FIA pred Imolou prekvapila ďalšími dvoma technickými direktívami | Magazín F1 - F1online.sk

Padok Formuly 1 už celé týždne hovorí o technickej direktíve, ktorá vojde do platnosti v Španielsku a tímy pre ňu budú musieť nasadiť menej flexibilné krídla. Pred VC Emilia Romagna však FIA potichu rozposlala tímom ďalšie dve technické direktívy, ktoré potenciálne mohli mať dopad na rozloženie síl.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200523/fia-pred-imolou-prekvapila-dalsimi-dvoma-technickymi-direktivami
1 Like

Doufám, že ti co psali, jak TD na asymetrické brzdy loni nebyla mířená na RBR, tak budou psát stejně ohledně McL v tomhle kontextu. Každopádně McL nevypadal, že by ztratil rychlost a co se týče managementu pneu, tak tam snad nebyl jediný tým, který by měl problém s větší degradací. Je teda potřeba počkat na další závody a hlavně okruhy, kde by se tohle projevilo

No od RB nečekejme “čistou” hru, ale snad šampionát jezdců zůstane vyrovnaný a užijeme si souboje do konce sezony. V konstruktérském pořadí naprosto válcuje McL a tam se ukazuje jak je důležité mít dva kvalitní piloty kteří jsou už sžití s týmem (že speciálně RB!). :orange_heart:
Byl bych mnohem radši kdyby s papaya kluky bojoval červení nebo george, ale bohužel se max nějak drží v dosahu … uvidíme jaká bude výkonnost jednotlivých týmů po Barceloně. já mám kromě McLarenu obrovskou radost z Williamsu, i přes soustředěnost na rok 2026 jedou neskutečně a to 5. místo v PK mají jako jasný cíl, ikdyž se zdálo že tam bude i juniorka RB s šikovným Hadjarem … ale výhoda dvojice Albon+Sainz je taky nepopiratelná.

1 Like

Za technicky clanok :+1:t5:

4 Likes

Ako mohla byť mierená na RBR, keď sama FIA vyhlásila, že RBR asymetrické brzdy nemal?

Honzíku teba už kompletne opustil zdravý rozum. V Miami bol Piastri s Norrisom o sekundu na kolo rýchlejší, keď sa prejavila degradácia, napriek tomu, že jazdili od štartu v špinavom vzduchu za Maxom. Tu sa Maxovi nedostali ani do DRS.

Hej no, Russell vyzeral úplne v pohode v prvom stinte, keď ho radšej stiahli do boxov, aby ho nepredbehol aj Alonso. :grin:

Je 8 hodín ráno a z teba už lietajú sr4čky. Čo si mal na raňajky kávu s cigaretkou na prázdny žalúdok? :poop:

Pýtať sa FIA na rôzne riešenia, či sú legálne, je nečistá hra?

Mercedes sa takto pýtal na DAS, aby vedel, či ho môže nasadiť. Toto je rovnaký prípad.

3 Likes

To su ranajky sampionov to nevies?

3 Likes

A tady FIA vydala prohlášení, že to mělo jít proti nějakému týmu?

Proto píšu, že se degradace u nikoho výrazně neprojevila. Jezdil McL o 1s rychleji, než konkurence v Saúdské? Ne. Zase nemáš argumenty, tak tu nesmyslně kopeš.

Tak Russell není celý tým, že jo. Antonelli do vypadnutí takové problémy neměl. Ale podle tvé nelogiky by měl odpadnout McL skrz pneu, odpadl?

Ptát se a navrhovat zakázky je dost rozdíl.

Viem a Honzi je náš mentálny šampión, preto je tam predpoklad, že tieto raňajky sú jeho obľúbené.

Se závěry si počkám přinejmenším do Španělska, jenom obecnější poznámka. Zákulisní lobbování ohledně čehokoli, co by mohlo pomoct vlastnímu týmu a zpomalit soupeře, je neoddělitelná součást F1 a dělají to všichni. A pokud někdo ne, tak nedělá svoji práci dobře :slight_smile: . Jestli existuje sport, u kterého nedává smysl se nad tím pohoršovat, tak je to právě F1.

10 Likes

Škoda, že tu řešíš F1 jen okrajově.

1 Like

Kde ja píšem, že to malo ísť proti nejakému tímu?

Ja len píšem, že zas tu šíriš bludy o RB a asymetrických brzdách.

Predpoklad tam určite je, že to zasiahlo McLaren, no na potvrdenie si budeme musieť počkať pár VC (hoci tam už to bude aj bez flexi predných krídel).

Saudská je hlavne nočná trať. Slnečné Miami je reprezentatívnejšie - bolo hneď pred Imolou a bolo slnečno, čo je počasie, kedy sa výhoda McLarenu prejaví najviac.

Su aj moje oblubene :sob:

2 Likes

Též jsem hodně zvědavý, jak se projeví na rozložení sil

1 Like

Přesně tohle jsem teď chtěl napsat. Místo paniky počkejte několik závodů aby se ukázalo, zdali to vůbec mělo vliv. Obrovské výkyvy výkonnosti se letos ukázali už několikrát, neznamená to mnoho. Klidně příští závod může RB zase ztrácet vteřinu na kolo.

A co se lobingu, tak tam není co dodat. Lobují všichni a kdo říká že ne, tak kecá ( a nebo je hloupej, ale to si nemyslím že je případ lidí v F1 :slightly_smiling_face: )

7 Likes

@Daaviid23 Zrovna tenhle závod toho moc neukázal, doslova nepoužitelné červené a dvojí SC ovlivnily průběh docela zásadně. Nicméně se mi nezdálo, že by se na McLaren dotáhly další týmy obecně, spíš RB s Maxem měl tentokrát navrch - možná spíš něco našli tam nebo se jim s Maxem závod podařil :woman_shrugging:. Monako nám toho taky moc neukáže, budeme si muset počkat. Ale Ferrari má před sebou myslím ještě hodně práce.

1 Like

Nebudeme bláznit a spekulovat.
Počkáme jak to dopadne a pak okomentujeme výsledek.
Hlavně žádnou paniku.

3 Likes

Pokud to je myšleno vážně, tak mám z tebe radost. :slightly_smiling_face:

1 Like

Cokoliv, co pomuze red bullu, je vitany :smiley: