Jj, delta pro měření v boxech nehraje roli při trestu za překročení rychlosti, což je vyvozeno na základě měření delty. Chceš Darwinovu cenu rovnou nebo máš ještě něco v záloze?
opat defleckia a slovickarenie. proste si nevies priznat, ze si tu zase bluznil.
Myslíš že na silnici to neplatí, nebo ve sportu?
Jezdila bys na nákup tankem, kombajnem, nebo kamionem?
Nevyhraje ani tank, ani kombajn, ani kamion. Kolik na silnici vidíš tanků? A i kdyby.
Najednou vsichni musí jezdit v tanku, monstru které žere sto na sto a za chvíli zničí silnice, jede pomalu, nezaparkuje pred divadlem atd. Prohra.
Kombajn, nemá cenu brát, pomalé, obrovské neohrabane, na dovolenou do Brd s rodinou a bagaží, vyloučeno = prohra.
Kamion, to samé. Velké nepraktické, rodina, vozit děti do školky je nemožné = prohra.
Jsi silná, máš tank a kamion a kombajn ale tvůj cíl je ve skutečnosti jiný. Dostat se co nejrychleji a co nejpohodlneji z bodu A do bodu B. To je priorita. Potřebuješ pravidla. Ty jako ta silná budeš první kdo bude chtít pravidla. Protože ty a tobě podobní budete jediní na silnici. Bude vas pár. A ve finále na tom budete jako ti ostatní. Nikdo vám nepostaví silnice, jen zatarasy. A budete chodit pěšky.
Ve sportu je silnější ten lepší, ve fotbale Brazilie, Španělsko, ne silnější ve smyslu rvačky. Protože když někdo z kopané udělá rvačku, nebude s ním nikdo hrát.
Hrávali jsme jako kluci fotbal, hokej, tenis, atd. Nikdo nás do pravidel nenutil. Když si někdo vynucovat výhru silou, brzo neměl s kým hrát. To jsme se naučili brzo. Všichni.
A zase i kdyby. V hromadné rvačce nezvítězí automaticky ti co jsou nejsilnější. A vydlouble oko na konci rvačky je zase prohra i když jsi samotnou rvačku vyhrála.
Většinu pravidel netvoří plebs, ale mocní. Ti kteří vidí dál. Některá pravidla jsou opravdu ušlechtilá, ale ne všechna. Ani zdaleka ne.
Když se nad tím zamyslis zjistíš že čím jsi mocnější, tím víc pravidel potřebuješ a chceš.
Mercedes teď potřebuje hodně pravidel. Přesná pravidla a minimum šedých zón.
Nebo si myslíš, že by teď Mercedes přivítal volnou soutěž? Jakékoliv auto, jakýkoliv motor, prostě cokoliv? Vše je legální? Nemyslím si.
Nepleť si to, ze si někdo nárokuje, že pro něho pravidla neplatí s tím, že je nechce. On je chce. Jen pro sebe by rád výjimku.
Myslíš že Kim Kardashian, nebo Donald Trump chtějí jezdit kombajnem k holiči?
Nic jinýho, než ukazání neschopnosti pochopit argumenty, jsem od tebe nečekal.
argumenty by si musel najprv nejake postnut. nic okrem utokov od prvej reakcie si neukazal a ked si dostal naspat pozicane tak tu ides vyplakavat.
Fakt jsem hodně zvědav jak s tím naložej. Nový prvek by měl být tedy stejný jako u Gaslyho, že to měli blbě a v tu dobu se to teda “nevědělo”. Ale co dál jako?
Budou konstatovat že je to politováníhodné ale odseděl si to a pešek? Tím by přiznali že je tam nefér dvojí metr. Opakovat velkou cenu, jinak to nevidím ![]()
presne tak, nic ine ani nemozu urobit.
No ale hezky si s tebou pokecal. A ty jsi mu dal prostor. Argumentujes pěkně, ale k čemu. Sám popisuješ a sám víš k čemu to povede.
Jednoduchá věc. Validní argumenty proti našemu názoru měli David, Evap, Warakar.
A ty tu debatujes s člověkem, který rozporuje jasné rozhodnutí a fakt tím, že Matka draků neměla tak silného draka a kouzelná hůlka Harryho Pottera byla šedohnědá a ty jsi měl minulý týden k večeři čočku a proto nemáš pravdu. ![]()
Dneska ti jde fakt karta ![]()
arugmenty jsem ti tu dal
není moje chyba, že nemáš kapacitu na to je pochopit
tiMure, máš něco k věci, nebo si sem zase akorát přišel kopat a blejt žluč?
Tak pojď ty mentální atlete. Ukaž mi tu tvojí logik ua argumenty. Vysvětli mi, proč piloti, co necutovali bílou čáru v boxech nedostali tresty v závodě, a ty co ji cutovali, tak ji dostali. Tohle bys mohl zvládnout ne? A proč FIA před závodem upozornila jezdce, že se bude měřit jinak a delta se brala od vjezdu po konec, kde logicky, když si to někdo cutl, tak měl kratší deltu. Co, to zvládneš, nebo už zase nic nenapíšeš, protože ti upadly koule při první příležitosti?
pri rozhodovani, ci Gasly prekrocil, alebo neprekrocil rychlost boxoch sa nikto nepozera nato ake pokyny dostal Antonelli. to ale asi nemas kapacitu pochopit.
Stačí to znova vzít Gaslymu a říct, že došlo k lidské chybě a bude to v rovnováze. ![]()
hele a teď vážně, to hraješ nebo to myslíš vážně?
Stačí, aby Helmutko napsal, že to bylo podle pravidel a je jedno, co jezdci dělali v boxech. Tak do tebe od začátku “diskuze” jede a na to příjde mentální atlet, aby napsal, že Helmutko dává prostor, ale oponent nepoužívá logiku. Kde je ten Forman, když ho člověk potřebuje
Já si myslím, že nejsme úplně ve sporu. Mocným pravidla samozřejmě taky vyhovují, zvlášť, když jejich tvorbu mohou ovlivnit. Je pro ně potom pohodlnější je využívat a neprosazovat opakovaně svoje zájmy silou.
Právě proto, abychom nejezdili nakupovat tím kombajnem
, existují pravidla, která zrovnoprávňují slabé - v tomhle případě normální vozidla a jejich uživatele. To nemá nic společného s tím, že to takhle vyhovuje i mocným, kteří v nich taky sedí - samozřejmě, že ano, je to i v jejich zájmu a pro jejich pohodlí.
Ve sportu bychom se asi dostali hodně daleko do historie, možná až k závodům kvadrig v antickém Římě - tam se prý mohlo skoro všechno včetně vytahování zákolníků
. Možná tam se postupně dostali k tomu, že by neměl vyhrát ten bezohlednější a je potřeba před ním ty ostatní chránit. Ale ano, základní pravidla, stanovující v čem a jak se vůbec soutěží musela existovat i tam, jinak by se nic nemohlo konat. To je pravda.
Ale přít se nebudu, myslím, že Ti dám asi za pravdu, poděkuji za diskuzi a půjdu si udělat něco k večeři
.
já myslel že helmutko je víc cool týpek, né že vybouchne na první dobrou.
Dobrou chuť.
Ale tohle je akademická debata, kde nejde o to, že bych měl pravdu já nebo ty. Spíš o to ……. . Ale tak co, my si rozumíme.
Pěkný večer. ![]()
nejvtipnější je tohle
a první reakce v naší debatě od Helmutína
to je fakt neuvěřitelný, jak si nekdo nevidí ani na špičku nosu a nepamatuje si, co tu napsal ![]()
Jaké překvapení, k tématu napíšeš prd, přijdeš hejtovat a pak utečeš.