Hamiltona hnevá amatérsky prístup FIA: Žiadna transparentnosť, žiadna zodpovednosť | Magazín F1 - F1online.sk

BRAVO :clap: :clap: :clap:

Nerozumiem aky problem by bol, keby sa dojazdilo za safety car. Hamilton mal obrovsky naskok, a titul vo vrecku kym neprisla havaria Latifiho. Vysledok pretekov, ktory by bol rovnaky ako stav pred SC, keby navyse vsetko prebehlo podla pravidiel, by nemal problem akceptovat nikto… Proste dodrzal som pravidla, ktore boli schvalene a vsetkym zname. Vysledok pretekov spravodlivy.

Keby dal cervenu vlajku, tak by bol restart pretekov a vsetci jazdci by mali moznost prezut pneumatiky. To by bolo tiez celkom fer, hoci by na to Hamilton dost doplatil, lebo by stratil vyjazdeny naskok, a sanca ze titul strati by bola vyssia.

Lenze urobit nieco proti pravidlam, v situacii kedy bol zvyhodneny iba jeden z pretekarov bojujucich o titul, je problem. Treba povedat, ze pretekovi inzinieri Mercedesu vyhodnotili situaciu spravne, ked sa rozhodli nepovolat Hamiltona do boxov. Totiz, ak by Hamilton isiel prezuvat na cerstve gumy, Verstappen by ostal vonku, a dostal sa na prve miesto, a za predpokladu, ze by sa dojazdilo podla pravidiel, titul by takto odovzdali. Mercedes teda urobil vsetko spravne, ale potom zasah proti pravidlam, toto cele rozbil.

Vzdy sa najdu vyplakavaci, ktori budu nespokojni s rozhodnutiami, no a na to su napisane pravidla, a ked tie vopred napisane pravidla znevyhodnia pretekara, neostava to nic ine len akceptovat. Naopak tazko sa akceptuje nieco co rozhodne titul a bolo presne proti pravidlam.

2 Likes

Teraz si zakonšpirujem. Ak by Hamilton išiel pre pneu a Verstappen nie preteky by skončili pod SC. Rozhodovanie riaditeľstva pretekov bolo v štýle Pelíškov - “muž s koženou brašnou v žádném případě nesmí projít”.

1 Like

Zakonspiruj si. Ja som preteky sledoval v priamom prenose, pamatam si ako to prebiehalo, kolko trvalo kym marsali odpratali bordel z trate, kym mohlo dojst k pusteniu o kolo pomalsich jazdcov do predu… Ja by som vnimal situaciu tak, ze ak by Hamilton prezuval, a Verstappen by ziskal titul, lebo by sa preteky uz nerestartovali, bolo by to spravne rozhodnutie, a hovorili by sme, ze to bolo fakt nestastne ako preteky dopadli… Ale vysledok je spravny.

Nekonspirujem, ci by sa to v takom pripade restartoval. Chcem verit, ze to bola chyba a nie zamer darovat titul Verstappenovi, alebo “ochranit” Schumacherov rekord.

2 Likes

Samozrejme ze by to vsichni akceptovali, vzdyt by byla dodrzena pravidla, jak se na to muzes vubec ptat, nebo tak pojdme yebat na pravidla a na zakony a nastolit anarchii :eyes:

1 Like

Prezut mohol aj Lui len bol priposraty a tak sa mu to vypomstilo :joy: krasne posledne kolo :+1: suflikant Lui nam dnes ukazuje na akej je jazdeckej urovni .

Jasné. Takže pripúšťaš, že Verstappen získal toto víťazstvo niekoho chybou?

Samozrejme, uplne nezmyselnou chybou. Chybou na urovni rozhodcu vo futbale, ktory po vitaznom gole v poslednej minute finale majstrovstiev sveta, ked uz sa hraci jedneho timu tesia, ze to maju vo vrecku, gol bezdovodne neuzna, naopak postavi loptu na znacku pokutoveho kopu na opacnej strane ihriska a povie, ze super ma este jednu sancu vyhrat zapas… Proste vitazstvo darovane uplne mimo pravidiel. A fanusikovia toho timu co ich zachranil neuznany gol budu kricat, ze hej bolo to fer, lebo cele majstrovstva hrali krajsi futbal, takze si to zasluzia viac, aj ked rozhodujuci zapas mali podla pravidiel prehrat.

ozaj? nikdy si nepracoval vo vyssej pozicii s dohladom na ludmi pod sebou? cely komercny a politicky svet funguje na principe odvrateneho pohladu.