Hamilton upozorňuje, že v týchto výkonoch môže pokračovať do konca sezóny | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna Lewisa Hamiltona smeruje k veľmi škaredému neúspechu, ba dokonca blamáži. Spočiatku podávali s tímovým kolegom Charlesom Leclercom pomerne vyrovnané výkony, ale po nedeľných pretekoch v Šanghaji, keď ho monacký pretekár prevalcoval aj s poškodeným predným krídlom, uplatňuje svoju dominanciu mladší z dvojice pilotov. Pre sedemnásobného majstra sveta je však najhoršie, že v tejto chvíli nevidí ani svetlo na konci tunela.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196731/hamilton-upozornuje-ze-v-tychto-vykonoch-moze-pokracovat-do-konca-sezony

LEC ma jedinou motivaci, tou je porazit Lewise v internim souboji.

To je teda vzor pro mlady. Nedari se mu, tak se vzdava. Pokud nekdo srovnava tohohle saska se Schumim, zaslouzi kazajku.

3 Likes

Ja by som niečo k téme napísal, ale radšej budem ticho, lebo ma tu ukrižujú… :stuck_out_tongue::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue:

3 Likes

Ja som to povedal uz minuly rok, Hamik dostane od Leclerca a pojde na smetisko dejin.

1 Like

Neboj se, napis to.

Ja jsem to taky vedel, vsak ho tam skoro poslal uz Russell. Konecne se krasne ukazuje, jak na tom je. Bez dominantniho auta neni niceho schopnej. Ten mercedes musel byt tak o sekundu rychlejsi nez vsichni ostatni.

2 Likes

Boji se sam sebe :rat:

Jistĕ bobe :kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:

Jako schází mi tam trochu nějaké naděje a optimismu :thinking:

1 Like

Vsak Mercedes schvalne stahoval vykon motoru aby konkurencia nevedela aky naskok maju, a ked sa trocha dotiahol Ferrari 2017? ci 2018? Tak zrazu sa zmelili pneu na ziadost Mercedesu.

3 Likes

Lewisovi skratka nesadli tieto nezmyselne ground-effect pravidla. Uvidime, či ožije pri tých 2026. Ale ano, je aj možné, že dopadne ako Schumacher v Mercedese.

2 Likes

Toto je dobre : „On jazdí s týmto autom už dlho, takže ho určite pozná veľmi dobre*.
Pred casom, ked Russel prisiel do Mercedesu , tiez tam bol uz nejaky pretekar , s týmto autom už dlho jazdil , a napriek tomu dostal na frak .

1 Like

Podle mne byl Lewis fakt dobrý při svém začátku v McL, včetně zisku prvního titulu a vydrželo mu to i v první fázi u Mercedesu, kdy udělal další dva tituly proti tvrdé konkurenci Rosberga. Když ho pak ale Rosberg 2016 porazil a okamžitě skončil, tak mu tím fakticky skončila jakákoli konkurence v týmu a upřímně pak tvrdému boji docela dost odvykl. Ještě 2017 byl pod určitým tlakem Vettela, ale pak následovaly tři roky těžké dominance. A když se to 2021 vyrovnalo, tak najednou měl s tvrdým tlakem Maxe zásadní problém. A co se dělo od 2022, kdy najednou Mercedes místo dominance ztrácel, je samostatnou kapitolou - sice problém auta nebyla Lewisova chyba, ale s vývojem jim asi úplně nepomohl, možná dokonce naopak :frowning: A ve Ferrari to pokračuje v úplně stejném duchu, žádná změna :frowning:

Ad “dopadne jak Schumacher v Mercedesu” - to právě u LH moc nehrozí, MSC odvedl spolu s Brawnem a vlastně i Rosbergem strašně moc práce na stabilizaci tohoto týmu a myslím si, že bez něj by dominance od 2014 nenastala. Problém Lewise je právě v tom, že narozdíl od MSC nevypadá až tak moc přínosně v momentu, kdy tým není na vrcholu a potřebuje se posunout…

4 Likes

fraska dostat 30s od kolegu v zavode.

Tento pribeh sa uz odohral vela krat a dost casto so zlym koncom. Snad mu podari zlepsit, bolo by zabavnejsie sledovat viac pilotov v boji o vitazstvo.

Ono toto je ta negativna stranka Hamiltona, ked mu to nejde tak sa psychicky polozi a po pretekoch je extremne demotivovany a potom to posobi nedostojne, ale ruku na srdce nezvykli ste si? Ved to nie je nic nove. Navyse vzdy ma horsi zaciatok roka, a Jeddah mu nikdy nesedela, neveri si v tych rychlych zakrutach s ground effect autami a uprimne radsej doviest nejake body pripadne pomoct Charlesovi ako to niekde rozbit. Nepochybujem o tom ze kazdy vikend na sebe maka a snazi sa to zlepsit, pridu trate ktore mu sedia a hned to bude veselsie, by som sa necudoval keby tento rok este aj par krat vyhral. A priznajme si toto je asi ten najocakavanejsi scenar, ze Ferrari nebude mat na titul a on sa bude zo zaciatku vyrazne trapit takze pre mna nic sokujuce, je to len voda na mlyn mediam a eiselemu, ktory ziju z takychto tem :smiley:

1 Like

nj, len co povies, ked mu to nepojde napr. v takom silverstone, alebo spa… Spa je jedna z najsilnejsich ferrari trati, tam vyhrali aj v 2009, ked mali suverejne najhorsie auto ake kedy mali…

ako skalny fanusik ferrari som si prirodzene oblubil leclerca a interne keby si mam vybrat tak prajem skor charlesovi. ale uprimne som cakal ze lewis sa v jeddah bude trapit a nerobim z toho zavery, a to z 3 dovodov. za prve je to trat kde potrebujete doveru v auto maximalnu, za druhe tato trat lewisovi nikdy nesedela, a za tretie charles na mestskych tratiach dlhodobo dokaze najst 2 desatinky na vyse. cize si myslim ze toto bola kombinacia faktorov ktore maju za vysledok ten priepastny rozdiel… ocakavam vsak ze toto bol lewisov najslabsi vykon vo ferrari co do cisteho tempa, este mozno monako tam mu to tiez nesedi, inak si vsak myslim ze lewis sa postupne priblizi, aj ked si myslim ze 1-2 desatinky na charlesa bude stracat stale, niekde bude mozno rychlejsi ako v cine

to sme predpovedali viaceri :+1:

2 Likes