Hamilton nebude bojkotovať VC Belgicka: Tu to nebude mať efekt, nie sme v USA | F1online.sk

Aby mal bojkot nejaký zmysel, musel by tlačiť na prílišné orgány. V Belgicku by sa to všetko minulo účinku. “Nemyslím si, že má nejaký veľký význam zachádzať až tak ďaleko, pretože na stole nie je nič, nemáme dôvod bojkotovať preteky. Ale som si istý, že ak s niečím nebudeme spokojní, tak sa najskôr o tom porozprávame, a potom sa rozhodneme, ako budeme konať.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8900/hamilton-nebude-bojkotovat-vc-belgicka-tu-to-nebude-mat-efekt-nie-sme-v-usa

Samozrejme, že sa nezapojí :grinning: Veď by prišiel o takmer víťazstvo, keďže má dominantné auto :stuck_out_tongue: Fakt hrdina :face_vomiting:

Uplne ho chapem. Poklaknutie je zadarmo, ale bojkot by ho stal aj 25 bodov.

To uz sa fakt neda pocuvat co tento saso vystraja. Pokrytec

To je spina mazana :slight_smile: naco sa teda hadze o zem? Naco robi gesta a stale to komentuje ake je dolezite sa angazovat? Ved nie je v USA…

Poklaknutie bolo zadarmo, tu je riziko, ze by o cosi aj prisiel. Strasne chcel bojovat proti rasizmu, tak nech vynecha zopar pretekov, mozno opat zacnem pozerat cele zavody.

1 lajk

Škoda :roll_eyes:

Hamiltonovinky v nadpise a hned sa tu zbehli uslintani hejteri kopnut si :muscle:
V 2007 prisiel o titul koli jednemubodu.
V 2016 prisiel o titul koli jednemu motoru.
Bol by sprosty ak by zahodil moznych 25 bodov :brain:

lujzik znovu dokazal ze je len a len kecalek a pozer, same kecy ale skutek utek :slight_smile:

samozrejme, ze nebude bojkotovat, lebo dobre vie, ze tie preteky by nezrusili a on tak tuzi vyhrat dalsi titul a nejaky americky cierny zlocinec ktoreho postrelia/zastrelia mu je dobry akurat tak na to aby si na to budoval svoje PR, ale nech nikoho ani nenapadne, ze by zasiel dalej ako za lacne trapne kecy a gesta. mrtvy cernoch je mrtvy cernoch, ale titul je titul :slight_smile:

Uprimne som presvedceny, ze vacsina z ludi, ktori tu o Hamiltonovi pisu aky je “pokrytec”, by z rovnakym nasadenim kritizovala, keby sa tie preteky rozhodol bojkotovat. Kolko tu bolo nareku a vyplakavania iba kvoli poklaknutiu…neviem, predtym vam vadilo, ze taha boj s rasizmom do F1 a teraz by ste chceli, aby kvoli rasizmu dokonca bojkotoval preteky (co je ovela vacsi krok, nez len poklaknutie). Ved to si protireci. Naucte sa byt konzekventni v tom co hovorite.
A mimo ine na tom nie je nic pokrytecke, aky zmysel by malo bojkotovat preteky v krajine, ktora s rasizmom nema nic spolocne? To by bolo asi take, ako keby francuzski revolucionari miesto Bastille napadli Tower of London :roll_eyes:

1 lajk

2014, 15, 17 18 19 prisiel k titulu vdaka lobbingu automobiliek a slabemu Todtovi, kusu stastia, no a samozrejme ma aj talent aby som mu nekrivdil

Keby povedal, ze nebude bojkotovat VC pretoze nechce tahat politku do sportu, tak mu zatlieskam. On ale nuti cely padok klacat a teraz ked je nova iniciativa, ktora sa mu ale do agendy nehodi, tak zrazu to nebude mat efekt. Akoby klacanie nejaky efekt malo.

A naco si klakne pri kazdom zavode? Ved ani raz nie je v USA. A aky to ma vyznam, to klacanie? Taky isty, ako bojkotovat preteky a v jednom sa opici a druhom uz nie, lebo mu to nesedi… Hamilton je len pozer.

Sak strasne tahal ten svoj prasivy rasizmus do F1, tak nech to dotiahne. Hucat do celeho startoveho pola aby sa valali po zemi, na to by ho bolo. Ci uz ked mu to nevyhovuje, tak ‘toto by nemalo vyznam’. Esteze jeho klacanie zachranilo miliony cernochov, mali by mu z uhlia spravit sochu

Tak toto je pokrytectvo prvej kategorie Lewis …
Klacat v Europe je OK, bojkotovat v Europe nie je OK …
Podla Hamiltonovskej logiky veci.
Dobehla ho karma, pred celym svetom zo seba robi vola.

Za prve Hamilton nikoho nenuti, je to slobodne rozhodnutie kazdeho jazdca a ako vidis, viaceri sa rozhodli Hamiltona s klacanim nepodporit.
Za druhe je uplny nezmysel vnimat klacanie a bojkot ako rovnocenne iniciativy. Klacanie je symbolicke gesto pre cely svet, ktorym chcu jazdci F1 ukazat, ze podporuju boj proti rasizmu. Teda je aj uplne jedno, kde sa take gesto bude konat.
Tie bojkoty v USA su naopak formou protestu a v podstate sankcia za to, ze v krajne maju problem s rasizmom. Take nieco ma ale logicky zmysel iba v konkretnej krajine, kde ten problem s rasizmom je. Na co by Hamilton bojkotoval preteky v Belgicku, ked problem je v USA? Ved to nedava zmysel.
Podla mna je ten rozdiel evidentny a Hamiltonove vysvetlenie v clanku uplne rozumne. Odporucam najprv sa zamysliet a az potom vyplakavat. Paci sa mi ako sa pri takychto clankoch tolko ludi vzdy opusti, pritom je to v mnohych pripadoch uplne zbytocne. Staci napisat slova Hamilton a boj s rasizmom a hned sa chytite na navnadu ako take rybicky. Tym teraz nemyslim az tak velmi teba, su tu aj ovela horsie pripady.

1 lajk

Odpoved mas v mojej reakcii na helmutka.

Clovece, normalne si ma skoro presvedcil.
Si fanusik Lewisa, chapem, musis si to v sebe nejak upratat.

jaj a ty hned sudis. len aby si si kopol. pritom uplne zbytocne.

Nemyslim si, ze by som sudil.
Citim z jeho prispevku naklonost k Lewisovi, to je cele.
Nevidim rozdiel medzi poklaknutim a bojkotom, maju totoznu podstatu a posolstvo.
Lewis sa vyfarbil v pravdivych farbach, klacat to ano a nuti do toho vsetkych.
Eccelstone, Andretti su podla neho nevzdelanci.
Samozrejme ze bojkot a strata 25 bodov by velmi bolela, to sa mu uz do krámu nehodi.
Neprejavi teda solidaritu svojim bratom, ohne sa tak, ako potrebuje.

Co potom Kimiho titul 2007 so stastim…
Co titul Buttona, ktory nebol az tak dominantny jazdec a ma titul, lebo bol prave v spravnom time.
Co taky Rosberg co na Hamiltona nestihal a ziskal vela bodov so stastim…
Co taky Fetel v dominantnom RB ci Schumacher…
Jediny o kom sa podla mna da napisat, ze by si zasluzil viac titulov je Alonso. Dokazal konkurovat so slabymi monopostami spicke a mal ovrovsku smolu na prestup, viac krat :blush: