Hamilton o vysielačke: Nemienim sa ospravedlňovať za to, že som bojovník | Magazín F1 - F1online.sk

O motivácii Lewisa Hamiltona vraj po posledných pretekoch nemusíme pochybovať. Ak bola jeho frustrácia niečoho dôkazom, tak práve obrovského zápalu a chuti získať pre Ferrari čo najlepší výsledok, za čo sa nemieni ospravedlňovať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198054/hamilton-o-vysielacke-nemienim-sa-ospravedlnovat-za-to-ze-som-bojovnik

Noooo, takto…
Vo Ferrari sú háklivý, keď je niekto na Ferrari sarkastický. Toto nie je Haas, ani malinovkový Red Bull.
Ani 7 titulov nie je viac ako Ferrari a Lewis tak ako bombasticky prišiel do Ferrari, tak môže veľmi ľahko odísť s hanbou, o ktorú určite nestojí…

2 Likes

na druhej strane mozno aj treba niekoho kto ma odvahu tieto veci povedat. Aj Lauda si otvaral usta, najprv ho brzdili ze to vo Ferrari nemoze a nakoniec bol uspesny. A nie, nie som Hamiltonov fanusik.

Hamiltonove slová plne chápem a konečne tým amatérom niekto povie, aká je to neschopná banda. Buď sa tam niekto preberie a vytiahne hlavu z riti, alebo sa veľmi rýchlo Leclerc s Hamiltonom poberu jeden do dôchodku a druhý ku konkurencii.

5 Likes

Problém Ferrari nejsou jezdci (to platí už pěknou řádku let) a byla by chyba obracet pozornost k nim jenom proto, že Hamilton něco řekl. Pořád nemůžu uvěřit tomu, v jaké formě od začátku sezóny jsou. Ale třeba se opravdu ještě zvednou.

1 Like

Jediná dôležitá otázka je, či niekde povedal lož.

A podľa toho sa môžu vo Ferrari rozhodnúť, či chcú niekedy v budúcnosti niečo aj vyhrať, alebo či sa máme my pozerať na to, ako sa vozia na okraji top5.

3 Likes

Ferrari closed the first quarter of 2025 with net revenues up 13% (1.79 billion) compared to 2024. Net profit was up 17% (412 million), operating profit (ebit) up 22.7% (542 million). Vigna: “It was another great start to the year.”

Toľko k výkonom Ferrari v F1. Ich to netrápi. Vigna je človek, ktorého F1 vôbec nezaujíma. Je to vyštudovaný fyzik a v pravom rade obchodník. Im stačí participovať, už len za to dostanú svoje a načo sa snažiť. Za snahou obyčajne stojí veľa tvrdej práce a tu Taliani v žiadnom prípade nepoznajú.

2 Likes

No veď ja nikde ani len náznakom nepíšem o jazdcoch, ako o probléme. Ferrari celkom paradoxne vzhľadom k technike, ktorú poskytovalo, nemalo už roky vyložene slabú zostavu.

Však jo, já s Tebou souhlasím. To bylo jenom doplnění :slight_smile: .

Jen at jim poradne nalozi, nic jineho si ten tym nezaslouzi, na tohle neni nikdo zvedavy.

Sám vieš, že žiadny pilot nie je väčší ako Ferrari. Pioti do Ferrari prichádzajú a odchádzajú, ale Ferrari zostáva…
Ak Leclerc, alebo Lewis odídu z Ferrari, nič sa nestane, nič to nezmení na živote v Maranelle a ty to vieš, aj vy všetci to dobre viete…

Vaše diskusie, že “snáď sa niečo zmení” kvôli Lewisovi, alebo komukoľvek, sú naivné…

2 Likes

tak s tymto by nie kazdy suhlasil :slight_smile:
v 2017-18 mali sice len o trochu, ale predsa len najlepsie auto a aj jazdci prispeli k tomu, ze nemali ani jeden titul zo styroch

To je mi jasné, že ne každý bude souhlasit, a jsem s tím srozuměná. Určitě se kvůli tomu nebudu účastnit další nekonečné diskuze na tohle téma. Ponechám si svůj názor a snad ti ne každí taky svůj :slight_smile: .

1 Like

A presne tento postoj, že oni sú Ferrari, že sú niečo viac je bohužiaľ to, v čom je dnes problém. Oni sú totiž už len banda amatérov žijúca z histórie. Nič viac. Stajňa prešpikovaná ľuďmi, ktorí nemajú vedomosti a pracovnú moralku ani na stajňu v F3. Ale blbec ako Vigna to nerieši, nepotrebuje, lebo finančné výsledky spoločnosti stále stúpajú a plnia sa ciele. O nič viac pod Vignou nejde.

Inak v zákulisí sa pomaly vynára istý pán Antonello Coletta.

1 Like

Zase v tej dobe malo Ferrari trochu smolu aj keď Mercedes na začiatku zaspal na konci sezóny to vždy dotiahol. Navyše Mercedes a Hamilton boli vtedy skoro na vrchole a na čo siahli to im vyšlo

1 Like

Ferrari malo v 2017 a 2018 najlepšie auto? Áno ak si človek odmysli Mercedes, také nenápadné auto, tak Ferrari malo doslova raketu. To už sú iné fantasmagorie toto.

4 Likes

No vypada to, ze nyni jeden problem s jezdcem Ferrari ma. Angazovanim sedminasobneho mistra sveta na sebe Scuderia vzala velke brime. A bohuzel se ukazuje, ze vykonnost Lewise neni na vysi, coz v kombinaci se slabym vykonem monopostu vytvari a bude dal vytvaret napeti.

Ferrari bude muset, chtit nechtic, neco udelat. Muzeme vest reci ze nikdo neni vetsi nez Ferrari, jenze to platilo drive, dnes uz to tak byt nemusi. Lewis je obrovska znacka, Ferrari je jiste pojem, ale sedm titulu neni neco co lze prehlednout. A Lewis neni Michael.

1 Like

Ale oni tím angažováním ani nic neztratili, kromě peněz tedy (a ty získali zpátky na reklamách). Sainz by nebyl lepší, když ani Charlesovi to nejezdí. Oni prostě nemají dostatečně dobré auto a je to zatím zásadní zklamání. Ok, třeba jim opravdu zaberou plánovaná vylepšení, uvidíme. Zatím se zdá, že se Lewis zařadí mezi další mistry světa, kteří ve Ferrari neuspěli, byť těch titulů je tentokrát víc (taky má vyšší věk než jeho předchůdci). Není to nic mimořádného, bude v dobré společnosti :smile: . A pokud si tam ještě pořád myslí, že přivedou mistra světa a ten všechno zachrání, tak jim fakt není pomoci.

2 Likes

Ano to je pravda.

I tak se na to da koukat. Je videt ze jsi chytra a hodna holka. :grinning: :+1:

Dík :heart:. Je vidět, žes tady poslední dobou moc nebyl :smile:.

1 Like