FIA testuje nové kryty kolies do dažďa. Vyzerajú vskutku podivne | Magazín F1 - F1online.sk

Jedine ze by pri vymene kol menili komplet i s blatnikem :slight_smile: ale chapu ze tohle je zakladni prototyp na funkcnost.

No ja ti neviem. Ale pri kontakte zboku sa bezne vyskytnu diery, alebo rozbita podlaha. To iste spredu. Co sa nelame? Toto by bol len dalsi komponent na rozlamanie. A nehovoriac o tom, aky asi tam bude manazment teplot ak to bude cele zavrete. Tie obrazky, ktore si postol su trochu z ineho sudka. Nie je zavrete ako zavrete.

1 Like

Odladí tvar a kde je možno nechat otvory a pak to nechají udělat z plného polykarbonátu. Z dálky nepoznáte že tam nějaký kryt bude.

Jasne, toho Mercedesa mam v polici, je to kráska.
Kazdopadne preco zakryvaju kolesa spredu, staci predsa zakryt behúň :v:t5:
Na fotke s vodou vidno ako difuzor so zadnym kridlom robi mega vodnu triest …

ja by som to spravil z ohybneho plastu, nie z karbonu

spredu su ako tak odokryte, nieco tam je ale to kvoli tuhosti krytu. Inak podla mna iba skusaju extremne riesenie aby zistili ci to ma cenu vobec dalej vyvyjat. Ak sa toto neukaze ako efektivne v pomere s difuzorom, tak potom uz asi nic.

je to uplna hovadina… tie gumy dvihaju neskutocne vela vody, a ked ta voda nema kam odist, tak to fungovat predsa nebude… takto by ta voda “obalila” koleso a prakticky by doslo k aquaplaningu.

je to extremna hluposť jednak to nevyrieši hlavny problem lebo tam je problem difuzor ale druhak s čoho to asi tak vyrobia plast ? carbon problem je že plas je krehky ten sa môže poškodiť aj prejazdom cez obrubnik carbon je na to sice lepšie ale znikaju tam dalšie problemy napriklad vaha aj ked to nebude moc važit stale su to gramy na vyše a ked sme u toho poškodenia ako to budu meniť ako vlasne ktomu budu pristupovať ked niekto to bude mať poškodene a ako to budu meniť boxov nevyzera to nejak lahke na vymenu nebo na založenie skratka toto riešene vyvolava viac otazok a viac problermov ako to niečo rieši a konečnom dvosledku uprimne kolko krat sa sa sezonu deje to že prid na trať nejaka extremna burka ktora prinesie vela vody ktore sa pak nejdaju jazdiť uprimne si spominam iba na Belgicko 2022

1 Like