GPDA stojí za Verstappenom. Piloti zvážia konfrontáciu s FIA a jej prezidentom | Magazín F1 - F1online.sk

Medzi jazdcami sa objavila vzácna zhoda. Členovia Asociácie jazdcov veľkých cien GPDA svorne vyjadrili podporu Maxovi Verstappenovi. Nemusí však zostať pri slovách. V zákulisí sa črtá odboj, ktorý by v najbližších týždňoch mohol otvoriť tému trestania pilotov za nevhodné výrazy priamo na pôde FIA.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/172972/gpda-stoji-za-verstappenom-piloti-zvazia-konfrontaciu-s-fia-a-jej-prezidentom

ako som pisal minule… na najblizsej VC vsetci po zhasnuti semaforov vystupit z auta. 10minut sa prechadzat po trati a nova startovna procedura. Ked nepomoze, na dalsej velkej cene 20minut. Na dalsej uz nenastupit. Potom si to kompetentni snad rozmyslia, ked nie, dalsia VC nebude, Ver je majster a vybavene.

To by dopadlo jak Indianapolis 2005, když všichni s Michelinkama odstoupili ze startu a s Bridgestone zůstali. Závodilo se v 6 lidech, Šumák s Barichelem 1-2 a vyhráli asi o 2 kola.
Btw. To bylo jediné vítězství Šumáka v tom roce.

1 Like

Doufám, když už by skutečně přišlo na stůl tvrdé jednání ze strany pilotů, že by si posvítili na celý systém trestů, který mi připadá úplně bez kontroly. Naprosto nesmyslné finanční postihy v desítkách tisíc EUR. Nezáleží na tom, že na to někteří piloti mají, ale ve sportu by mělo jít vždycky o doplňkový postih při porušení předpisů, které není na sportovní postih. Nemá složit k naplnění kasy. Atd. atp. Dobře jim tak, když tam nikdo neměl rozum.

2 Likes

Tiskovky jednoznačně stíhat.
Na trati tolerovat. Ostatně to pouští oni, kdyby nechtěli, tak to nepouští.

Tresty finanční nevím, prospěšné práce pro komunitu kvituji. Třeba vzit pytel a sesbírat tribunu.

1 Like

Držím palce klukům. Přece se nenechají ovlivnit nějakou talibánskou diktaturou. :muscle:

Podle mě nikdo nemá problém s trestem za tiskovku, ale s tím, že je opravdu exemplární. Ale to je dlouhodobý problém, připadá mi, že komisaři nejsou v tomhle kontrolovaní a nemusejí se nikomu zpovídat. Tak ať se na to teď podívají pořádně.

Když jsem chtěl, aby komisaři měli zodpovědnost, aby měli výstupy se svou tváří, tak hodně lidí bylo proti.

Sainza teraz vysetrovali jak to napalil v Q do steny, ze presiel trat (logicky, ked nabural vpravo od box ulicky, tak nejak tu trat prejst musel)… neviem ako to dopadlo… ale minule sa to stalo Hamiltonovi a ten dostal 50k, teda nedostal :slight_smile: musel zaplatit…

To je určitě škoda, ale nevím, jestli by pomohlo, kdybychom tady byli pro :smile: . Leda bys tady byl nějaký šéf týmu inkognito :smile: .

To je přesně ono, tyhle sumy jsou podle mě nesmyslné. Jestli je to tak závažné porušení předpisu, tak by měl následovat sportovní trest, třeba klidně odečet bodů, podmíněný distanc. Nebo se toho zase tolik nestalo a pak není důvod házet desetitisíce proto, že oni to prostě zaplatit musejí. Pokud si dobře pamatuju, tak poslední sazebník pokut vzbudil velký rozruch, protože jsou piloti, pro které by uvedené sumy už byly opravdu těžko řešitelné, ne každý vydělává jako Hamilton. Měli se ozvat už tehdy a trvat na tom, ale teď by to mohli vzít z jedné vody načisto.

Možná budu osamocen, ale mě přijde v pořádku na oficiálních akcí FIA vyžadovat určitý slovní standard, chtít zabraňovat vulgárním výrazům :thinking: V autě bych byl více tolerantní a zaměřil se na vypípání, ale jinak … :man_shrugging:

2 Likes

Sulayem vzácně spojil týmy…proti sobě v otázce vstupu Andretiho. A teď vzácně spojil jezdce, zase proti sobě. :grin: Je to ale šikula :grin:

2 Likes

Ženy taky spojil proti sobě.

Ale s tímhle nemá problém nikdo, dokonce ani Max. Jde o to, že místo normálního postupu, což je napomenutí nebo pokuta (za nevhodné vyjadřování na TK), mu udělili exemplární trest bez nějakého zvláštního důvodu.

1 Like

Tohle je hlavně zodpovědnost komisařů, kteří tenhle případ řešili. Jestli se chtěli šéfovi zavděčit, tak teď mají problém.

1 Like

Někdo první být musí. Exemplární trest je potřeba.
Hamilton ho dostal minule, dnes Verstappen…

Např. Údajně se to předjíždění pod VSC v Baku stalo již po několikáté.
A po několikáté z toho je jen tytyty.

Vulgarismus do rozhovorů nepatří, o tom bych nediskutoval, přes to nejede vlak.

Ale v autě ať si mele a povidá co chce. Je to jeho vizitka a pouštět to nemusí.

Exemplární trest je nesmysl, ve sportu jako v běžném životě.

1 Like

Jako že trest je přehnaný? Jako mohl dát poprvé jen napomenutí, ale i Seb tehdy dostal veřejně prospěšné práce. Nepřijde mi to nějak přemrštěný. Peníze nic neřeší.