FIA testuje nové kryty kolies do dažďa. Vyzerajú vskutku podivne | Magazín F1 - F1online.sk

Ďalšie kolo snahy o zamedzenie vodnej triešte, ktorá bráni jazdcom vo výhľade. Medzinárodná automobilová federácia vyvíja v posledných mesiacoch iniciatívy, ktoré umožnia jazdcom a tímom zlepšiť viditeľnosť v daždi. Jeden návrh, ktorý tímy testovali vlani, zrejme definitívne zavrhli. Vo štvrtok ráno v Maranelle došlo k testu novej generácie krytov kolies a tie vyzerajú vskutku zvláštne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/153416/fia-testuje-nove-kryty-kolies-do-dazda-vyzeraju-vskutku-podivne
1 Like

Tož nevím. Ale když se podíváte na obyčejné auto, které má kola schované tak stejně je za ním gejzír vody.

nema, z boku su uplne odkryte

to je hnus a pritom to vobec nefunguje. efektivnejsie by bolo spravit gumy do dazda uzsie a vyssie.

vymenu v boxe si rad pozriem s tymto zazrakom :eyes:

1 Like

a neni jeden z problemou aj difuzor ktory je vysavač ? tak potom mozu jazdit aj bez kolies …

Skoro mi zabehlo ked som to videl.
Dufam ze kolesa F1 ostanu navzdy otvorene, tak ako su 75 rokov …

1 Like

Hnus co nic nevyriesi…

kokos co este spravia, len aby nemuseli zmenit proceduru pri dazdi. vela trieste ide aj tak z difuzorov a podvozku, ktory je ako vysavac, takze nestaci zakryt gumy.

hlavne, cim viac trieste spravia, tym rychlejsie idealna stopa uschne.

vela ludi z timov vravi, ze staci pustit auta pod plnou zltou. bez sc, ziadne zmeny poradia, takze si mozu nechat rozostupy a vidia pred seba, ale triest spravia a vodu z trate vytiahnu. za par kol to vyjazdia, vrati sa safety car a mozu odstartovat. tadaa.

1 Like

radsej budem pozerat ako 60 kol kruzia za SC, ako preteky na takej oblude🤣

no a si zober, keby sa tukli do seba s tymi blatnikmi, to akoze co potom, vymena? odstupenie? dalsia RF na polhodiny kvoli ulomkom? …

1 Like

nie su 75 rokov odokryte, kedysi bolo mozne ich aj zakryt a napr. Mercedes tak aj urobil

1 Like

chlapci mali by ste sa uz naucit zit v pritomnosti…konecne nieco zaujimave v F1 a vy to len zhejtujete a pisete o difuzore, ako keby ludia v F1 o nom nevedeli…a nie, nezlomi sa to pri kontakte so superom, tak ako sa nezlomi ani kapota na aute…

Vdaka za odpoved fakt som nad tym dumal

ikonicka fotografia z Monzy, Ascari za Fangiom v okapotovanom MB W196

a taky Tyrrell P34 mal predne kolesa tiez ako tak zakryte spredu aj zozadu

4 Likes

To HP logo celkom kazi cely dizajn toho Ferrari.

1 Like

To je zas výmysel. Moja dcérka by vymyslela estetickejšie riešenie ako tieto chlebníky. Nedokážem sa ubrániť pocitu, že FIA je banda amatérských kašparov, ktorá si potrebuje zastať svoje dobré platené mestečka niečo na spôsob hňupov z Bruselu.

len ked konstatne hodne prsi, tak to neoschne. Difuzor robi ~50% (kt tu triest ale zdvihne relativne vysoko) zvysok kolesa. Najprv to trea vyskusat poto vynasat sudy