Hamilton si v Sao Paule spomenul na hrôzy roka 2022: Autu som neveril | Magazín F1 - F1online.sk

Majitelia okruhu v Sao Paule by mali po tomto víkende reklamovať novučičký asfaltový koberec. Na obrovské množstvo nerovností sa sťažoval celý padok vrátane jazdcov Mercedesu. Lewisovi Hamiltonovi sa vracajú najčernejšie nočné mory z roku 2022.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/177765/hamilton-si-v-sao-paule-spomenul-na-hrozy-roka-2022-autu-som-neveril

Sir je největší bojovník v historii F1 jak se nám snaží namluvit média, ale poslední dobou tu vidím od něj jen neustálé výmluvy, myslím že si ve Ferrari hodně uškodili angažmá starýho pána, který když se nedaří tak se automaticky přestane snažit

Russell siesty, Hamilton 11ty. To je vacsi pruser ako Perez, stale len vyhovorky na hrozne auto a Russell pred nim.

To bolo reci ako chce Mercedesu pomoct a jazdi prd. Ani na to, ze nedostava novinky ako odchadzajuci pilot sa vyhovarat nemoze. Ferrari si najalo len vyhorenu chodiacu reklamu.

2 Likes

Tady to zas bude vypadat, chudak Lewis ani za nic nemuze, nikdy modre nepochopim :thinking:

1 Like

Hamiltona sa posledne (v strede sezony to bolo tiez inak) neda moc chvalit, ale pride mi, ze si az moc prisny na okolnosti, nie? :slight_smile:

Q mu nejdu, no v zavodoch je minimalne tak dobry, ak nie lepsi, nez Russell, ktory je urcite moc kvalitny pilot.
K tomu je vidiet, ze Mercedes skusa vsetko mozne a miestami sa trapia a chybuju obaja. Do toho Hamilton odchadza a urcite uz nema vsetku moznu podporu a info. To vsetko sa musi tiez nejak prejavit…

No a vsetko to znacne ovplyvnuje aj motivacia. U Lewisa je uplne zrejme, ze je to ina kava, ked ma sancu bojovat o podia a vyhry a ked nie.
Ostat dlhododo top motivovany, je velmi narocne a 7x MS po tolkych rokoch, co uz sa vidi inde, asi tazko da svoje maximum pri bojoch v druhej 5ke…
Ja som zvedavy na novu generaciu, na cele s Maxom, ci dokazu tolko rokov byt plne motivovani, “bezchybni” atd. pred 40tkou, alebo nie, ci uz to predtym zabalia… :slight_smile:

1 Like

Mercedes tu je zakazane hejtit, to pochopis casom asi

Tu sa naklada konstantne len rbr a ferrari

Ked sa karta obratila a lidia su kriticki aj ku mcl, zrazu to je najvacsi problem v historii ludstva

A ano, cital som vasu diskusiu s rhapom

2 Likes

Vsak ale ja tu kritiku na Mercedes ci hejty na Hamiltona/Wolffa vidavam pravidelne… ci ako si to myslel? :slight_smile:

2 Likes

Ano ano, kritizuje sa tu vsetko

Akurat u rbr a ferrari to konci klasicky shitstormom

U ostatnych teamov sa kritika bud prehliada alebo dokonca adoruje

Whatever

4 Likes

Až to bude v takové míře, jak to je neustále na RBR a Verstappena a nikomu to nevadí, tak se můžeme terpve bavit, kdo tady hejtí pravidělně :slight_smile:

3 Likes

Tak ja som videl shitstormu az az aj u McLarenu a aj o podvadzani Mercedesu, Hamiltonovi vrahovi, klasika Wolff a podobne veci :smiley:
Tak to ked nie je shitstorm tiez :smiley:
Ty pises o RBR a Ferrari (tuto sezonu by som ani nepovedal, ze schytavaju viac nez McLaren, na zaklade coho to tvrdis?) a uz sa vlastne bavime.o vsetkych 4 top timoch.
A do Alonsa sa tu tiez pravidelne ide.
Cize fakt neviem, co je teraz problem?
Treba zaviest kvoty?
Ja si statistiku nevediem, ale vidim to tu dokola, cize je to napriec, len niekto to preziva viac niekto menej… :slight_smile:

2 Likes

Podla mna je Hamilton kvalitnejsi pilot ako Russell, ten mozno"lieta pod radarom" tzn. je nenapadnejsi, ale stale by som cakal, ze Hamilton mu bude aspon vyrovnany.

Ohladne jeho motivacie, mal by som dve vytky. Prva je, ze je Mercedesu jednoducho dlzny robit maximum, vzhladom na to, ako s nim zachadzali a co mu dali. Signaly co idu z Mercedesu indikuju, ze podporu ma a je aj v ich zaujme to auto pochopit. Druha plati vseobecne a na vsetkych pilotov. Je jedno, ci ma auto na vitaztvo alebo na osme miesto, pilot ma z okruhu odchadzat s tym, ze odviedol svoje maximum, viac mu nedovolilo auto. Byt odovzdany lebo nema na vitaztva podla mna nepatri k viacnasobnemu majstrovi sveta.

