FIA pochopila, že rozdelenie výkonu 50 na 50 nie je cesta, znie z padoku | Magazín F1 - F1online.sk

Však ano. Právě proto, že je to výzva, která trestá chyby.

Teda byla, letos to už neplatí.

Myslím, že nejpregnantněji to formuloval výše @helmutko.

Áno, k čiastočnému zlepšeniu by zrejme došlo. Hlavný problém by však aj tak ostal. Podľa mňa by bolo lepšie uvoľniť pravidlo o prietoku paliva do spaľovacieho motora, teda max. prietok zvýšiť, a zároveň by si tímy samé určovali pomer medzi benzínom a elektrinou. To však F1 nechce dopustiť, lebo by išlo o ústup od tzv. ekologického prístupu. Takže v mene falošných ideálov radšej urobili z kráľovnej motoršportu nepozerateľnú srákoru.

Toto sú radikálne prepady sledovanosti. Holt, súdruhovia majú čo chceli.

3 lajkov

No ako mame moznos sledovat Antoneliho, je vyzretejsi, ako Verstapen. Lebo sa vyhyba koliziam, Nikoho nevytlaca, neblokuje. Tak o com tu trepes zase ?

Ja to chapem, len ty sa tu zase ako vzdy snazis pchat svoje nazory, ako realitu.

A Verstapen este nevyzrel. To uvidime hned, ako bude musiet bojovat o pozicie.

je mi to jasne, ze tento rok tu idu s Josom hadzat spinu na kazdeho naokolo, len aby odvratili pozornost od Verstapena….. ale karma je zdarma a vsetko sa to vracia..

Ty pises, ako by 21 jazdcov jazdilo v stihackach a chudak Verstapen musi zaberat sam ako Fred Flintstone…… wake up…

Ved ale nieco taketo sme tu predosle roky citali bezne, ked Verstapen vsetkych obiehal ako by stali :smiley: Jedine on sa vedel prisposobit tomu neriaditelnemu RB, ktory bral 4tituly v rade :smiley:

A to mal dokonca 3top monopost :joy:

No na druhou stranu cením @prancinghorse za to, že obhajuje současná pravidla proti velké většině tu :grin:

1 lajk

len hadzem hrach o stenu

1 lajk

Jen se chce hádat, stejně jako ty

No právě že ,jak se ukazuje, moc logický nebyl. Spíš emocionální. Jsme na vlně elektro, tak pojďme to dát i do F1 to bude něco. No a ono, jak to tak vypadá, ne.

No nevím, myslím, že mi dva asi taky budeme dospělí a zatím nemám pocit, že bychom se shodli. :grinning_face_with_smiling_eyes: A chtít to od pilotů? A kdo se má shodnout s kým a na čem? A má se shodnout Max s Georgem, nebo George s Maxem? To je naprosto nemyslitelné.

Klíčové je, že množina pilotů požadujících změnu, je stále větší a větší. A piloti nemají přímou politickou sílu. Ale když budou říkat :

tak tím získají pozornost a možná jim vrchnost bude naslouchat. A tak to má být. Představa vrchnosti “jsi tu zaměstnaný a bereš plat, tak drž ústa a krok, ale když půjde do tuhého, tak po tobě budeme chtít ať za nás padneš v první linii”, mě vždycky vytáčela do běla.

Jsou to piloti, kteří čelí největšímu tlaku a jsou nejvíc vidět. Neříkám, že Toto, Fred a ostatní nemakají, ale ti jsou za to odměněni vlivem. Tak jako automobilky.

Jestli se to pilotům nelíbí a zdá se že se jim to hodně nelíbí, jen ať fans poštvou na barikády.

Já jsem pro. Půlroční stávka by tomu neškodila. Pravda, George se asi nepřidá a Lewis asi jen podlé likes, ale tak co, v nejhorším mu ten věnec dají.

Ale třeba máš pravdu ty, může být. A většinou tomu tak taky je. Ale jen většinou :smiley: :wink:

To je sice pěkné, ale jen segment trhu. To nic neznamená. Zatím se podle AI nic neděje.

:pushpin: Shrnutí jednou větou

• 2026 po 3 závodech: sledovanost neklesá, ale růst už není tak dramatický jako v roce 2025.

V takovém případě se nic měnit nebude.

mal by si prestat pouzivat AI

1 lajk

Proč? Má to nějaký racionální důvod?

spytaj sa jej na zdroje k tej sledovanosti :slight_smile:

3 lajkov

Neboř tiMurovi představy o dokonalé AI

Jak je to relevantní? Naše zdroje informací jsou mimo naši kontrolu. Jak získáváš informace ty a jak si ověřuješ zdroje? Jsi schopen v dnešní digitální záplavě vůbec cokoliv ověřit? Kde bereš jistotu, že tvé ověření ve skutečnosti jen neklouže po povrchu, místo aby šlo hlouběji?

Mimochodem algoritmy dle tvých preferencích a filtrování probíhá na netu již dávno a dávno před tím, než byla AI poskytnuta běžnému plebsu.

Pro tuto úroveň diskuze je AI více než dostatečný zdroj. Nemám ambice zde vystupovat jako konečný arbitr a je v pořádku, pokud bereš tato data s rezervou. :wink:

Ale je to jedno. Pokud jsou čísla sledovanosti jiná, tak to LM brzo na výdělcích pozná.

Z věcného hlediska s @prancinghorse nesouhlasím, ale rozhodně oceňuji klidný tón jeho příspěvků.

1 lajk

samozrejme, ze istotu nemam, ale vzdy je lepsie sa dostat k zdroju zdroja a sam si ho ohodnotit ako slepo verit AI

Tak potom nerozumím tvému příspěvku? Tím tvrzením si snad chtěl ukázat, že sledovanost neklesá a nebude se nic dít, tedy to, co tu píšeš od začátku těch debat. Tak snad doložím něco, co dle mého přesvědčení je důvěryhodný zdroj, abych tím argumentoval. Pokud mi o to nejde, tak se nemusíš ani ptát AI, kdyby ses ji zeptal, tak ti napíše, že oficiální statistiky neeviduje a jen dělá prognozu dle nárůstu sledujících za posledních 14 měsíců

1 lajk

Můj koment je dostatečný.

Dal jsi sem segment trhu. Vybrané Evropské země. To implikuje, že úbytek fans by, podle mého dřívějšího tvrzení, měl vést k úpravě pravidel. Dal jsem tomu přesně ten čas, který je podle mě relevantní k tématu. Tvůj zdroj neznám a nemám potřebu ho v kontextu debaty zpochybňovat.

Uvedl jsem zdroj a jasně jsem napsal, že podle zdroje k poklesu nedochází a že v takovém případě je motivace ke změně nízká.

AI je za mě v tomto konkrétním případě, ve srovnání s tebou, pro mě minimálně srovnatelně věrohodný zdroj a spíš lepší. Nebo se ti na tom něco nezdá?

1 lajk

Tady to máš i se zdrojem

můžeš se třeba zamyslet nad tím, jak AI může něco takového tvrdit, když na dotaz odkud má data, tak napíše, že data za 2026 nemá. Toliko k tomu