Ford pomáha Red Bullu s vývojom viac, než pôvodne plánoval | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull prvýkrát vyvíja vlastnú pohonnú jednotku, no nerobí to sám, ale s asistenciou Fordu. Americká automobilka mala pôvodne zastrešiť vývoj elektrickej časti, s ktorou by sa červeným býkom zišla pomoc, no napokon sa Ford podieľa na vývoji prakticky celej pohonnej jednotky. Vysvetľuje to zmenami v plánoch automobilky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224012/ford-pomaha-red-bullu-s-vyvojom-viac-nez-povodne-planoval

Takže to nebude Rbpt-Ford, ale Ford-Rbpt?

Taky jsem málem puknul smíchy, když jsem četl, že Ford škemrá po RB, aby naučil jednu z nejstarších automobilek planety vyrábět motory. :grin:

Ford-Cosworth jsme už v F1 měli, tak proč né Ford-RB.

Čiže žiadny vlastný motor, podvodníci :grin:

Budou se chlubít cizím peřím, a to ještě okopírovali Mercedes.

Už to vidím jak RB při každém menším problému bude házet špínu na Ford, že to a to nezvládli stejně jako házeli na Renault i když s nimi právě vyhrávali čtyři tituly.

Ak si myslis, ze komplet cely motor si vsetci ostatni vyrabaju sami a RBPT je vynimka, asi budes velmi sklamany, ked sa na to trochu blizsie pozries. Drviva vacsina automobiliek si totiz robi hlavne blok, hlavu, ojnicu ci vacku a vela mensich dielov (ventily napriklad) si davaju robit. Ale neva, nie kazdy vie, ako to v priemysle chodi. Vedel si napriklad, ze iPhone nevyraba Apple, oni len dizajnuju ale vyrobu komponentov a finalneho produktu outsourcuju? Asi nie

Ten Emil bude letos nakonec fakt asi krouzit na konci pole, nechce se mi verit, protoze jinak je Nejlepsi.

To je vas vlhky sen. Uvidime uz coskoro.

Tak pokud se chce uspět, asi bylo logické že se na to vrhli komplet společně, aby to fungovalo jako komplet, , celek, vůbec bych je nepodceňoval. Ten motor není zase tak složitej jako 2014…

Za mne to bude o celkovém balíčku včetně monopstu, skládačka v´\konosti, od každého trochu, vše bude důležité. Dle mého AN kapku klamal tělem, když tvrdíl že bude rozhodovat první dva roky motor.
Nemyslím si že to tak bude… bude to jeden díl skládačky.

Jinak to co předvádí FORD v prodejích a vyvoji klasických automobilů , či elektroaut je jedná velká ultra-mega-komedie, takže se nedivím že mají volné kapacity pro F1. :joy:

Je mi to jedno, ale komentovat se to holt musi.

1 Like

Posladny urcite nie. Honda robila skvely motor a za ten rok uz urcite nieco odkukali spolu s inziniermi z Fordu a plus minus to bude nieco podobne obre. Ale ten prepad tam o nejake tie drobne bude. Myslim si, ze budu zavodit s ferrari o posledne body v top10.
O titul bude podla mna bojovat Alonso s jazdcami Mclarenu. Mercedes treti, alebo v boji s prvymi menovanymi.

Muj tip je Mercedes a Mclaren vepredu, zbytek pole je bude kopirovat, Audi kupodivu cekam relativne vysoko, mozna i v souboji s Williamsem.

…som zvedavý na ,Maxa…ako bude reagovať ak to nepôjde a budeme u toho…🫣🫣🫣🏎️

Pre mna jednoznacne zatvoreny Newey cely rok pri doske a pripraveny an rok 2026 + silny motor Honda a samozrejme stabilne dobry Alonso = Boj o titul :slight_smile:

Tak jako vzdycky, jekot do vysilacky, rucnik z kokpitu a kopani nozkama do periny v motorhome.

Abych byl uprimny, Aston silna sestava, ale nezname, nevime jak to slape Newey vs crew ve vyvoji, v tovarne atd. nic neni jisteho.

Presne toto som si aj ja vravel keď som čítal že Mercedes a “Red Bull” našli dieru v pravidlách a teraz Ford potrebuje pomoc od Red Bullu

A jak je to s rozpočty na motor?

podla toho ako to ide budu nejake 8 alebo 10 valce este pred 2030. V 2030 bude vyhravat americky motorar. Dodavatel benzinu bude Trump oil, rovno z Venezueli.