Hamilton má podľa Leclerca veľmi podobný jazdecký štýl ako on | Magazín F1 - F1online.sk

Ako bude fungovať spolupráca Charlesa Leclerca a Lewisa Hamiltona? Chlapci majú za sebou prvé spoločné týždne a zatiaľ to vyzerá na hotovú romancu. Hamilton miluje Ferrari a úsmevy rozdáva aj v spoločnosti nového tímového kolegu. Dá sa predpokladať, že sa to čoskoro zmení, ale chlapci sa zatiaľ usmievajú od ucha k uchu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/187364/hamilton-ma-podla-leclerca-velmi-podobny-jazdecky-styl-ako-on

to je dost zaujimava info, v takom pripade ak budu spolupracovat, mozu vyzmikat z auta maximum. a tituly budu realne.
Lec a Sainz mali zjavne ine ocakavia od auta.

Ocakavam rychlejsieho charlesa v kvalifikaciach a rychlejsieho hamiltona v zavode. Otazkou teda bude, ako moc bude zaostavat ham v kvalifikaciach a ci to bude schopny dobehnut v preteku.

4 Likes

HAM preto zase krotí očakávania

1 Like

Podľa mňa vôbec nepotrebuješ silou mocou mať 2 a rovnakým štýlom. Napríklad George a Lewis mali vo veľa veciach iný štýl. A podľa mňa rozdielnosť je pre tím prospešná.

Napríklad jeden chcel auto dosť agresívne na oversteer druhý na understeer. A podľa mňa to bolo často prínosné pre tím.

Akurát by asi nedokázali jazdiť rovnako dobre v aute s balancom toho druhého. Čo potvrdil aj Antonelli v Monze keď sa vyrúbal podľa mnohých čiastočne aj preto, že to auto bolo presne opačne ako jeho preferencia( taká skôr LH) a s balancom čo mal to nemal šancu takto vybrať ako do toho vošiel a v takej rýchlosti.

Ale to sú veci, ktoré sa nastaveniami dajú účesať

Ja stále nechápem prečo niektorí majú pocit, že ideálne je mať oba jazdecké štýly rovnaké.

Ale tak uvidíme ako im to pôjde možno začnú jeden druhého kopírovať no

Predsa len Leclerc Ma omnoho viac skúseností s Ferrari, Hamilton s F1. Toto je veľmi zaujímavé porovnanie .

Ako už niekto písal podľa mňa v Q Lewis nemá moc šancu…podla mňa horšie auto ukázalo, že nikdy nebol až taký kvalifikant ako pretekový pilot napriek cislam…ale v pretekoch to môže byť vyrovnané a body sa dávajú za tie.

Který z těchto dvou jezdeckých stylů letos získá větší úspěchy.

• Leclerc
  • Hamilton

0 účastníci

no ak nechápeš tak ti to vysvetlím. Ak obaja jazdci jazdia rovnaký štýl tak sa vývoj a aj setup auta vyvíja pod poznatkami 2 jazdcov. A ak je tu rozdiel tak nevieš ktorým smerom upriamiť vývoj. To že v jednom závode bol lepší výsledok u jedného neznamená nič. Každý okruh predstavuje kompromisy v setupe. A podľa toho ako sa auto ako celok správa výrazne inak nastavuješ auto. My v tíme jazdíme online a ja robím sety pre tím. Počas tréningu kolegovia majú pripomienky ja na to dám návrh úpravy. Problém je a to aj u reálnych jazdcov že ti povie je to pretáčavé…ale kde? na vjazde , na apexe, na výjazde zo zákruty…každá táto požiadavka má iné riešenie zásahu. My napr. o dva týždne ideme 24 hodín SPA s Porsche 992 GT3. 3 autá z tímu a set sa musí nastaviť aby kompromisne vyhovoval min trom pilotom. A aj tá najrýchlejšia posádka nemôže mať úplne iný set pre prípad zástupu…

2 Likes

Ehm za 18 rokov jazdenia Lewisa a 7 Leclerca som teda nevidel nič a nikoho hovoriť nič, čo by tento záver o “veľmi podobnom” jazdeckom štýle rozumne podporovalo. Maximálne ho majú podobne citlivý a precízny, ale to je atribút, nie podstata. :thinking:

Ale chápem Charlesa, už tak musí byť z toho hype okolo Lewisa celkom otrávený a už aby sa začalo jazdiť. Hlavné je čo sa bude diať na trati.

