Podla mna je Hamilton kvalitnejsi pilot ako Russell, ten mozno"lieta pod radarom" tzn. je nenapadnejsi, ale stale by som cakal, ze Hamilton mu bude aspon vyrovnany.
Ohladne jeho motivacie, mal by som dve vytky. Prva je, ze je Mercedesu jednoducho dlzny robit maximum, vzhladom na to, ako s nim zachadzali a co mu dali. Signaly co idu z Mercedesu indikuju, ze podporu ma a je aj v ich zaujme to auto pochopit. Druha plati vseobecne a na vsetkych pilotov. Je jedno, ci ma auto na vitaztvo alebo na osme miesto, pilot ma z okruhu odchadzat s tym, ze odviedol svoje maximum, viac mu nedovolilo auto. Byt odovzdany lebo nema na vitaztva podla mna nepatri k viacnasobnemu majstrovi sveta.
Co sa novej generacie tyka, mne pride zbytocne “zivit” tam starcov. Aj ja som si myslel, ze mladici teamu nepomozu, skuseny jazdec pomoze viac so svojim vstupom. Ale postupne nas podla mna vyvadzaju z omylu, pre pilotov co jazdili so starymi autami je toto tiez neprebadane uzemie a ich skusenosti su prd platne. Bearman, Colapinto, Lawson su toho dokazom. Alonso, Hamilton, Hulkenberg a kopa dalsich jazdili dlhe roky svoj styl a v tychto autach su bezradni tak isto ako novacikovia, myslim, ze mladika je lahsie naucit jazdit s tymito autami ako harcovnikov, co maju roky vstepeny svoje jazdecke navyky. Verstappen uz podla mna nie je nova generacia On, Leclerc, Norris su taka zabehnuta generacia, teraz by mala postupne prichadzat nova, len ako pisem vyssie, teamy sa bali nasadit novych jazdcov, maju limitovane testy a vychadzali z toho, ze skuseni jazdci s autom pomozu, co sa za mna teraz ukazuje ako chybna taktika.
K Hamiltonovi som kriticky, lebo Perez sa prebera kazdu VC, ked nestiha Verstappenovi, pritom vsetci vieme, ze Perez nikdy nebol top material. Zato Hamilton je viacnasobny majster sveta, oznacovany za jednoho z najlepsich pilotov a to ze nestiha Russellovi sa takmer vobec neriesi