Fiasko na pohľadanie: Aston Martin vraj plánuje v Austrálii odjazdiť len pár kôl | Magazín F1 - F1online.sk

Honda je nepřipravena, to je jisté. A ano, ve větším průšvihu je Aston, který na to doplatí. Ale nevěšme hlavu, všichni musej makat a postupně se z toho dostat, společně, jako tým. Hned to nebude, ale moc pomalu taky ne, skoky budou velké :smiling_face_with_sunglasses: Věříme, fandíme.

2 lajkov

Když motor zvládly i limonády a Audi, tak to zvládne i Honda. Mnohem větší starosti bude mít Aston se svým vozem. Sice mají Adriana, ale ten je spíše karosář, než inženýr mechaniky.
Nechci Adriana urážet, ale karosář jsem napsal, aby bylo zřetelnější jaké je jeho hlavní zaměření. A pozice ředitele týmu Adrianové práci taky neprospívá a okrádá ho o tak drahocenný čas ve snížování škod.

mluví se o motoru, o vibracích, které vychází logicky z motoru,

mluví se o motoru a jeho ztrátě, slabosti, kdy není schopen dobít pořádně baterii.

to podle mě není problém Neweyho. Ale jak psal Situs, je to týmová práce, a nejhorší by bylo momentálně hned začít svalovat vinu jen na jednu oblast. Musí se z toho dostat společnými silami. Jeden z velkých problémů mohla být, mimo jiné, komunikace mezi Japonci a Astonem.

2 lajkov

Vždyť o vibracích tady píšu už několik dní, ale zopakuji. Vibracím se nevyhne žádný motor a čím jsou otáčky vyšší, tím jsou motory klidnější kvůli gyroskopickému efektu. A věřte, že motory F1 mají otáčky motorů hódně vysoké.
Proto je chyba ve skořepině, která drží celý vůz pohromadě včetně motoru a tu si vyrábí sám Aston, né Honda.

Edit: Nevím jak by mohla Honda pomoci s šasi. Může poradit třeba se silentblokami, nebo chlazením, ale určitě né třeba s rozložením váhy, nebo s tlumiči.

S tím nesouhlasím, jistě vibrace bude dělat každý motor, ale tady může klidně jít o stav, kdy se to dostává do bodu rezonance a trefuje vlastní frekvenci baterie, která pak kmitá způsobem, že jí to rozbije. A to je za mě problém Hondy (předpkládám, že uložení a tlumení motoru bude taky jejich práce).

Nicméně strašně duležitý bude aby to začali řešit společně protože je jasné, že tam je tisíce věcí, které na sobě závisí a nejde to dělat odděleně.

2 lajkov
2 lajkov

LOOOOOOOOL. :joy:  

1 lajk

@Situs
Chlapi napíšu Vám to tak, že kdyby byl problém pouze na straně Hondy, tak má Aston vyhrané. Naopak se obávám, že Aston je taková slátanina, že by jim nepomohl ani motor od Mercedesu, nebo Ferrari.
Jinými slovy to znamená, že letošní rok bude Aston svůj vůz pouze testovat a doufat, že na zpevňovací záplaty nebudou potřebovat půl metráku cementu.
Vlastně už teď začíná Aston stavět svůj vůz znovu od nuly, protože na něm toho dobrého asi moc nebude.

… to už jsou prostě jen tvoje standardní kecy Ferdo. Budou vyvíjet, něco přizpůsobovat, mnohé vylepšovat, ale to už je normální a to k tomu patří. Tvoje “od nuly” je totální volovina.

2 lajkov

Na tohle písmo svaté se teď musí upnout naše víra v kostelech. :folded_hands:

2 lajkov

A proč myslíš, že Honda teď zkouší motory místo na stolicích rovnou na monokoku Astonu. Aby se zjistilo, kde má Aston největší slabiny a kde ho zpevnit aby se šrouby usazené ve skořepině nevytřepaly už v katalogu.

Honda díky náchylnosti uložení baterie potřebuje být jak v peřince, vydrž, pracujou na tom :wink:

2 lajkov

Na to na stačily dva flahajzy a bylo by po problému. Ale zpevnit celou konstrukci Astonu je trochu jiný oříšek.
Jsem zvědavý kolik kilo dentakrylu Aston spotřebuje, aby se mu vůz neroztrsátkoval jako v testech.

No psali že má 40kg nadváhu, tak uvidíme teď jak to budou dle tebe muset zpevnit o kolik to ještě stoupne, pak to porovnáme jo :smiley: :+1:

3 lajkov

Ferdo tebe je tedy škoda, měli by tě povolat do Sakury do toho jejich krizového štábu. Minimálně vedle Andyho bys tam mohl vystupovat.

3 lajkov

Stroll by ho měl najmout jako šéfa týmu, není o čem :slightly_smiling_face:

3 lajkov

Ferda by to zacementoval, takže 100kg nadvahu dosahneme lusknutím prstů. :smiley:

Pak se to ani nehne…a to doslova nehne. xDD

2 lajkov

Já to vím, ale už jsem za zenitem, tak se mi nechce měnit životní zvyky. :blush:

Ale tak aspon jako support z gauče, co? Ne? Vážně ne? :squinting_face_with_tongue:

2 lajkov

100 kilo cementu je málo. Aby Aston z hlubin nevyplaval bych pro jistotu ještě 200 kilo přidal. :winking_face_with_tongue: