FIA si na žiadosť konkurencie posvietila na zadné brzdy McLarenu | Magazín F1 - F1online.sk

Se nediv když komisaři FIA musí po závodě hledat kolik jezdců porušilo traťové limity a když skončí, musí sledovat jezdce jestli náhodou nemluví sprostě.
Mimochodem už jsi četla, že Beduín navrhl aby se týmy navzájem sledovaly jestli konkurence neporušuje finanční stropy.
Ten blb si snad myslí, že týmy nechají do svého účetnictví nahlédnout každého.

By mě zajímalo, kolik komisařů mluví sprostě při hlídání těch TL :smile: . Ale vážně, pokud nemají dostatečně erudované lidi na posuzování technických pravidel, tak jsou taková ustanovení zbytečná. To nemuseli do těch pravidel dávat.

1 Like

O ich usudku svedci to, ze tvrdia, ze RB dominoval vdaka asymetrickym brzdam, pricom sama FIA potvrdila, ze RB asymetricke brzdy nikdy nemal. :smiley:

Nemyslím si, že komisaři musí prokazovat, že jsou stejní jako Mirek Dušín. Mezi lidma moc velký rozdíl nebude.

Nejsem si jistý, ale tým techniků se rozpadl po ukončení vývoje pravidel pro vozy s ground effectem. Brawn, Budkovski a spol. se rozprchli jinam. Ale nějaké techniky určitě mají. Ale nemusí to být stálice, ale pouze dobrovolníci. samozřejmě nic tvrdit nemůžu, jedná se pouze o doměnky.

No kto iný ako mantáci z Redbullu?! Najšpinavejší a najtoxickejší tím z celého paddocku. Niekto robí veci lepšie ako oni, niekto je pred nimi a nedokážu to prekusnúť. Bez Neweyho sú v prdeli , tak špehujú, sondujú a donášajú FIA mysliac si, že direktívou a nariadeniami zamedzia vylepšenia aj keď sú legálne. Skúšali to s dierami na brzdových kotúčoch - nepomohlo, s vodou v pneumatikách - nepomohlo, s mini drs - nepomohlo. S čím prídu ešte tí mantáci? Namiesto toho aby makali, tak radšej vyplakávajú. A ani sa nečudujem, že majú takých tupých fanúšikov s IQ pod 48 ako je Jos_Is_Back…arogantný, konfliktný, toxický chmuľo. Aký tím, taký fanúšik. :rofl::rofl:

Není to lehké. Měřit a vážit umí každý, tam to je o ano-ne, ale u věcí, která mají různá řešení nebo mohou mít různá řešení to je těžké.

Jako že na dozor nad dodržováním technických direktiv, což je snad nejdůležitější v celé F1, mají dobrovolníky? No to snad ne! Že na to nemají stálé zaměstnance bych pochopila, ale snad si případně najímají opravdu odborníky. I když, přes pokročilejší věk mě pořád něco překvapuje, tak proč ne :smile: .

Nic není lehké. Ale snad už při tvorbě pravidel FIA spolupracuje s týmy odborníků, kteří jsou následně schopni posoudit, jestli zvolené řešení je v souladu s pravidly nebo není. Však mají svým způsobem jednoduchou pozici, jejich rozhodnutí je platné.

Rossův tým se rozpadl na atomy a vyhozených inženýrů z různých týmů musí být hromady. Proto si myslím, že mnozí jsou hodně rádi, že se můžou v F1 ukázat i zadarmo a mezitím si hledají fleka. Hlavně když se zaváděly stropy, nebo teď s nápisem Alpine na trenclích.

To máš jako zákony, které tvoří xx právníků desítky let a pořád ti je nějakej obejda obejde.
Nikdy tam neobsáhneš vše a jak se ve Formuli říká… tebe nezajímá, co v pravidlech je, ale zajímá tě to, co tam není.

Řešení to má. Určit od A-Z, co tam bude a nic nebude jinak. Takže vlastně standardizované komponenty.

Ale proč? Pokud někdo najde skulinu v pravidlech, tak je to v pořádku, co není zakázáno, je povoleno. Jak to vezmeš obráceně, tj. povoleno je jenom to, co je výslovně specifikované, zabiješ veškerou invenci, a k tomu není žádný důvod. Naopak, tahle vynalézavost je sama podstata F1. Mě jenom zaráží, že o prověření musí v případě takového odskočení někdo žádat. To by měla FIA udělat sama od sebe a ukázat :+1: nebo :-1:.

