Glock má po krk divadla McLarenu: Buď niečo poviem, alebo som ticho | Magazín F1 - F1online.sk

Hlavnou témou austinského víkendu sa stalo to, ako McLaren interne posudzoval incident Landa Norrisa s Oscarom Piastrim zo Singapuru. Britský tím o tom síce dlho a veľa hovoril, no tie najpodstatnejšie veci strategicky zamlčal. Timo Glock po slovách zástupcov stajne len nahnevane krútil hlavou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/216418/glock-ma-po-krk-divadla-mclarenu-bud-nieco-poviem-alebo-som-ticho

To co z toho dělá McLaren, je na zvracení. Snaha kontrolovat něco co takhle kontrolovat absolutně nejde, je fakt jen na znechucení.

6 Likes

Pekne zhrnute od Glocka

1 Like

Zakovi sa podarilo z McLarenu urobil snáď najnesympatickejší tím v F1. :sweat_smile:

Už aj časť ich fanúšikov skôr dopraje titul Maxovi a RB ako druhej strane garáže.

12 Likes

Titulové obětí.
Podobné možná bude i po soudu s Bernardem.

Třeba ten sportovní důsledek měl znamenat, že teď má zase nárok na postartovní šťouchanec kolega, a právě včera jsme ho viděli. Větší otevřenost a férovost si už neumím představit :smile: .

Je az zarazajuce, ako dobre sa mu to podarilo. Pritom McLaren patril k neutralnym az vseobecne oblubenym teamom. Aj fanusikovia inych teamov im zaciatkom sezony s radostou dopriali uspechy.

Nuz a Brown so Stellom to cele ocurali a posypali grankom :rofl:

McLarenu ako takeho mi je luto, ale Brownovi to doprajem, nech sa v tom stastne vykupe, za tie sproste reci co mal, hlavne na RBR.

Nepovazujem to za pravdepodobne, ale strasne by som sa mu smial, keby im Verstappen ten titul nejakym zazrakom vyfukne

13 Likes

Pamatuji si minuly rok, kdy mnozi, me nevyjimaje, kritizovali zpusob, jakym Zak vede team. Nekteri zde nesouhlasili a hlasali, jeden team, jeden titul a PK je nejvic.

No a po roce tu mame situaci, kdy McLaren s PK v kapse, musi resit boje o skutecny titul mistra sveta, mezi vlastnimi piloty. A svete div se, dela to stale spatne. :grinning:

2 Likes

Tak to se budeme smat dva. :grinning:

Ale tak zase, piloti obcas zafaili, ale porad maji rychlost a jsou velmi slusni jeden k druhemu. Jen mi prijde, ze Lando o trosku driv pochopil jak se to hraje. Pokud to Oscar nezachyti, je vymalovano.

Ja to za pravdepodobné považujem, Max za posledné 3 pretekové víkendy stiahol stratu na Piastriho o 49 bodov. Teraz stráca na neho 55 bodov a máme tu ešte 6 pretekov. Pri troche šťastia to vôbec neni nereálne…

Na druhu stranu, ak by takto nesaskovali s papaya rules, ktori skoro vsetci, vratane mna, kritizuju a isli by len na jedneho a mali “lahky zivot”, tak Max si v boji o titul ani neskrtne - cize prave taketo “manazovanie” a pristup ze nemaju 1-2 (mozno 1A a 1B :sweat_smile: ) dava sancu na trojsuboj do konca, inak by bola nuda a rozhodnute…

Predtym sa kritizovala nuda, ze to medzi nimi neiskri. Teraz to nuda nie je, iskri to a zase kritika. Ved v podstate treba trieskat (tesit sa), ze davaju sancu na dramu, ktoru vsetci chceli :joy:

Serioznejsie: treba aj uznat, ze zvladat pristup dvoch jednotiek bez problemov je v podstate nemozne.
Zazili si to v Mercedese, McLarene x krat, dokonca aj v RB to nebolo ruzove medzi Sebom a Markom, Max v Baku zostrelil Ricciho atd.
Jazdec ako jednotlivec je takto vzdy v nevyhode oproti tym, co internu konkurenciu a problemy nemaju.

