FIA vyšetruje Tota a Susie Wolffovcov pre konflikt záujmov | Magazín F1 - F1online.sk

Aha, to som nevedel, myslel som ze ked na sude, tak vypovedat a pravdu. A v pripade krivej vypovede paleta naviac… V tejto oblasti moc skusenosti nemam :smirk:

Samozrejme, nic konkretne sa zatial nepovedalo. A kedze vieme, ako to chodi, asi moc informacii asi nedostaneme. Ani pri dohode Ferrari nebolo povedane vlastne nic :thinking: kludne sa to moze potichu zamiest a moze to byt len na ozivenie medzisezonnej pauzy

On je i rozdíl mezi obviněným a obžalovaným, takže se asi taky vyjadřuju nepřesně. Ale pravdivě musí vypovídat svědek a křivá výpověď se týká jeho, to jo. Ale praktické zkušenosti s tím taky naštěstí zatím nemám, snad to tak vydrží :smile: .

Zeby? Tak, zatial je malo informacii, ale prezident FIA a FIA ako taka asi musi komunikovat s FOM ohladne F1. A kedze Wolffova je na meetingoch FOM potrebna, tiez sa vypocutiu nejakych informacii nevyhne. Ale kazda firma ma nejaky svoj kodex a urcite si citala o tom, ze informacie nemaju byt poskytovane dalej. Nehovoriac o dohodach o mlcanlivosti.

1 Like

Zatím toho moc nevíme. Jen to, že se rozhýbala politická hra pravděpodobně mezi Wolffy a Sulayemem.
Kdo tahá za nitky taky ještě není příliš zřejmé. Je to FOM, nebo FIA? Nebo snad Liberty? Nedivme se. Tahle hra je teprve v rozpuku a ještě chvíli bude gradovat, než se dozvíme co je pravou příčinou téhle vybíjené.
Počkejme si.

Blíží se mi volnější období, tak se tím budu snažit prokousat. :wink:

Liberty je FOM, už jsem dnes psal, že se objevilo tohle: A number of sources have told BBC that if FIA president Ben Sulayem continues to act in a manner senior figures considered to be detrimental to the sport, F1 owners Liberty Media would lose patience and consider breaking away from the FIA

Že si FIA vždy dokáže rozhazet úplně všechny svojí neschopností

Rozcvička místo klobásy…
A za hodinu 3-0 :slightly_smiling_face:

3 Likes

Dobrej výběr, tohle ti schvaluji

Vím, že Liberty je součástí FOM.
Nemyslím si, že by se Fom podařilo od FIA odprostit. takových bububu si pamatuji docela dost a vždy se jednalo pouze o taktickou hru.
Proti bych nebyl.

PUFF 3 : Houska 0
Tak jsi to myslel? :yum:

Puff 0…Burger 1.
Prohral jsem.

Nedal jsem to.

1 Like

Dobrovolně, nebo byly v přesile divné pachutě?

FOM je vytvořený vlastnikama, jakože nevidím důvod , proč by si vlastníci F1 nemohli říct a dost a mít F1 odstrizenou od FIA

To samozřejmě při dodržení obchodních smluv s FIA můžou vždycky.

Problém je v tom, že by si FOM musela najít místo FIA jinou dozorčí organizaci. V tom problém nevidím.
Horší je to s okruhy. Ty které má pod palcem FIA by používat nesměli. Takže žádné Monako, Monza, SPA, Silverstone atd. Jinými slovy žádný okruh se kterým má FIA smlouvu by se pro závody F1 použít nesměl.
A název F1. Na ten má FIA taky práva od Bernarda na 100 roků.

Jakože se promotéři zavázali poskytovat okruhy pro FIA?

Je to tak. FIA schváluje způsobilost okruhů a součástí smlouvy je, že všechny závody (né jenom F1, ale všechny) na tomto okruhu bude dozorovat FIA.
Na jak dlouho jsou smlouvy mezi FIA promotéry netuším.

To je ale nesmysl podle mě, FIA určitě nedozoruje třeba, když se na tom okruhu jede MotoGP, tohle mi tam nesedí

Hm bol to Wolff, ktorý vopred všetkých informoval o prekročení rozpočtu Red Bullom ešte skôr ako o tom vedel Red Bull alebo tlač? Prosím zdroj.

Když si najdeš minulé spory mezi Bernardem a FIA, tak se tam všechno dočteš.

Pozor, motorky mají pod palcem jiné spolky.

No právě mají, ale v Barceloně ti jezdí F1 i MotoGP a pochybuji, že FIA schvaluje, jestli tam MotoGP může jet … to byly spory minulé, teď jsou spory nové s novou výzvou