1 Like

Pořád jsou týmy, které nabírají, už jenom třeba AM. Nebojím se, že by zkušení inženýři neměli dostatek nabídek. Jenom asi nebudou levní…

Zapomínáš, že to jsou úředníci. Copak úředníci dělají něco sami od sebe? :smiley:
Kdyby se každý choval jako úředníci, tak se ještě dneska mlatíš klackama a jezdíš na mamutovi.

2 Likes

Tak na tom něco je, nemám co namítat :smile: . Ale zaujalo mě, že se jezdilo na mamutech - o tom Eduard Štorch nepsal :smile: .

Když se chystaly stropy, tak některé týmy vstupovaly do jiných sérií, aby nemuseli propouštět své zaměstnance. Ferrari dost lidí poslalo do Haasu a do Le Mans kde se po dlouhé době oficiálně vrátilo.
Jiné týmy šly do Formule Ee a McLaren si otevřel tým v INDY.
Teď začíná Cadillac, ale i tak asi bude větší přetlak inženýrů, než je F1 schopna uživit. A to jsem nepsal o těch, kteří více kecali, než pracovali jako všude kolem nás.

V roce 2017 psali, že by tady měla vést dvoukolejka.
Tento rok 2025 napsali, že mají firmu, ale že to budou 2 roky projektovat. (hehe)
A pak, že se to bude 2029 až 2032 stavět.
Jedná se asi o 17km kolejí. Takže 15 let se staví/bude stavět 17km kolejí.

Nebo Sparta Praha chce postavit nový fotbalový stadion, prý by do 2030 měli získat stavební povolení.
5 let na stavební povolení? Ku.va kde to žijem? :smiley:
Radši nic.

Nebuď smutnej, naštěstí kromě úředníků jsou na světě i “běžní” lidi, kteří pořád fungují. Vždycky mě pobaví vzpomínka na posprejování Karlova mostu v r. 2019, když se úředníci radili s odborníky, jak (a za kolik) vysoutěžit nápravu, a v noci přišel frajer s vapkou, sundal to zadarmo a bylo :smile:. https://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/citil-jsem-to-jako-svou-povinnost-rika-muz-ktery-odstranil/r~ceb201a6b43211e9be22ac1f6b220ee8/ To už je tak…

To chces akoze povedat, ze nikto nikdy nedal FIA podnet na preskumanie auta Red Bullu? Ked ta teraz slak trafa z toho, ze to (asi) urobil RBR? Ty si iny tutmak :rofl:

1 Like

Za prvé, nenazývaj ma prívlastkom tvojho brata :wink: a za druhé: mne je úplne jedno či dal alebo nedal niekedy v minulosti nejaký tím podnet na preverenie legálnosti nejakých komponentov Redbullu ( systém na nastavenie svetlej výšky monopostu pred a po kvalifikácii bol alebo nebol legálny??? NEBOL) tak tu nedrístaj, že tu niekoho triafa šľak :wink: ja som naopak šťastný, že Redbull a niektorí ich hejfanúšikovia s IQ pod 48 ako si ty a Jos_Is_Back sú zúfalí z toho, že nejaký tím je už druhú sezónu lepší ako sú oni. :rofl: páni z Redbullu sú už trápni pre celý paddock ako na každého poukazujú prstom ,ako každého naokolo obviňujú ( viď. ako chceli pre Russella vybaviť trest, len aby sa Emilko dostal na pódium. Ako sa rakúsky kyklop vyjadruje, že neprinesú zásadné vylepšenia - radšej budú sondovať a špehovať konkurenčný tím, vyplakávať o legálnosti chladenia bŕzd a prosiť na kolenách FIA, aby to prešetrila. To má Ferrari šťastie že nie je pred Redbullom, lebo aj na Ferrari by si tí mantáci niečo našli :rofl::rofl::rofl:) je mi na smiech celý Redbull a po nich hneď ty s tým tvojím mechom buchnutým kolegom. :rofl::rofl::rofl::rofl:

@Admin naozaj toto fórum potrebuje účastníkov ako @Hnidomor. To si tu skutočne neviete spraviť poriadok s takýmto odpadom ?

7 Likes