Hamilton vyslovil nedôveru prezidentovi FIA: Nikdy som ho nepodporoval | Magazín F1 - F1online.sk

Prezident FIA Mohamed bin Sulajem sa tento týždeň zbavil obvinení zo snahy ovplyvňovať výsledky veľkej ceny a úsilia zabrániť uskutočneniu Veľkej ceny Las Vegas, ale na hlavu mu padla nepríjemná dohra z prešetrovania manželov Wolffovcov. Tých v decembri FIA preverovala pre možné vynášanie dôverných informácií. Nič z toho sa nepotvrdilo a federácia sa následne veľmi neohrabane pokúšala poslať celú záležitosť do zabudnutia.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147290/hamilton-vyslovil-nedoveru-prezidentovi-fia-nikdy-som-ho-nepodporoval

Spravny signal fanusikom bol vyslany ked Sulajem odsuhlasil vstup Andrettiho a stajne sa samovolne rozhodli ze 11 stajnu medzi seba nepustia. Tomu hovorim signal.

Možná to uplně nepromysleli, a měli se přihlásit jako Andretti-ová :grin:

Tak proč by to nezkusila. Jak jsem psal u Massi. Ona má výhodu že patří do privilegovaného druhu. Vzhledem k tomu kolik nemorálního chování jsme viděli u Mercedesu tak by měli být pod trvalým dohledem.
Vypadá to jako zoufalé bouchání pěstičkama za to že jim vykopli z FIA špióna. Už tam nemají svoje koně Todta, Browna tak jsou nervózní, když k tomu jezdí mezi průměrem.
FIA nerovná se F1!

Nic proti tomuhle vyjadreni Hamiltona, jde do toho, to je urcite v poradku, ze jde s kuzi na trh. :+1:

Jen vlastne poradne nevim co jde vlastne k tomu soudu? Ja myslel ze Sulayem jen zahajil vysetrovani ne? Nebo on ji obvinil? Me prislo ze na zaklade drbu rekl, ze se na to podivaji a pak rekli ze se nic nepotvrdilo. Tohle je to spatne?

Sulayem se urcite nejevi jako clovek na spravnem miste, ale v tomto pripade fakt nevim co provedl.

2 Likes

Asi se snažili udělat z ničeho něco, asi tak to chápu :man_shrugging:

Diky. Jen mi to na zalobu a verejny odsudek prijde malo. Jeho taky vysetrujou prece. Nebo vysetrovali.

Není to nějaká megakauza tohle, no asi chtěj donutit říci kdo dal ten podmět, nevím no.

Jde to k soudu. To asi z toho nakonec megakauza byt muze. A jestli vyhodi Sulayema, tak to FIA a F1 docela zahyba. Sejkove asi nebudou radi.

Jako, kdo vyhodí Sulayema? :open_mouth: Jde to vůbec? :grin:

Je to volena funkce. Takze to mozna nejde, to je fakt. Tak ho odsoudi, ale bude tam dal. No pane jo.

Jako…, odsoudí, za to že chtěl vyvolat vyšetřování na základě článku v médiích a pak si řekl že toho není dost a ukončil to osvobozením? Jako nechci to zlehčovat, ale nepřijde mi to jako příliš velká věc :thinking:

1 Like

No v tom s tebou souhlasim, ale jak jsem psal, jde to k soudu. Ja tedy nevim, ale soudni proces bych ja osobne povazoval v pripade sefa FIA za velkou vec.

A proto jsem se ptal. O co vlastne jde. Nevim co se soudi. Protoze tak jak jsi to napsal, je pravda ze to na velkou vec nevypada. I kdyz bych to taky nezlehcoval, ale tohle je zvlastni.

Jako je možný že Sulajem se jim na to celé vy.prdne, půjde k soudu od FIA jen nějaký pikolík který tam odkafrá něco o interních stanovách a důvěrných informací, předhodí nějakého chudáka beránka, hoděj písemnou omluvu a přiznají že konali unáhleně. Třeba si od toho ale slibují něco jiného, nevím.

Volí ho General Assebly. Je to veľké združenie pokrývajúce celú planétu a ja sa divím, že sa nejaké frakcie proti nemu ešte nepostavili. Zastúpenie má SR aj ČR.

1 Like

Nevidím do toho, ale keby som mal predpokladať budúci vývoj v tomto konkrétnom súdnom procese, tak k nemu ani nepríde. Sudca prevráti oči, že čo za k******u mu to zase dali a zamietne to hneď na začiatku.

No to je pohled z Cech. Myslim ze specielne ve Francii a Anglii to budou soudci videt krapet jinak. A to ma mozna Sulayem kliku ze to nesoudi Kanada, nebo USA.

Bejt to Nemecko, nebo Italie, mozna seversky zeme, dal bych ti za pravdu. Ale tohle jsou jine zeme. Soudit elity maji v krvi a maji na ne sakra jinej metr. Hlavne kdyz jsou ty elity od jinud.

Diky. Hmm tak to bude neodvolatelnej. Mozna bude mit nejakou klauzuli, ale tam budou jen obecne plky o dobrem jmene motorsportu. Aa buhvi jestli, kdyz je volenej.

2 Likes

ono sa uz nieco najde…
mozu mu dokazat, ze nemal dovod na zahajenie vysetrovania a sledoval uplne ine ciele. napr vystrnadit Wolffovu z pozicie, ktoru zastava pretoze niekomu stoji v ceste.
Vo svojej podstate to nemusi byt nepodobne afere okolo Hornera. Tam to tiez mohla byt obojstranna zalezitost (resp minimalne sa javi, ze to zacalo objostranne), ktoru niekto skaredo vyuzil/zneuzil.
Ono to je vlastne stara taktika. Staci ta dotalcit aby si povedal, ze ja som ten strieborny pribor neukradol. A kazdeho pri otazke, ze kde je strieborny pribor hned napadne tvoje meno.

1 Like

Rychle jsi zapoměl na Masiho. :wink: