Gasly: Nevyzerá to s nami bohvieako | Magazín F1 - F1online.sk

Okrem Red Bullu sa aj Alpine rozhodol pre odvážny krok výrazne prekopať koncept minuloročného monopostu. Zatiaľ čo červeným býkom to funguje od prvého kilometra, v Alpine sú zatiaľ zachmúrení.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143789/gasly-nevyzera-to-s-nami-bohvieako

Zdá se, že Renault je na tom ještě hůře než se dalo před testy odhadovat.

Bojím se, že to s nimi opravdu vypadá špatně a zatím není vidět světlo na konci tunelu. Kde a proč by to zlepšení v tom celkově oslabeném týmu bez jednoznačného vedení mělo nastat? Otázka jezdců to fakt není. Jestli to takhle povedou dál, budeme mít na roštu dva Haasy, a to už by bylo snad příliš štěstí najednou :frowning: .

1 Like

Zatím ještě nechci úplně lámat hůl, ale jestli se Renault nezačne po dvou třech závodech chytat, tak bych navrhl spojení s Andrettim.

Ale tam může být podobný problém, nebudou chtít se s nikým spojit. Pokud to povedou takhle jako národní klenot ve stylu Ferrari, ale bez jejich možností a investic, takříkajíc “jenom hubou”, tak to nemůže skončit dobře.

Renault uz nekolik let nema vitezne ambice, tohle jim staci, hlavni naplni tymu je propagace vyrobni rady Alpine.

Renault je jako tým hodně rozbitý. Někteří důležití lidé byli vyhození a další odešli jinam.
Vše začalo vyhozením Vasseura, který si tím pouze polepšil. Pro Renault to ale byla velká chyba.
Famin se mi jeví jako hodně mdlý šéf. Klidně bych ho vystřídal za Steinera.

Kiez by to predali andretimu :face_with_spiral_eyes:

Tady bude problém opravdu v samotném vedení, šéf týmu bez podpory “shora” nic nezlepší. A jestli nechtějí pořádně investovat, tak si měli nechat Szafnauera, ten dokázal s málem dost udělat. Proč ho vlastně vyhodili je pro mě dodnes záhadou.

Jak jste to s Triperem Ferdo říkali? Že teď konečně bude ten tým skvétat po tom co přestoupil Alonso jinam? Je fajn že viníka jste tehdy našli, teď se kouknout znova jak to bylo a jak je teď :clap:

1 Like

Tomu říkám pětiletka :ok_hand:

1 Like

Taky jsem dodnes nepochopil proč Szafnauera vyhodili. Teď se ukazuje v plné síle jak velká to byla chyba.

vsetkych vyhodili nikoho nenajali, to si mysleli, ze im to pojde lepsie?

4 Likes

@helmutko To je přesně ono, vypadá to, jako kdyby potřebovali hlavně ušetřit na výplatách. Tak vyházeli lidi a jejich práci přerozdělili ostatním… Však Famina snad taky nikdo nenahradil, nebo ano? Celý pohled na tým je momentálně podivný a chybí mi i nějaké silnější vyjádření navenek - plánujeme posílení atd.

Myslíš, že by Renault s Alonsem vzkvétal, když se předloni s Renaultem ani nerozloučil?

Jen vím co jste psali, a jen vím co by jste psali teď být tam Alonso. Žel v pasti jsi se ocitl ty sám tak koukám jakej jsi bruslař.

1 Like

Cim mene bodu tym ziska, tim plati mensi odvody, takze pro zamer kterej si Renault v F1 plni se jim nevyplati tlacit se dopredu.

Nějaké prohlášení nejspíše uslyšíme po prvních závodech až se v plném světle ukáže jak na tom jejích vůz je.

Jo, ale nedozvis se nic, jen furt to samy dokola :man_technologist:

Jako bruslař jsem byl rád, že se Gasly vyvázal z RB a Renault jsem vždy bral jako přestupovou stanici do lepšího týmu.
Jednou už Ocona porazil a jestli se mu to samé podaří i letos, tak jde správným směrem.