ziadna-transparentnost-ziadna-zodpovednost

Amen. :pray:

2 Likes

K Abu dabi 2021: hlavnu chybu urobil Massi iba v tom, ze pustil o kolo pomalsie auta iba tie, ktore boli Verstappenom a Hamiltonom, aby sa stihli restartovat preteky a nedojazdili sa za SC. Bola to chyba, ktora v konecnom vysledku znamenala aj kto ziska titul. Ale uvedomuje si niekto, ake narocne to bolo v danom momente pre Massiho? Akemu tlaku okolnosti celil? Keby dodrzal proceduru, a preteky by sa dojazdili za safety carom, akceptovali by to fanusikovia, timy, media a dalsi? Akceptovali by to, ze taka napinava sezona, kedy sa rozhodovalo o titul v poslednych pretekoch, pred ktorymi mali 2 jazdci rovnaky pocet bodov, ked dnes a z velkej casti ti isti fanusikovia a dalsi nevedia akceptovat ze preteky prerusi faza VSC, aby mohol byt bezpecne odpratany monopost, lebo to nakoniec prekazi suboj na trati? Ako ludia robime chyby, a mozu ich spravit aj rozhodcovia v sporte, obzvlast ked su pod takym tlakom, pod akym bol Massi v pretekoch v AD2021.

2 Likes

Tak proč nedal červenou vlajku?

2 Likes

Má pravdu, žel špatné je že jezdci se ozvou vždy jen ti kterých se to zrovna dotkne. Všichni by měli hnát FIA k zodpovědnosti. Maj tam to sdružení GPDA, to by mělo v čele s Russellem jít nekompromisně pro odpovědi a transparentně zveřejňovat.

3 Likes

Ja ti neviem, ale nazvať niečo chybou, čo niekoľko týždňov predtým sám Massi vysvetľoval ako nemožné, v rozpore s pravidlami a napokon to spáchať práve v poslednom preteku, kde sa práve a predovšetkým o titule rozhodlo je bizár. Mimochodom nechápem prečo by niekto nemal akceptovať dojaz pod SC, priebeh preteku by to minimálne čo sa titulu týkalo neovplyvnil nijako…Nuž a čo sa týka tlaku na jeho osobu, tak čelil len takému tlaku, ktorému sa sám, dobrovoľne a vedome vystavil, pričom nemusel a hlavne ani nemal.

2 Likes

Nepoznam odpoved

A co ine to je ako chyba?
No ludia nedokazali akceptovat ani opravnenu VSC fazu na konci pretekov v Mexiku.

1 Like

Inu, pokud by se pro vetsi transparentnost angazovala takova persona jako je Lewis, pak bychom vedeli i to kdo si kanclu FIA minulou sobotu psouknul.

V tomhle mu kazdopadne fandim na sto procent. Ten chlap sice ma ty svy reci pro social media ktery neberu, ale v hlave to ma ohledne tohohle perfektne srovnane.

Myslim, ze je asi jedinej kdo na to ma vliv a vuli. A pokud si to vytkne za cil, tak bych na Sulayema nevsadil ani petnik.

:+1:

1 Like

Keď ti dnes vysvetlím, že to spraviť nemôžem, lebo je to v rozpore s pravidlami a zajtra to predsa len spravím, tak to nie je chyba, omyl, ale úmysel. Massi len do bodky splnil to, čo od nieho žiadal Horner vo vysielačke - nemusíš čakať všetkých o kolo pozadu a pretekajme… Predtým, snáď v Nemecku to ale odmietol a po preteku aj vysvetlil, prečo. Nuž a a že niekto odmieta akceptovať oprávnenú VSC fázu? Na to máme pravidlá, ktoré sa síce dajú vykladať prísnejšie, alebo voľnejšie, ale nemali by sa ignorovať, trebárs ako naposledy v prvom kole v Mexiku.

1 Like

zaprve, komisari su neplateni dobrovolnici. takze to su podla definicie amateri.
zadruhe, iba idiot by sam na seba uplatnoval zodpovednost a este vacsi by prezradil cle zakulisie rozhodovanie nejakou transparentnostou.
FIA robi presne to co potrebuje.

1 Like

To asi mohol, ale povedzme si takto, ak by sa Max na zaver dostal na dostrel Lewisa, tak tipujem ze by sa v niektorej zakrute proste zrazili. A bolo by to podobne kontroverzne, ako toto.

Idiot by uplatnoval na seba zodpovednost?? Nevedel som ze takto roznyslaju ludia, ale tak to by vysvetlovalo, ze sa casto citim tak ako keby som medzi takymi ludmi zil. Ale snad si jediny, alebo jeden z mala z takymto nazorom.

To si nepamatam, ale podla dostupnych udajov sa nejazdilo v 2021 v nemecku, aby som si to mohol pozriet

Ale to přeci není argument, že to jsou neplacení amatéři.
O to přeci hůř, F1 je multi miliardový byznys a nemá na to zaplatil profesionální rozhodčí?

Na rozhodčí se nadává všude, ale jinde se dělají kroky jak to zlepšit. V F1 je situace fakt neuspokojivá

2 Likes

Lui zasa vyplakava.Ked mu komisari nadrziavali tak bol ticho ako mucha.vtedy sa preco neozval? :joy:

vynimocne s nim suhlasim

Hamilton má pravdu. Ryba smrdí od hlavy.

1 Like

hamilton je sice teraz ukrivdeny, takze ho bude pocut urcite viac ako leclerka a sainza ci verstapena, ale ma uplnu pravdu.

ak sa riesia milimetrove prekrocenia trate, musia sa riesit aj ocividne skratenie sikan. bez debaty a bez ohladu na to ci mu drzite palce alebo nie, kedze to neni len o tejto situacii.

byt tam strkove pasy hned za okrajom trate, nevyjde tam jedine auto a vsetci by sa zazrakom vmestili.

3 Likes

pokial si ja pamatam, ide o 2020 Nemecko
a ano, stalo sa tam nieco podobne a Masi (teda ten isty riaditel) neurobil restart, pretoze sa proceduralne nedal stihnut (pustit vsetkych) a presne tymto arugmentoval

ak by sme chceli byt striktny, povedali by sme, ze vytvoril precedens (tym, ze v tem nemecku len dodrzal pravidla)

a na zaver 21 to vyzeralo, ze bol proste zaukolovany Hornerom a vsetko znicil a zmenil vlastne posudzovanie

ak by v tom nemecku zrobil podobnu vec, som presvedceny, ze aj Mercedes by radsej Lewisa prezul v Abu Dhabi, riziko by bolo obrovske (to pre tych, co argumentuju, ze ved mohli aj oni); lenze ono to proste nemohlo nijako vyjst, preto urobili vsetko spravne, ale niekto si povedal, ze si vybera majstra sveta podla seba