FIA si vyhrnula rukávy: Prísnejšia direktíva o mini-DRS začne platiť už v Číne | Magazín F1 - F1online.sk

ano, ta atmosféra v týmu je naprosto toxická, nikdo se s nikým nebaví. Jsem rád, že sbíráš info od Krále, který tvrdil, že Binotto nezačne sezonu 2022 jako šéf Ferrari a následně za to dostal padáka z Ferrari motorsport, protože šířil fake news. I když chápu, že v tom se vidíš :smiley:

2 Likes

Copak? Alonso se chystá sbírat Bavlnu?

Nene, Alonso se chystá na svůj další závod. Ale je to paradox, toxický jezdec, kterýho nikdo nechce, tak má nejdelší kariéru v F1, člověk by řekl, že po takovém pilotovi nikdo nesáhne. No místní intelektuální smténka očividně ví víc, než samotné týmy F1 :slight_smile:

2 Likes

Já to od nich beru pozitivně, jako od Tripera. Nezapomeň co předvídal u neschopného McLarenu, zvláště Browna, a dnes :smile: Vypadá to teda že teď půjdeme silně nahoru :grinning: Děkujeme :wink:

3 Likes

Nepřekvapilo by mě, kdyby Alonsa vystřídal Hamík, když Stroll tak rád zaměstnává vyžilé mistry světa. :smiley:

Vyžihlej tam byl jen Vettel :slightly_smiling_face:

1 Like

S Triperem to už od těch desíti k pěti dávno došlo a teď už je dokonce v mínusu, po tom co se ukazalo že tu hází cizí fotky.

2 Likes

Tak tak, ale to ještě v sobotu psal, jak se bude v neděli smát až Max vyhraje. Loni tu furt jel do Kimiho, že nechápe ten hype a bublina splaskne. Samozvaný expert na všechno co se nikdy netrefí :smile:

2 Likes

Jojo, proto je to od něj hodně dobrá zpráva :laughing:

2 Likes

Že Alonso neumí tým posunout je zřejmé, ale celkově mi to jako vysvětlení nestačí. Je jiná doba než za Schumiho, ať už v zásadně omezeném testování, nebo naopak v technických možnostech - je to dvacet let, ta diagnostika musí být úplně jinde a taky význam samotného jezdce pro vývoj bude menší. Takže věřím, že tam pozitivní náladu nešíří, ale nemůže to být hlavní příčina úpadku. Možná bychom se jí přiblížili, kdybychom znali hlavní příčinu vzestupu před dvěma (možná už třemi) lety :slight_smile: .

3 Likes

Vím, že nemluvíš úplně vážně, ale podle mě takhle strategie Alonsem končí, kdy konkrétně, to je otázka. Samozřejmě záleží na tom, jak se bude situace vyvíjet v novém personálním obsazení. Ale pořád předpokládám, že to Lawrence Stroll myslí se zařazením mezi nejlepší týmy vážně a AN se spolupracovníky začnou tým budovat a stabilizovat s dlouhodobou perspektivou. Na to budou potřebovat taky kvalitní perspektivní jezdce, a to momentálně nemají - jeden není perspektivní, druhý těžko říct, co je…

1 Like

Já tady vidím velkou mezi arabskými magnáty.
Jeda strana se právě na vrchol dostává a druhá Aston se o výsluní snaží.
Když vidím tenhle finanční přetlak, tak evropské týmy čeká hodně těžké období.
A tohle už vážně myslím. Bohužel.

Omlouvám se, ale asi mi to večer už moc nemyslí. Tohle bych potřebovala dovysvětlit.

McLaren je dnes celý v držení královské rodiny z Emirátu.
S Astonem je to podobné. Taky se do tohoto týmu tlačí arabské peníze a je jedno na koho je Aston napsaný.
Proto odhaduji, že petrobaronům už nestačí si kupovat obyčejné auta i když jsou celé pozlacené. Chtějí víc a peněz mají dost, tak proč si nekoupit automobilku se sportovním duchem.
Už byly tlaky odkoupení celé F1 od Liberty, ale ta zatím odolává.

To ale nemá s výsledky Astonu nic společného. Naopak, podle McLarenu vidíme, že v tomhle problém není, takže musí být jinde.

1 Like

Aston mají Arabi v držení svých rukou chvíli. Teprve začínají mobilizovat. Ještě si nějaký rok počkáme než se všechno usadí.
McLarenu taky trvalo hodně dlouho, než se zmobilizoval.

No nevím. Spíš nevěřím, že by tohle byl hlavní důvod :slight_smile: .

1 Like

Samozřejmě tenhle můj odhad musí potvrdit čas, ale arabský vliv na současnou F1 je větší než než je navenek vidět.

Konečně boxová ulička.
Sice se toho od Urbana moc nedozvíme, ale Zdendu Míku mám velmi rád. :slight_smile: :+1:

image

image

1 Like