Co sa novej generacie tyka, mne pride zbytocne “zivit” tam starcov. Aj ja som si myslel, ze mladici teamu nepomozu, skuseny jazdec pomoze viac so svojim vstupom. Ale postupne nas podla mna vyvadzaju z omylu, pre pilotov co jazdili so starymi autami je toto tiez neprebadane uzemie a ich skusenosti su prd platne. Bearman, Colapinto, Lawson su toho dokazom. Alonso, Hamilton, Hulkenberg a kopa dalsich jazdili dlhe roky svoj styl a v tychto autach su bezradni tak isto ako novacikovia, myslim, ze mladika je lahsie naucit jazdit s tymito autami ako harcovnikov, co maju roky vstepeny svoje jazdecke navyky. Verstappen uz podla mna nie je nova generacia :blush: On, Leclerc, Norris su taka zabehnuta generacia, teraz by mala postupne prichadzat nova, len ako pisem vyssie, teamy sa bali nasadit novych jazdcov, maju limitovane testy a vychadzali z toho, ze skuseni jazdci s autom pomozu, co sa za mna teraz ukazuje ako chybna taktika.

K Hamiltonovi som kriticky, lebo Perez sa prebera kazdu VC, ked nestiha Verstappenovi, pritom vsetci vieme, ze Perez nikdy nebol top material. Zato Hamilton je viacnasobny majster sveta, oznacovany za jednoho z najlepsich pilotov a to ze nestiha Russellovi sa takmer vobec neriesi

Tu chcete nejake kvoty?
Ze bezohladu na to co sa deje na trati a v zakulisi, kritika musi byt rovnaka na vsetky timy a jazdcov rovnaka?
Dokola pisem uz aj ja, ze mnozstvo kritiky a hejtu je tu aj mimo RBR a tocje vraj OK.
Tak potom sa necudujte, ze ked su kontroverzie ako jazda Maxa, prepad RB a odchody ludi, ich politka jazdcov (Perez a Bcko), nedavno kauza plomba a to vsetko u majstrovskeho timu, vyvolava reakcie, ktore su aj negativne, o to viac, ze niektori z tohto tabora neustale utocia…
Ale to problem asi nie je, ani osobne utoky a vulgarizmy, treba kvoty…

2 Likes

S mnohym co pises suhlasim, len sa asi nepozerame rovnako na to, ze o Perezovych “vykonoch” sa pise a Hamiltonovych nie. Ja predsa pravidelne komentare, aj privelmi negativne az posmesne vidim. A tak tragicky nie je. Ved Perez je nikde a to ma mat sakra motivaciu, aby sa udrzal a Hamilton je v sampionate pred Russellom…

A myslim si, ze trochu zlahcujes narocnost byt 15-20 rokov naplno motivovany bezohladu na vysledok a predchadzajuce uspechy.
A nemotivovanost ako prejav neucty k Mercedesu? Moze to tak niekto vnimat.
Bude napriklad neustive, ak by Max nedodrzal kontrakt? To uz je skor podla subjektivneho vnimania nas jednotlivcov :slight_smile:

1 Like

Kdo tady mluví o kvotach?
Kdo říká že je to ok? To jsem někde napsal? Aha
Chápu je to v pořádku, ok

2 Likes

Cize rovnym dielom = kvoty

Tak ako ty ci vy vnimate kritiku (niektore je za mna opravnena, niektora nie) na RB ci Maxa, to druhi vnimaju na ich strane a vy to vnimate OK…
Ten kto ma naj pozornost, aj najviac polarizuje, to ie prirodzene.
Co vobec neznamena, ze vsetko schvalujem :slight_smile:

Ale vlastne doteraz nechapem, k comu mi tu vlastne @Hedgehog reagoval, co je nepravda alebo zle, ktora pasaz… fakt ze nechapem :slight_smile:

1 Like

Dobrá, díky za tvůj pohled.
Ted se tě zeptám, byl jsi tady na foru, když probíhala kauza s Hornerem?

Aktivne nie, daco som cital.
Za seba som sa viac x vyjadril, ze hoci pravdu nevieme naisto, plati prezumpcia neviny.

Ale za to, ze asi vtedy niektori sli do Hornera, nebude OK, ak niekto stale nazyva Browna pokryteckym spekom, sasom a pod. Ci ano?

Ale pamatam si aj na info o odchodoch ludi a problemoch RB, ktore boli vysmievane a viacmenej sa potvrdili. Ale opat, preco ja mam riesit teraz druhych, ked ja argumentujem sam za seba?

K Hornerovi ku kauze som sa ozval, nedavno na stranu rHapa tiez, lebo sa mi nieco nepacilo.
A ozvem sa niekedy aj ked daco napise Jos…
Teraz slusne a vecne pisem raptorovi, on slusne odpoveda, nikde nie je problem, ale @Hedgehog a tebe sa napriek tomu asi zjavne nieco nepaci a riesime kvoty… naozaj nechapem a vsetko co pisem, nemyslim v zlom :slight_smile:

1 Like

:smiley: kvoty riesis ty

ja som napisal jak si tu pekne spolunazivame vsetci :grin:

2 Likes

Co podla teba znamena slovne spojenie “taka miera ako u druheho” v matematickom/ciselnom vyjadreni?

Ja vlastne stale nechapem, co si tou reakciou chcel povedat… vies nieco moje konkretne na co si reagoval odcitovat, kde je “problem”?

2 Likes

Jinak všiml sis, že je to, jako včera “jasné Jos, je ten nejhorší, ostatní budeme ignorovat”, jako jejich argumenty? Jako přes kopírák. I když tu nikdo, krom nich nic takového neřešil, ale kluci si budou stěžovat a kopat furt.

1 Like