Gasly nasypal soľ do rán Alpinu: Náročný Singapur? Na to sme boli príliš pomalí | Magazín F1 - F1online.sk

Vďaka ostrým súbojom na konci štartového roštu sa na Veľkej cene Singapuru objavil v záberoch aj tím Alpine, hoci jeho výkonnosť by mu mala garantovať nulové pokrytie. Francúzska stajňa smeruje pevným krokom za posledným miestom v Pohári konštruktérov a treba povedať, že absolútne zaslúžene.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/216015/gasly-nasypal-sol-do-ran-alpinu-narocny-singapur-na-to-sme-boli-prilis-pomali

Není nad to zrovna podepsat dlouhodobou smlouvu, a pak být takto toxický, pomalý, a ani se při tom nezpotit. @Ferda přikyvuje :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Hlavním zloduchem je Flavio, který Renault degradoval tak hluboko jako se to ještě nepodařilo žádnému jinému továrnímu týmu v celé historii F1.

1 Like

Možná Tě to překvapí, ale já bych se skoro Flavia zastala. Připadá mi, jako by všichni utekli a jeho tam zapomněli… Nebo už je po tom novém generálním nějakého vidu slechu ohledně F1?

2 Likes

Asi potřebuješ obětního beránka, ale ten problém bude komplexnějšího rázu.

2 Likes

Né že utekli, ale Flavio povyhazoval koho se dalo a teď už tam nikdo pořádný nezůstal. Teď nastal čas vypráskat Flavia a začít od nuly.

Než přišel Flavio, tak se Renault aspoň trošku snažil. Pod Flaviovým vedením přišel pouze úpadek a výsledek je vidět zcela jasně.

Snad nevyhodil Lucu de Meo… Ten se tam na to podle všeho normálně vykašlal a šel radši prodávat voňavky. Vzájemně se tam vyhazovali už před Flaviem. O výměně Doohana si můžeme myslet svoje, ale že by to tam vyškubnul, to asi těžko. A s Oakesem je to natolik divoká historka, že by se samotný Briatore za ni nemusel stydět :smile: .

2 Likes

Já položím zcela jednoduchou otázku.
Je za Flaviem vidět aspoň jeden jediný kladný výsledek?

Letos náhodou v jednu chvíli tam měli zajímavé výkonnostní možnosti, dokázali bojovat i s Ferrari, podle mě jim zlomila vaz ta nová direktiva flexibility. Od té doby tam je patrný úpadek.

2 Likes

Přijde na to, já ho ráda nemám a podle mě nemá po Singapuru v F1 co dělat, ale někomu může dostatečně kladný připadat výsledek jeho osobního hospodaření… Na beton není neschopný, možná spíš všehoschopný. Ale určitě by nedokázal ve svojí funkci/nefunkci takovým způsobem rozvrátit tým s aspoň minimálně zdravou strukturou, tohle jde za Alpine/Renaultem. Už přejmenování upozorňovalo na zvláštní vztah k týmu, jako by o něj Renault už neměl zájem. S tím by se určitě dalo pracovat, ale asi se situace od té doby nijak neposunula k funkčnímu řešení, spíš naopak. Takhle to aspoň vidím já zvenčí.

Direktiva flexibility se nedotkla pouze Renaultu, ale všech týmů. To že se s tím neuměl Renault vyrovnat je pouze ukázkou toho, že se Renault pod vedením Flavia o nic nesnažil.

Dotkla se téměř všech, no Alpine si relativně pohoršilo nejvíce.

1 Like

Napíšu to za kluky. Říct tohle Alonso (Lewis, Max,…), tak se tady strhne totální shitstrom, že co si to dovoluje takhle shazovat tým, který ho živí. A že takhle se pozná “lídr” týmu :stuck_out_tongue:

4 Likes

Jenže, ruku na srdce, za většinu řeknu, že Alpine a Gasly nikoho nezajímá :smile:

2 Likes

Zaujímá dost lidi, len na fore moc nie

od definitivního převratu prasete k tomu, že ho tam jen zapomněli…wow. :smiley:

2 Likes

To pisal david ale s tym prasatom

1 Like

no a někteří mu na to chtěli dát nekonečno srdíček. :smiley:
Ted už je tedy jen zapomenutý… :sweat_smile:

2 Likes

Iba hlupak nemeni svoje nazory

3 Likes