FIA uzavrela vyšetrovanie vlastného prezidenta: Obvinenia boli nepodložené | Magazín F1 - F1online.sk

Jedna z početných kontroverzií je možno na konci. Oddelenie pre dodržiavanie pravidiel FIA rozhodlo o nevine svojho prezidenta Mohameda bin Sulajema, ktorý sa podľa svedectva minimálne jedného zamestnanca federácie mal dopustiť hrubého prekročenia svojich právomocí. Obvinenia presiakli začiatkom marca na verejnosť vďaka televízii BBC. Teraz FIA po preverení obvinení očistila meno svojho prezidenta.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/147265/fia-uzavrela-vysetrovanie-vlastneho-prezidenta-obvinenia-boli-nepodlozene

Úsměvné, že v podstatě vyšetřoval sám sebe.

Samozřejmě vše transparentní, férové a bez nátlaku. Tak jak to máme rádi. :slight_smile:

3 Likes

5 Likes
  1. Penalizácia pre Fernanda - podľa platných pravidiel zrejme mal dostať penalizáciu. Nie je to však v súlade s “duchom pravidiel”. Zmenilo sa pravidlo odvtedy, môžu sa machanici auta držať počas plynutia penalizácie? Nepostrehol som.
  2. Zrušenie Las Vegas - neposudzujem, aké mal pohnútky. Možno dobré, možno zlé. História ukázala, že mal pravdu a okruh nebol 100% pripravený bezpečne. Stalo sa presne to, pred čím varoval.
    Priebeh a výsledok vyšetrovania, čo iné sa dalo očakávať? Aj ak je skutočne nevinný, mnohých výsledok pobúri. Mal byť posúdený ako vinný bez ohľadu na realitu? Asi nie. Ťažká situácia.

Čisto moja úvaha/konšpirácia:
Nemôžem sa zbaviť pocitu, že to je len vymyslená kauza ako zásterka pre Sulajema.
Už toho napáchal dosť, možno si zmyslel že vymyslí si nejakú kauzu, čo sa možno ani nestala.
ALE, následne sa z nej očistí, on je ten najférovejší a blabla…

2.strana mince:
Je pravdepodobnejšia verzia asi, že naozaj sú tie obvinenia pravdivé a keďže ma na rováši už toľko toho, tak ho ešte chcú vysekať a ukázať ho ako morálneho víťaza.
Hoci, tu by sa dalo polemizovať o tom, nakoľko je pre celú FIA aj FOM transparentný a nakoľko si ho vážia. Zbaviť sa ho asi nechcú (ešte teraz nie?)

skutok sa nestal

Aj Redbull vyšetroval svojho šéfa a tiež to vyšetril že bolo všetko OK. Šéfovia nikdy nerobia chyby :thinking::+1:

1 Like

“Vyšetřování Hornera bylo zahájeno po podání stížnosti v Rakousku ohledně “nevhodného chování” vůči kolegyni, což Red Bull přimělo najmout si nezávislé právníky.”

Očividně, to máš dobře zmapované

A všechno bylo tak transparentní, že o tom věděli jen Thajci a Horner

Je rok 2024, už by si měl přijmout to, jak FIA funguje😒

Úplná spolupráce, transparentnost a dodržování pravidel ze strany prezidenta

Vaše FIA :heart_hands:

Aha, sorry za zlé vyjadrenie. Šéraf Redbullu vyšetrovali nezávislý právnici platený firmou Redbull určite to bolo feľmi transparentnô :+1::grin:

Vše čisté, papírově doloženo :slightly_smiling_face: Teď si ještě počkáme na omluvy těch co tu hned běhali s klackama :grin:

Ty někde běháš bez svého klacku? :thinking:

1 Like

Nenechám se vtáhnout do debaty o nějakým pohlaví, ještě mě dáš k soudu :thinking: Jen si užívám zásadovost RedBull Fans :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Bylo to transparentní a měl prostě dovolenou :smile:

1 Like

A ako by si si predstavoval transparentné vyšetrenie? Kľudne sa rozpíš.

Lebo aj pre ISO certifikáty si platíš externých auditorov ako firma a nemám pocit, že by firmy dostávali tie certifikáty len tak len kvôli tomu, že si zaplatili auditorsku firmu :slight_smile:

7 Likes

Ale audítorov si platíš aby robili audit, oni si zaplatli právnikov na vyšetrovanie čo by mala robiť polícia. Právnikov by si mali najímať na obhajobu alebo žalovanie niekoho a nie na vyšetrovanie si myslím.

Najali si pravnikov a nik si o tom nedovoli napisat ani len ciarku. Keby si ich nenajali hned na zaciatku tak ich rozvlacia po vsetkych mediach ako Wolffovcov pred par mesiacmi.

Přesně, měl by jsi si vzít příklad :stuck_out_tongue: