FIA si predsa len posvieti na predné krídla. Tímom káže nasadiť nové kamery | Magazín F1 - F1online.sk

O flexibilných predných krídlach sa píše už niekoľko týždňov. Túto tému otvoril Red Bull, ktorému sa vraj nepozdáva rozsah, v akom sa ohýbajú predné krídla jeho súperov, no doposiaľ sa mu nepodarilo presvedčiť FIA, aby zakročila. Teraz sa však niečo predsa len chystá.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163745/fia-si-predsa-len-posvieti-na-predne-kridla-timom-kaze-nasadit-nove-kamery

Takže príprava na úpravu pravidiel bola zahájená.

1 Like

Není všechno tohle zbytečné? Nebylo by lepší povolit křídlo o celkové ploše třeba jeden metr čtvereční včetně bočnic a ať se vyřádí jak sami uznají za vhodné?

No jo, FIA nečinná, ale když se přidal Aston, tak je čas konat. Je mi z FIA jako vždy k zblití. Ano Davide, fňukám, co jiného mi taky z tohoto selektivního postupu FIA zbývá.

1 Like

Ked už kamery tak všetci. To je pekna blbost to davat len vybraným. Rovnaky meter na všetkych. Ci je posledny alebo prvy.

3 Likes

Já myslím že pravidla by se měla ctít a dodržovat a FIA by měla jejich dodtžovaní vynucovat. Takže kamery ano, ale všem !!! Ne jen někomu.

Naopak , teď by jsi měl FIA chválit , že chce aby se pravidla dodržovala. Ostatní je jen galerie výmluv…nicméně bych počkal, co vymyslí a jak se k tomu postaví.

1 Like

Jedině zakázat křídla úplně pak by se nemohli ohýbat vůbec. :upside_down_face: :slightly_smiling_face:

Chválit? FIA před Barcelonou řekla, že není důvod to řešit, co se teda změnilo?

1 Like

Ale já nevím proč FIA nekonala hned když měla podmět od RedBullu. Bylo to v pořádku dokud to nenasadil Aston, chápu.

1 Like

Klidně ať se prohýbají. Mi to vůbec nevadí.
Všechno tyhle žabomyší války stejně vznikají přemírou úředníků FIA.
Proč nestačí udat týmům délku, šířku, výšku a váhu.
Přední křídlo může mít maximálně metr čtvereční plochy, zadní třeba 0,8 metru, motor bude takový a musíte splnit ty a ty bezpečnostní podmínky.
Proč mají týmy pouze kopírovat to co napíše FIA?
Dyť to bylo tak krásné, když se týmy samy mohly ukázat jaké jsou kreatury.

Jako nechtěl jsem se k tomu vyjadřovat krom klasických jednoslovných výkřiků, ale když už jsi mě vyzval :smile:
Neříkal jsi v minulosti když se řešila flexibilita už nevím čeho přesně u RB a RB boys tady naříkali jak jde FIA proti nim, že mění pravidla během sezony, že flexibilita je obecně zakázaná, takže FIA může vždycky upravit testy k zjišťování flexibility dílů a to i během sezony? Že FIA nekoná ideálně, to se asi nemusíme bavit ale sám jsi tehdá říkal, že bádání v téhle oblasti je na vlastní riziko samotných týmů, protože FIA to může kdykoliv zarazit.

1 Like

Pretoze jazdia pod hlavickou FIA a zaviazali sa dodrziavat jej pravidla.

No a tak mi do prdele vysvětli proč tu před měsícem byl článek že RedBull si stěžuje na McLaren, Mercedes a Ferrari ohledně flexibility předních křídel ale FIA že na to hází bobek? To měl Aston dělat teda co než se přidat? Ale teď se to zase začne řešit? Já pro tyhle prakticky FIA už dávno nemám pochopení. Každému stejně, ale očividně ne.

1 Like

No psal jsem, že práce FIA není ideální. A co třeba úhel pohledu, že FIA potřebovala víc času na analýzu? FIA je zkostnatělá instituce, podle mě nemusíš za vším hned vidět spiknutí.

Nehledě na to, že to nemusí být spiknutí konkrétně proti Astonu, však když už, tak to může být spiknutí i proti RB nebo komukoliv kdo neměl tyhle konkrétní flexi věci.

2 Likes

Stačilo vydat prohlášení že s některými věcmi nejsou spokojeni a je potřeba se tomu kouknout na zoubek, místo toho jsem četl že nebudou zasahovat.

1 Like

Těžko se argumentuje na podporu FIA :smile: Nicméně bych za tím hned neviděl spiknutí vůči Astonu, chce to zachovat klid :slightly_smiling_face:

Já vím, je to jen nešťastná náhoda vůči nim.

1 Like

Možná kdyby jsi zapojil mozek a pochopil, že to co se ve skutečnosti v F1 děje je diametrálně odlišné od toho co píší v bulváru, pochopil bys že jsi trouba k pohledání, který žije věcmi, co nemají s realitou společného lautr nic.

Krásné sledovat, jak fanatici tápou a hledají důvody neúspěchu všude, jenom ne tam, kde ve skutečnosti jsou.

@Daaviid23 je to tak, cakali kym do toho vsetci nasypu peniaze a az teraz to budu riesit… Absolutny nonsense… Bud riesit po sezone alebo vobec… Toto upravovanie pravidiel pocas sezony je smiesne, mozno je to len na to aby si timy mohli vydupat navysenie stropu kvoli dodatocnemu vyvoju, a top timy sa udali sami ked to uz neposkytuje vyhodu…