Fordu sa nepáči, že ho Red Bul neinformuje o napredovaní v kauze „Horner“ | Magazín F1 - F1online.sk

Jednou z ústredných tém posledných týždňov je vyšetrovanie Christiana Hornera, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Red Bull a ani Brit sa k prípadu bližšie nevyjadrujú, následkom čoho sa k laickej verejnosti dostáva iba veľmi málo informácií. Problémom však je, že informáciami nedisponuje ani partner tímu z Milton Keynes, ktorým je Ford. A americkej spoločnosti podľa všetkého začína dochádzať trpezlivosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/143986/fordu-sa-nepaci-ze-ho-red-bul-neinformuje-o-napredovani-v-kauze-horner

Ford by se mel hlavne starat o svoji praci a zajistit, aby byli konkurenceschopny.

Rozumíme obavám Fordu, nepolevíme :pinched_fingers: Vyzívám všechny.

Suhlas s Fordom.
Akoby to vysetrovanie viedol Smer.

1 Like

Ak sa naozaj nejaký taký dopis dostal hneď do rúk novinárom, tak to len krásne potvrdzuje dôvod prečo ich o ničom neinformujú.

3 Likes

To iste napadlo aj mna. Ze ked sa toto dostane v pohode von, tak asi im RB nic nehovori hlavne preto, lebo sa boja uniku informacii. A potom, Ford je len partner, pride mi to skor ako sponzor. Tak neviem coho sa dozaduju, pri ich korporatnych aferach tiez neboli vzdy uplne transparentni :smiley:

2 Likes

Novinári otočili zopár slovíčok, aby bolo o čom.
Žiadny Ford sa nezaujíma a kačice, od vedenia RB vedia ako sa veci majú.

Celkom nechapem, preco by RB malo o priebehu interneho vysetrovania informovat Ford. Americania si asi o sebe namyslaju trochu vela, ked si myslia, ze rb sa automaticky bude pred nimi plazit.

2 Likes

Hlavně musí RBR poslat celou zprávu z vyšetřování a veškeré doplňující informace k celé situaci některým zdejším účastníkům fóra :grin:

4 Likes

To je tvuj vlhkej sen, aby od nich odstoupili. Stejne jako je vlhkej sen tech trosek tady, aby Horner skoncil.

Dajme stranou všetky (ne)sympatie, zhodneme sa že nevieme nič o vnútornom fungovaní, aké boje sa tam odohrávajú a pod. Nevieme aký je Horner človek, nevieme nič.
A teraz čisto hypoteticky, ak sa aj stane, že Horner bude nevinný a zistí sa, že si to tá žena vymyslela (nebolo by to prvý krát a tieto osoby by mali zhorieť v pekle, lebo je to pluvanec do tváre skutočným obetiam obťažovania), dôvodov môže byť viacero, ale fakt je, že nech bude verdikt akýkoľvek, Horner skončil. Jeho povesť je v prdeli a nech budú dôkazy akékoľvek, už na veky bude mať túto nálepku na sebe a Red Bull takúto reklamu nechce a rozhodne to nechce žiadny sponzor.
Budem naozaj veľmi prekvapený ak to ustojí.

Rovnako zastavam nazor, ze ak ide o interne vysetrovanie, nemaju dovod kohokolvek priebezne informovat. Ked bude znamy konecny vysledok, urcite sa to Ford dozvie medzi prvymi.

Este bude prca, ked sa z toho vykluje sposob, akym sa RB nakoniec chce zbavit Fordu (lebo asi tusia, ze budu zaostavat) a pokusia sa pokracovat s Hondou. :grinning:

Asi si nikdy nevidel zmluvu a komplexitu partnerstva takychto dvoch top subjektov. Je uplne normalne ze maju voci sebe zodpovednost tykajucu sa imidzu znacky. Predstav si ze by vo Ferrari prehlasili ze sympatizuju s Hitlerom. Ako dlho by trvalo kym by shell a ostatni partneri prerusili spolupracu? Tato situacia sa nijak nelisi od toho ked sef timu tvojho partnera je vysetrovany za sexualne obtazovanie a ty o tom dostavas malo informacii a bojis sa ci dojde k transparentnemu vysledku a nepride k zhorseniu povedomia a tvojej vlastnej znacke, nakolko je vo velkom spajana prave s redbullom. Asi tolko je fordu je do toho.

Tym nechcem implikovat ci je horner vinny alebo nie, ale nechapem ako mozes napisat taku blbost :smiley:

Vazne je vysetrovany kvoli sexualnemu obtazovaniu? Akosi som si nevsimol, ze by to niekto formalne potvrdil. Asi preto, ze to ani nikto nepotvrdil. Su to vsetko len dohady par novinarov.

A tvoj priklad s hitlerom je scestny, pretoze toto uplne ina situacia. Ak by ferrari otvorene vyhlasilo, ze s nim sympatizuje, tak nie je o com, mame to cierne na bielom, ze sa ide kazit inidz. Ale tu vieme len to, ze horner je kvoli niecomu vysetrovany. Ford sa predbezne pokakal a uveril spravam v mediach zalozenych na nicom. Momentalne je to sukromne vysetrovanie v ramci rb. Ford do toho nema co pchat nos. Vysledok sa dozvedia, ked bude cas. Az potom mozu vykladat nie o o ohrozeni ich imidzu.

Zaujimave je, ze len oni sa takto verejne prezentuju, ako sa boja. Rb ma kopec inych partnerov a ziaden toto nerobi. Vsetci sedia na prdeli a vakaju na oficialne vyhlasenie.

4 Likes

Napriklad BYBIT a ORACLE co sypu miliony ročne a este som nepocul žiadnu otazku od nich…

Mám konšpiračnú teóriu… Celý ten škandál okolo Hornera bol umelo vytvoreny aby Ford odstúpil od zmluvy, pretože si v RedBulle premysleli spoluprácu s Fordom?

Uprimne bych se nedivil. Fordu jako takovymu se elektrifikace vlastnich vozidel nepovedla a stoji jim desitky tisic aut skladem… Prece nechces bejt zavodni team, kterymu se stara o ers takova znacka, ktera nezvladla ani svoje silnicni vozy… :smiley:

Ale preco myslis ze okolo hornera to bolo potrebné? Ved on zen tim vybudoval postavil na nohy a vitazil… Nestacil by niekomu na to marko? Ten ma stiplavejsiu papulu a tiez je vysoko postavený…

Inak. Ja uz som riadne zvedavý co to vlastne bolo

image
… si z nás dělaj prdel, šašci.

1 Like