U mňa v tejto bitke roka Leo vs Roscoe má rozhodne väčšie šance Leo. :smirk:

5 Likes

Obidvaja majú radi pretáčavé auto aj keď ham je skôr univerzál

Nema to nic s citom ani preciznostou…zjavne tomu nechapes a z toho co citam ani kiks…ide o rozdielne styly…vacsinou pretacave alebo nedotacave auto…minuly rok mali rozdielne styly ham/rus, sai/lcl a ver oproti kazdemu kto bol doteraz v redbulle okrem sainza a preto ho tam teraz nechcel…lebo maju podobny styl a mohlo by mu auto vyhovovat…preto riciardo zhorel ako fakla pri norisovi a preto tam vzali piastriho. To mas ako ked soferujes obycajne auto…niekto pusta rychlo spojku niekto drzi…niekto chce byt rychlo v zakrute a niekto ma pomaly vyjazd…je to proste prirodzene a ked to musis robit nasilu je to narocne…preto zo zaciatku bol petez rychly lebo mu sedelo nove auto a maxovi nie a akonahle ho zacali robit podla maxa uz sa karta obratila…takze ked citam ze sa leclerc vyjadril ze maju podobny styl a fredy to urcite vie a zrejme to je aj dovod preco tam hamiltona chcel a preto tam aj isiel a pokial to tak bude tak sa nanovu sezonu tesim lebo ak bude ferari rychle tak aj ham bude rychly…

2 Likes

Hej určite, jeden má rád silný predok auta a druhý sa zvykne sťažovať (viď. 2023 a zmeny ktoré si vypýtal od Mercedesu) skôr ak zadok auta nie je dostatočne stabilný.

Ale inak sú tie štýly ako keby ich jedna mater mala. :thinking: :v:

Možno v rámci rastúcej harmónie vo Ferrari sú už chlapci aj rovnako výsokí, majú podobnú etnicitu a za chvíľu aj v podstate rovnaké plemená psíkov.

To, že raz či možno viackrát Lewis povedal, že aj on má niekde rád pretáčavosť, je komplexnejšie. A zároveň celkovo už tie rozdiely nie sú tak veľké ako boli. Ale nevidím veľký zmysel v nejakej podrobnejšej debate.

A kolega @Lukas88 keď napíšeš, že “zjavne tomu nechápeš” a o 3 riadky máš, že Max nechcel v RB sainza lebo majú podobný štýl…OK chlape, vzdávam sa, máš pravdu.

EDIT
—————-
Takto aby som nebol tak sarkastický a “salty”.

Charlesovo vyjadrenie by som čítal ako “Rozdiel v jazdeckých štýloch je chvalabohu menší ako oproti Carlosovi.” - čo aj trochu defaultne je. Zároveň mám aj pocit, že trochu to teraz tak môže vyzerať, lebo čo si spomínam, Charles minulý rok musel trochu zjemniť prístup aby optimalizoval pneu. A zase o Lewisovi sa vraví, že nové pravidlá nevedia úplne dať priechod jeho majstrovstvu a možno sa snaží trochu viac prispôsobiť na oversteer. Ako vyletel v Austine by to trochu napovedalo.

Ale to nič nemení na tom, že “secret sauce” majú obaja asi fakt niekde inde. A Charles aj trochu musí mať wishful thinking, že jazdia rovnako, lebo ak raz začnú mať rozdielne požiadavky na vývoj, tak bude zle nedobre.

4 Likes

Ham ma podobný štýl Alonsovi, Sainzovi a Checovi.
Charles má viac podobný Maxovi, určite tam je rozdiel, veď Ham vždy brzdí neskoršie a furt omiela tú historku, ako mu to otec vysvetľoval aby nebrzdil “tu” ale až “tu”, čiže nedotáčavý štýl jazdy. Neviem no :man_shrugging: však neustále sa to spomínalo, napr. Mark Hughes:

2 Likes

Hamilton je skôr univerzál ? :joy:

Lenže žiadne auto nie je len jedno alebo len druhé

Presne preto sa im nastavuje ten balanc

Ano mas pravdu , Hamilton od malicka bol otcom vedeny k tomu aby brzdil neskor ako vsetci ostatny ale zato vetsou razanciov . A prave pre to by mu mal viac vyhovovat pretacavy jazdny styl jazdy. Aj to bolo v poslednom case vidiet ze ked nemal auto dobre vybalansovane tak velmi casto prebrzdoval pneumatiky .

Práveže on potom potrebuje stabilnejší zadok, aby sa vedel tak “neskoro” otočiť a viac nedotáčavý predok aby mohol neskoro brzdiť tj opak “pointy front”, ako pri Charlesovi s Maxom. :slight_smile:

praveze ked neskoro brzdis tak sa potrebujes viac opriet o prednu cast auta aby ta dokazala podrzat v zakrute. Ak brzdis skor tak nepotrebujes mat tak silny predok lebo ides do zakruty mensou rychlostou a ides zakrutu plynulejsie. Ak ides neskore brzdy tak je hlavne dolezite aby si potom vedel tu zakrutu zatocit a preto potrebujes stabilny predok .

“pointy” predok potrebuješ pri maxovom/charlesovom štýle jazdy, pretože skôr brzdia a potrebujú aby to zatáčalo, majú voľnejší zadok a točia ním, naopak Ham brzdí neskoro a potrebuje mať viac aera na zadku aby mohol otočiť zadkom, však si prečítaj, čo spomínal Mark Hughes. :slight_smile:

Kluci, Hamík je stará škola, a potřebuje cítit silný zadek, potřebuje z něho cítit jistotu, že se do něho může opřít na výjezdech. Teď měl auto silné na předek a to mu silně nevyhovuje.

Hlavně nesmí jeho vůz přeskakovat taxis.