Hamilton zaujal kritickejší postoj: Nepočúvali ma, pritom viem, čo auto potrebuje | Magazín F1 - F1online.sk

Čo čaká Mercedes v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch? Aj keď sa nám niečo také zdalo priam nemožné, už druhý rok po sebe nie sú vyhliadky tohto tímu nijak ružové. Existujú pritom náznaky, že ani interne to nemusí byť úplne harmonické. Lewis Hamilton po Veľkej cene Bahrajnu naznačil, že mu tím nenačúva tak, ako by mal.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/90832/hamilton-zaujal-kritickejsi-postoj-nepocuvali-ma-pritom-viem-co-auto-potrebuje

Teba ten Hamilton fyzicky pritahuje vsak? :smiley: inak si to neviem vysvetlit

2 Likes

Tu ho mame vrodenú pozitivitu čo nekritizuje tim, že ?

Ako vždy on všetko vedel, pokazil to niekto iný.

Ale len kým nevyhrá ( poprípade neskončí pred kolegom) potom zase chytí mániu a na pol dňa budú všetci úžastní a krásni. Aby im neskôr zase naložil.

Samozrejme ukončí to pochvalou lebo ako by to bolo, ale najprv hodí cely tim pod autobus a ešte ho následne prejde vlakom aby náhodou nemali pocit že dobre.

A tu si niekto bude na Russella usta otvárať :woman_facepalming:

4 Likes

alonsovo minulorocne vyjadrenie “This man only knew how to win races when starting first” dava kus iny zmysel co teraz :smiley:

1 Like

Strašne ich teda hodil pod autobus. Ty si psychopat dievča zváž nejaký ústav na duševne choroby.

2 Likes

Toto je akože kritika Hamiltona ? Šak zas len chvalil team.

Ty keď budes roky spokojna s šatami na mieru od vyrobcu ktory ti ich raz vyrobí inak a nebude sa ti to pačiť tak budeš držať hubu a krok ?

Toto nieje žiadna kritika. Proste mal podozrenie že sa team vydal zlou cestou ale oni tvrdohlavo nechceli kopirovať iných. Čo bohužil budu musieť. :man_shrugging:

2 Likes

Ja ta haniť nebudem, ale pod Russelovymi komentármi si mu aplaudovala, že aspoň niekto sa navonok vyjadrí do svojich radov kriticky, ale akonáhle to spraví Hamiltona už si z toho rozčarovana … stále sa chytáš do svojich pasci a žiješ vo vlastnom svete :sweat_smile::sweat_smile: a ktosi ako na toho tvojha Georga otvára ústa? Tomu komentu som tiez nepochopil? :man_facepalming:

4 Likes

WE are still multi World Champions you know, it’s just THEY haven’t got it right this time, THEY didn’t get it right last year, but that doesn’t mean WE can’t get it right moving forwards.

A to som si myslel že Hamilton sa už trochu zmenil :slight_smile: Klasické jeho vyplakávanie, keď je auto slabé → chyba tímu, keď je auto silné → spoločné úsilie :slight_smile: Ale tak už sme si zvykli za tie roky, človek by ale čakal že po tých rokoch bude ukazovať trochu menej arogancie a zbavovania sa viny :slight_smile:

@44plus

No, v článku kde Russell hovoril o slabom aute ľudia hovorili ako sa vzdáva po prvom preteku, ako nakladá na svoj tím a ako by si mal brať príklad od Hamiltona. :slight_smile: Nuž, trochu ale rozdiel stále, zatiaľ čo Russell len skomentoval že auto je slabé a že by radšej obetoval sezónu ak by to znamenalo že v budúcej budú konkurencieschopní, Hamilton doslova hádža jeho tím pod autobus vyhláseniami ako ho nepočúvali a tvári sa, že keby ho počúvali (čo určite aj robili), tak zrazu sú najlepší. Človek by normálne teraz čakal, že keď skončí o chvílu, tak začne dizajnovať monoposty :slight_smile:

6 Likes

Hamilton (vtedy vitaz GP2 ktory zaujal svojou schopnostou predbiehat) prisiel ako velky talent do Mclarenu ako novacik do svojej premierovej sezony v F1 robit dvojku Alonsovi. V garazi dostal “b tim” vsetci najlepsi chceli robit v stajni dvojnasobneho sampiona Alonsa a nie u mladeho novacika. Pocas svojej prvej sezony sa Alonsovi viac nez vyrovnal, a v polke uz bol najvacsi aspirant na titul. Vztahy medzi Alonsom a Hamilton sa stali toxicke, pretoze Alonso sa s tym nevedel vyrovnat - vsetka pozornost medii bola smerovana na zazracneho novacika a nie na Alonsa. Hned dalsi rok odisiel Alonso z timu a Hamiltona ma odvtedy v zuboch. Hamilton titul vo svojej premierovej sezone nevyhral kvoli znamemu Alonsovmu tahu ked Hamiltona zablokoval v boxoch a kvoli tomu ze sa mu pokazila v poslednom zavode sezony prevodovka, v zavode, do ktoreho isiel ako priebezny lider poradia.

