Frédéric Vasseur prezradil, aké má Ferrari plány s rotujúcim zadným krídlom | Magazín F1 - F1online.sk

Dominancia Mercedesu pokračuje. V tejto fáze sezóny nikto nemôže reálne pomýšľať na to, že by sa strieborným šípom v kvalifikácii vyrovnal, no súperi by mohli byť aj o čosi bližšie. Ferrari opäť narazilo na problémy a navyše sa trochu spomalilo testovaním nového zadného krídla s rotujúcim mechanizmom. Čo tým sledovalo, vysvetlil Frédéric Vasseur.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229194/frederic-vasseur-prezradil-ake-ma-ferrari-plany-s-rotujucim-zadnym-kridlom

Vaserur ci ako sa vola ten …..podvodnici s mercedesu ukradli minimalne 2 tituly, 2017-2018 . Podvodnik mercedes podvadza od hybridnej ery, ja som este takeho kretena na cele Ferrari nenasiel.

Resenim by mohlo byt automaticke uzavreni kridla s nastavenym spozdenim od pocatku brzdeni.

Pilot zacne brzdit a kridlo se uzavre napriklad po dvou sekundach, tim by odpadlo manualni uzavirani ktere pilota limituje.

Musela by se vypocitat nejaka prumerna hodnota prodlevy od brzdeni do uzavreni kridla.

Kridlo by se neuzaviralo instantne, ale tak aby byl prechod z modu rovinka do zatacky z pohledu proudeni vzduchu plynuly, takze po celou dobu prodlevy.

Jee, hele, zkus jim poslat CV. Možná tě vezmou na post ředitele. :grinning_face:

Snaha Ferrari sa mi páči, ale ten brutálny výkonnostný rozdiel v motoroh sa podľa mňa nedá dobehnúť. A to Mercedes asi nešiel naplno, takže reálne ten rozdiel bude ešte väčší … Po dnešku skôr Mercedes začne riešiť, ako ubrať, aby nebolo tak okato vidieť ich výkonnostnú prevahu, ale too už asi každý jasne vidí … :frowning:

Už xty report ohľadom telemetrie počas “super clipping” Mercedes PU.

1 lajk

Nič sa nestráca, oni dosahujú také rýchlosti .. to len ostatní na rovinkách neklesnú o 10kmh ale o 30kmh, fascinujúce ako funguje nabíjanie batérie Mercedesu :upside_down_face:

Toto by mohli využiť aj v bežnej prevádzke automobilov

Edit : jaj že by reálne nešli 325kmh len to ukazuje telemetria hmm tak to by bolo zaujímavé.. to by mohlo poukázať aj na podvádzanie :upside_down_face: fíha

Pustil som si záznam a veru že klesajú otáčky motora aj keď stále svieti 325kmh