FIA pred Imolou prekvapila ďalšími dvoma technickými direktívami | Magazín F1 - F1online.sk

Podľa mňa sa to ani nedozvieme… ako sa píše v článku, v Monaku sa nedozvieme nič a po ňom nasleduje Barcelona, kde je ešte väčšia zmena. Takže ak sa zmení výkonnosť nejakého tímu, tak nebudeme vedieť či to pripísať direktíve z Imoly alebo Barcelony. Každopádne ako vravíš, to, že niekto lobbuje a dotazuje, je súčasťou F1. Kto teraz sa na to sťažuje, tak buď nesleduje F1 alebo má zahmlené videnie kvôli fanatizmu. Tak to vždy bolo a tak to vždy bude a aj to je pekné na F1…

5 Likes

No, Mercedes měl opravdu nečekaně relativně horší tempo než na které jsme byli u nich letos zvyklý :open_mouth: Snad pro ně jen jednorázová náhoda a tou direktivou to nebylo.

U Mercedesu bych to spíš viděl na ten plank, kde si Russell stěžoval na výšku monopostu od pátku. Taky bych dodal, že Mercedes má nejvíc ohebné obě křídla, uvidím, jak se to projeví v Barceloně po TD

2 Likes

Z teba aspoň hneď po nich nelietajú h0vná na internete. :sweat_smile:

1 Like

Příští rok musíš přepnout z F1TV na Disney

1 Like

A to nemalo vplyv na velmi rychlu degradaciu pneu Russella?

Haha, to je pravda. To by byla teprve sranda, kdyby to nejvíc sejmulo Mercedes. :grinning:

Sranda by byla, kdyby McL naložil v Monacu konkurenci, jako naložili 07🤔

Místo ženských budeme mít Mickeyho

1 Like

Ty vole. Toto je krásne :flushed::joy: od teba

Jsou prostě věci, které se nezmění i kdyby se člověk vztekal 10x. Nemá cenu se kvůli tomu rozčilovat a dělat zbytečné vlny.

Budu jak jezírko, které můžeš sjet i na člunu.

1 Like

O carovani s vyskou dosky som pocul uz koncom minulej sezony a vravelo sa vtedy ze fia urcite nieco vymysli aby tomu zabranila. Takze to je nova direktiva na stary znamy problem.
Co sa tych otazok tyka je to zalostne ale bezne. Strategicky arzenal v rukach teamov. Pytali sa aj na S-duct Mercedesu aj na dvojity difuzor.

Záleží s kým porovnávaš. So zbytkom poľa si oba McLareny s prehľadom poradili – rovnako ako v Miami. Jedinou výnimkou je Verstappenov monopost, ktorý navyše mal celé preteky čistý vzduch. Každopádne aj neho sa Piastri aj Norris dokázali držať.

A sám píšeš – keď sa v Miami prejavila degradácia. Lenže Red Bull v Imole žiadnou degradáciou netrpel. Verstappenn zamieril do boxov až počas VSC, nebyť neho ktovie ako dlho by ešte zostal na trati. V prípade degradácie by zamieril do boxov, pretože by strácal aj proti zbytku poľa na čerstvejších gumách.

Takže: v Imole McLaren zvýšenou degradáciou netrpel, naopak svoju degradáciu zlepšil Red Bull.

Náskok McLarenu sa zmenšil na celé pole v porovnaní s Miami. Tam vyhrali o nejakých 40 sekúnd pred Mercedesom, ktorý bol cca na úrovni RB a Ferrari bolo ešte výrazne za nimi ďalších 20 sekúnd.

Teraz boli niekde na úrovni Maxa (mierne za ním) a Ferrari s Williamsom mali stratu asi menšiu. Mercedes sa prepadol tiež, takže ten relevantný úplne nie je.

Ja som to vnímal takto:

• RB upgrady zafungovali a zlepšili sa
  • McLaren prepad (či je to výnimka alebo zásah TD ukážu najbližšie týždne)
  • Ferrari ťažko hodnotiť keďže sa od piatku trápili s brzdami
  • Mercedes prepad (to isté ako McL, dôvod ukážu nasledujúce VC)

To pripisujem fungujúcim vylepšeniam. Či sa to potvrdí, uvidíme v Barcelone.

No vidíš, tak dominantní auto a stejně nezískali titul :stuck_out_tongue:

1 Like

Podle mě moc dominantní v logicke a racionalitě nejsi :eyes:

Co ale ten tragicky prepad mercedesu v pretekoch, ved v prvom stinte bol russell rusnovodicom vlacika az po nejake 14 miesto…

vysvetli, co konkretne nie je na tom cista hra?

6 Likes

Když zacházíš za šedou zónu, ale potom vyplakáváš, aby ostatní nebyli v šedé zóně, tak je to jaká hra?:thinking:

Zmeny TD a lobbing je sucast F1 dlhodobo.
Osobne preferujem stabilne pravidla a nie neustale zmeny (prekvapivo uz pred Cinou, dalsie teraz, opat v Barcelone a to vsetko za tretinu sezony, to je celkom naloz…), ktore vyvolavaju casto dalsie kontroverzie, ktorych mame dost aj z diania na trati a toto je aj politika mimo nej, ale kedze nie som z tych co pisu o FIAbulle, McFIA a pod., tak OK :slight_smile:

Ci to malo (v Imole) a bude mat vplyv na rozlozenie sil sa asi uz nedozvieme, kedze Monako je Monako a v Barcelone dalsia zasadna zmena. RB nepochybne s upgradom uspel a bol dokonca o daco rychlejsi nez McLaren (samozrejme aj vplyv cisteho vzduchu je zasadny faktor), ten sa vsak neprepadol/netrapil a bol tesne druhy, jasne pred zvyskom a ich hlavnu vyhodu (degradacia) na tejto trati a teplotach tu nemali a vtedy to bolo tesnejsie aj v Saudskej ci Suzuke, ziadna pol sekunda az sekunda naskok (ak toto niekto doteraz nepochopil, tak uz nikdy), tak tazko povedat.

S cim uz nie som az tak OK, je, ak ma ktokolvek pri takejto, ci inej teme, potrebu opakovane urazat konkurenciu a skodoradostne sa vysmievat, o to viac, ak v minulosti pisali inak…

Napr. ked v 21 bola TD, tak to bolo vraj proti RB a zakazali im kompletne legalne kridlo.
Teraz tu niektori spochybnuju legalnost McLarenu (napriek viacerym kontrolam a potvrdeniam, dokonca aj konkurencia…) a z tohto sa vytesuju. Uplne odlisny meter a hodnotenia.

Ale este aj to by som bral, fajn, fanusikovske zaslepenie, ale spajat vyssie uvedene do neustalej kritiky a zvelicovania (uz od minulej sezony) do vyslovene, az vulgarnych, utokov, ci na jazdcov (najma Lando), ale aj Stellu a Browna, je nechutne a cez ciaru.
Opakovane pouzivane vyrazy ako babraci, amateri, sasovia, tlste prasa, svi.na, cirkusant, smajliky klaunov a shi.tu, to je normalne a to sa tu akceptuje?
McLaren tu doslova nic zle ani nelegalne neurobil, ale aj tak je potreba opat kopat a urazat (pri vela temach), len preto, lebo to zrejme im uskodi a mojmu milacikovi pomoze? To ma od slusnosti a objektivity na mile daleko.
O to viac, ze to ide na adresu niekoho, kto prevzal tim na hranici bankrotu a teraz drvivo vedie PK a oboch jazdcov ma na cele PJ a asi prave to niekto nevie prekusnut, lebo kona tak, co na svojich nezvlada ani len polovicne reci…

Ale je ticho, to je asi v poriadku, problem su asi len “alzaci” a hrube neustale urazky inych a aj na uzivatelov fora, nie su problem.
Je to jeden z dovodov, preco tu nie som uz tak aktivny. Ta agresivita, neustale hadky a konspirovanie je neunosne.
Asi to tak vnima viacero ludi, len su menej aktivni a ja som jeden z mala blbcov, co sa ozve, ked uz je toho privela (hoci je asi lepsie, to nadalej ignorovat).
Citim, ze mozem, lebo ja sa do predstavitelov timov, ani uzivatelov tu, pravidelne nenavazam, nekonspirujem, neprehanam, cielene neurazam a prial by som si, aby to bol vseobecny zaujem a ciel :slight_smile:

Ospravedlnujem sa za megapost, ktory sa nikomu nebude chciet citat :sweat_smile: :see_no_evil:

2 Likes