V tomto kontexte, Alonsove vyjadrenia na Hamiltona, davaju kus iny zmysel… Ak chces vediet viac, precitaj si knihu Mechanik.

3 Likes

diky sranda, ze som si ju dnes objednal :smiley: tamto bol len pokus o vtip na odlahcenie
ale asi skor pritazi

2 Likes

Ja som nič take že si Russel ma brat z Hamiltona príklad nepísal a ak to tam pár ľudí napísalo neodráža to celu vzorku fandiacich Hamiltona, tak ako toto celé fórum neodráža žiadneho z pilotov a jeho fanúšikov, každý pilot ma fanúšikov takých aj makovych :wink: cely ten rozhovor nemá žiaden nádych hádzania polien pod nohy, ale áno, ak vytrhnes vetu z kontextu, môže to tak pôsobiť, preto treba rozhovor vnímať ako celok a nevyberať si iba to čo mne vyhovuje :innocent: troska triezvosti nezaškodí

vyborna kniha, kopec veci zo zakulisia. Za mna “Mechanik” a “Ako postavit monopost” najlepsie formulove knihy.

2 Likes

Ja som reagoval na tvoju vetu že nechápeš čo Kiks myslela tým braním si Russella do úst. Samozrejme že diskusia na tejto stránke neodráža všetkých fans, ale Kiks tú vetu určite smerovala k tunajšej komunite :slight_smile: A tí istí ľudia ktorí mali problém s Russellovym “vzdávaním sa”, tak sa teraz budú zastávať Hamiltona že je obeť Mercedesu :slight_smile:

A áno, vytrhol som len určitú časť jeho vyjadrenia, každopádne aj keby ho tu skopírujem celé, nič to nemení na tom o čom hovorím, keďže celé vyjadrenie sa nesie v úplne rovnakom duchu - že je to chyba Mercedesu že ho údajne nepočúvali, rovnako ako jeho používanie “we/they” keď hodnotí výkony :slight_smile: V tomto prípade sa kontext nijako nemení aj keby ho skopírujem celé

3 Likes

Hlavu vzhůru, když vynecháš RedBull, tak je to alespoň zajímavě těsné a jezdec se tam může postarat o rozdíl :muscle:

Taketo vyjadrenie si Lewis mohol odpustit, minimalne pred mediami pretoze ano, takto vyzera tiez tak trochu povysenecky. Stale je tam velka podpora teamu, ale so snahou prehnane predat sam seba a ukazat sa v lepsom svetle, ktora fakt na mieste nie je. BTW zaujimave je, ze Alonso ma na tom postavenu celu svoju reputaciu a zerete mu to aj s navijakom, ale Lewis je za to iste (v ovela mensom) hejtovany neustale :smiley:

2 Likes

Mozno je to tak, ze Lewis im povedal ake problemy ma auto a nedaju sa odstranit. Ak dobre vie čo auto potrebuje … tak im to povedal … oni to poculi … tak potom o co to vlastne je … Sorry Lewis, my sme ta nepocuvali ? Nezmysel.

1 Like

Nedávno si sa pasovala do pozície, že fandis Lewisovi a celému teamu atd. Jeden pretek, čo Russell skončil horšie a už je problém :slight_smile:

On vie prečo kritizuje a zjavne si dizajnéri presadili svoje napriek stále veľkým otázkam o tom koncepte. Pre mna by mal Elliot padnúť, 2 roky za sebou nezvládnuté, pretože síce dokázal vymyslieť šikovnu vec s tým mid-wing a bocnicami, ale nedokáže to prinútiť pracovať v každých podmienkach, a ti platí aj v rámci jedného okruhu (alebo možno to aj funguje, ale nemá to taký potenciál). No a najhoršie na tom celom je, že sa toho konceptu nevedel vzdať, čo sa skôr dá podpísať pýche ako datam. Nie nadarmo povolali teraz Jamesa Allisona…

Postaviť neposkakujuce auto bola samozrejmosť, ale postaviť ho neposkakujuce a rýchle mal byt ten ambiciózny target. Další mal byt ľahko nastaviteľné, čo neplatí vôbec. V podstate odstránili poskakovanie ale staré chyby ostali z minulej sezóny.

3 Likes

Lewis už v F1 nikdy nic nevyhraje.

1 Like

je kludne mozne, ze 2023, 24 a 25 Mercedes auto na titul mat nebude.

Zase titulok s prekrutenej vety v nejakom rozhovore a uz idu klikacky :smiley:

1 Like