Za mna sympaticke ked tim umozni bojovat obom (niekto moze preferovat slabe dvojky a stavanie timu len okolo jednotky, co je samozrejme statisticky uspesnejsi model), hoci si tym vyrazne komplikuju zivot a aj sance.
Co uz nie je sympaticke, je pristup Browna a ich manazovanie nemozneho, cim komplikuju zivot obom ich jazdcom, ale to ze niektorym veciam sa neda zabranit a problemy by boli tak ci tak, je v zasade istota a niekedy sa udalosti zbytocne zvelicuju a pripisuju len papaya rules, co zase tiez nie je pravda :slight_smile:

1 Like

Zajimave, ja si ten tvuj pribeh pamatuji trosku jinak.

Kdyz jsme tu nekteri kritizovali Zaka za jeho pristup, tak jsi se tu vymezoval dost nevybiravym zpusobem, jak kritizujeme Zaka a ze jdeme po McLarenu. Na argument, ze to nelze vyvazit a nema do toho Zak takhle hrabat, jsi tenkrat neslysel a napadal jsi kde koho, predevsim @Jos_Is_Back , ze ta kritika je neopravnena.

Takze to tvoje “ja to kritizoval taky”, to mi prijde hodne fantazijni. :grin: Ale jestli s timhle pristupem mas lepsi den, proc ne. Popirani chyb ve vlastnim usudku te sice nikam nedovede, ale zase urcita ocista to byt muze.

No nevim, jestli prikaz Oscarovi, aby Landovi vratil pozici do teto kategorie patri. :grin:

2 Likes

Čiže papaya rules boli vytvorené pre Maxa. :sweat_smile:

2 Likes

Mas pravdu. A kdyz k tomu pridame jak fakticky nekonfliktni maji piloty je to az k neuvereni.

Robí to zle? Ako? McLaren má 2 pilotov, ktorí môžu byť majstri sveta. RedBull ide na jedného jazdca a druhého používajú namiesto handry na podlahu. Som zvedavý ako by to robili v Redbulle ak by mali rovnocenného kolegu s rovnoceným autom.

2 Likes

V Pk to mclaren spravil excelentne

Ale ty kritizujes rbr kvoli druhemu autu v suvislosti s PJ

Fuuu, pekna manipulacia reality.
Porovnavat moje tvrdenia k manazovaniu McLarenu tuto a minulu sezonu - to ti nie je hanba?
Nie su to ine sezony a hlavne situacie a teda aj ine hodnotenia?
Kedy minulu sezonu kompenzovali a robili take veci ako tuto?
Vtedy som nekritizoval, tiez neurcili 1-2, ale nerobili veci co teraz a iba blbec nezmeni nazor, ked sa zmeni situacia…
Teraz kritizujem a preukazatelne a ty klames ze nie, hanbi sa.

V stvrtine sezony ked RB bol treti v PK tesne za druhym si pisal o aute horsom ako Haase/Visa a nesermoval si PK, ale teraz ked aj Stevie Wonder vidi ze RB je na cele s McLarenom sermujes ze je az stvrty lebo PK :joy:

Ak mas konkretne moje tvrdenia tuto sezonu k McLarenu s ktorymi mas problem, tak ich sem postni a nefabuluj :slight_smile:

Mclaren to ale minulu sezonu nek.urvil az tak moc, to musis uznat

1 Like

No tak to podle tebe dela dobre, proc ne.

Podle me to dobre nedela.

Nevim co je dobreho na tom, prikazat pilotovi, aby pustil pozici, protoze u toho druheho trvala zastavka o neco dele. Ale OK. Ja se jen koukam. :grinning:

1 Like