Geniálny alebo naivný Piastri? Kompenzáciu za penalizáciu mu mal poskytnúť Norris | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri mal v nedeľu veľmi dobre rozbehnuté preteky. Po dvoch fázach VSC a dvoch výjazdoch bezpečnostného vozidla viedol pred Maxom Verstappenom. Potom však podľa FIA porušil pravidlá na rovinke Hangar, dostal desaťsekundový trest a o víťazstvo v podstate prišiel. Zachrániť sa to pokúsil naozaj nekonvenčným spôsobom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/206834/genialny-alebo-naivny-piastri-kompenzaciu-za-penalizaciu-mu-mal-poskytnut-norris

Tak na první pohled tohle vypadalo zoufale nebo arogantně, ale je pravda, že Piastri tím připravil půdu do budoucna. Pokud by tým požádal Piastriho, aby pomohl Landovi, kdyby on dostal trest a měl ho chránit, aby se nepropadl za soupeře, tak jim tohle může vrátit.

Jinak samozřejmě nebyl žádný důvod, aby se pozice prohodily

2 Likes

Já myslím že oni maj dohodu že neztrácej pozici přes boxy, a tady to vlastně tak nastalo :smile: No chápu že prohození nebylo na stole. Jen mě mrzí že tyhle pentle do toho zasahujou a při tom ten čin samotný neovlivnil nic.

4 Likes

McLaren v Austrálii 1998 požiadal DC-ho aby pustil pred seba Miku, keď ten predtým omylom šiel do boxov a stratil jasné vedenie (zle pochopil informácie vo vysielačke, takže zrejme to bola chyba pilota, resp. jeho časti garáže).

Takže dialo sa to aj v minulosti. Oscar to prosto skúsil.

Max v záběru ani nedrží volant, za mne penalizace přisná. Za tohle by měl být jiný trest…když už.

4 Likes

…čo tam boli za komisári, podľa mňa hlupáci,a Norris škoda sa vyjadrovať,Oskar mu dával na frak a nebyť sprosté ho rozhodnutia dať,SC,tak ich obehne o celé kolo,:thinking::yawning_face:

1 Like

bolo vidiet na obborade maxa, ze teste pretym vyrazne akceleroval, a piastriho spomalenie ho zaskocilo… nemame k dispozicii nejaku telemetriu z oscarovho auta… aby sme videli, ci naozaj zabrzdil nejak vyraznejsie…

Este jednu vec treba pozmanenat, rozdiel medzi Piastrim a Norrisom je aj v tom, ze Piastri dokaze Verstappena bez problemov predbiehat, kym Norris s tym mal velke problemy…

Oscar ho “bezproblémovo” prebehol v čase, keď bolo počas pár kôl umožnené používať DRS. Norris toľko štádia nemal, lebo bolo používanie DRS kvôli silnejúcemu dažďu zrušené. Okrem toho Max sa v každej zákrute točil ako podgurážený, tak si musel dávať pozor, aby doňho ešte nenarazil

1 Like

Mame prikladov zo subojov pocas predchadzajucich 2 rokov, kedy bol Norris v subojoch s Verstappenom bezzuby, kym Piestri ukazuje, ze to vie ovela lepsie…

Nevím co chceš vymýšlet, Piastri dnes znovu rychlejší, než Norris. Ten mohl být rád za takový nesmyslný trest, jinak by nevyhrál.

tieto tresty su uz trochu za hranicou a uplne zbytocne.

1 Like

Oscar sa dnes správal fakt ako malé decko. A to jeho vystúpenie po pretekoch a pri odovzdávaní cien bolo neskutočne trápne. Vždy som viac fandil Landovi, ale Oscar mi bol tiež celkom sympatický. Ale teraz fakt dúfam, že Lando prestane robiť zbytočné chyby a Oscara v boji o titul porazí.

3 Likes

Jj, Piastri se choval jako malé dítě :roll_eyes:

Nechcel som ti písať ani sa hádať. Ale to čo zas dnes dávaš je sila Honzo. Piastri sa po preteku choval ako hlupák to nezmeníš nech napíšeš čokoľvek. Za to kde skončil Piastri nemohol Lando. Ani mu nejako nepoškodil. A tie Piastriho vysielačky o prehodení bola čistá úbohosť.

2 Likes

Ty už na mě nereaguj, když máš potřeby lajkovat příspěvky s kopáním do mě.

Já jsem tu nikde nepsal, že Lando mohl za trest Piastriho. O Landovi jsem nenapsal nic. Ale ty komenty na Piastriho byly naprosto mimo a v kontextu komentářů od Landa mi to přijde jako výsměch.

Jinak mě přijde jako čistá ubohost tu lajkovat příspěvky, že jsem hater Landa, nebo jiný urážky na mě a pak se tu tvářit, že pojďme to hodit za hlavu a diskutovat.

Abych nezapomněla, gratulace k vítězství! Závod se mi nelíbil, ale výsledek potěšil. Snad Lando ještě trošku přidá, bylo by to potřeba. Nicméně je třeba jít krok za krokem.

2 Likes

Čo riešime. Bola to veľká cena Británie, Norris je Angličan a Piastri nie. Treba ďalej rozoberať penalizáciu? Myslím si že nie.

1 Like

Piastri sa ukazuje ako arogantný vôl!

1 Like

Takto. Ja budem lajkovať čo chcem a komu chcem tak isto ti nič nezakazujem a neprikazujem a týmto som s tebou skončil. Pekný večer.

2 Likes

Presne tak. Dnes sa ukázal v plnej paráde.