Ja si nemyslim, ze hlavny problem je v time. Ano, Verstappen je prirodzene timova jednotka a Red Bull sa snazi nastavit auto tak, aby mu vyhovovalo. No nemyslim si, ze by to bol v porovnani s inymi timami, napriklad Mercedesom alebo Ferrari, nejaky extrem.
U Gaslyho by som ako pricinu jeho neuspechu videl seriu malickosti. Do Red Bullu prichadzal ako velmi mlady a neskuseny. Cele to prislo velmi necakane, kedze Ricciardov odchod bol pre vsetkych sok. Auto Red Bullu je nepredvidatelne a tazke na ovladanie, to sa vie. A Gasly hned v testoch havaroval, co sposobilo, ze nedokazal odjazdit potrebny pocet testovacich kilometrov a jeho sebavedomie utrpelo ranu hned na zaciatku. Tym bol v podstate este pred sezonou polozeny zaklad neuspechu. A v sezone sa Gasly ocitol v kruhu, z ktoreho sa nevedel vymotat. Strata na Verstappena mu este viac zrazila sebavedomie, do toho prisli dalsie zbytocne chyby. Nedostatocne vykony priniesli zle vztahy v time a oborvsky tlak, s ktorym sa nedokazal vysporiadat. Gasly potreboval prilezitost, v klude a bez tlaku si zvyknut a postupne sa do toho dostat, no tu prilezitost nikdy nedostal.
A u Albon je problem podla mna jednoznacny- je to zly jazdec. To sme videli podla mna uz v Alpha Tauri, kde nestacil ani len na Kvyata a vsetci dobre vieme, aky slaby je dnes Kvyat. Albona zachranilo, ze Alpha Tauri v sezone 2019 postavilo vyborne auro, to je podla mna teraz uz iste. Vdaka tomu jeho vysledky v porovnani s tym, co predvadzala dvojica Gasly- Hartley v sezone 2018 posobili velmi slusne. No to bola len iluzia, kotra vznikla kvoli tomu, ze nebolo zjavne, ake dobre auto Alpha Tauri v skutocnosti ma. Ked ho nahradil Gasly, krasne sa ukazalo, ake zle vykony Albon v skutocnosti podaval. A co ine sa da od takeho slabeho jazdca ocakavat? Totalna nakladacka od Verstappena bola nevyhnutna.
Prave na Ricciardovi bolo vidiet, ze Red Bull auto vobec nestavia len na jedneho jazdca viac, nez by sa patrilo. Ricciardo s autom nemal nikdy ziadny problem, ak si odmyslime caste technicke poruchy, za ktore vsak nesie zodpovednost Renault. Vztahy v time boli skvele, co by pri takych ambicioznych jazdcoch neslo, keby im Red Bull nevedel vytvorit obom dobre podmienky. Az Ricciardov strach z Verstappena vyustil v to, ze sa Ricciardo podla mna nepochopitelne rozhodol odist.