FIA má právo žiadať tímy, aby zvyšky gumy pred vážením zoškrabali | Magazín F1 - F1online.sk

no len toto sa opotrebovava ± rovnako bez ohladu na pocet zastavok, co prave o gumach neplati

Plus tu vsetci hovoria o 1,5kg co bolo jeho auto pod, avsak rozdiel od superov a vyhoda mohla byt kludne vacsia, neverim ze vsetci boli na presnej hodnote, vsak vsetci si nechavaju rezervu a verim tomu ze boli aj o 1kg nad, ak sa bude pilot viac potit, viac opotrebovavat brzdy, ak dojde na platne, nik nepojde na hranu, vsak sa to nikomu nestava pravidelne ze porusi toto pravidlo… Cize vyhoda moze byt razom aj 5 sekund…

Ved prave, naco. Ved to funguje. Naslo to previnilca, co mal lahsie auto ako vsetci ostatni? Naslo. System funguje desiatky rokov a vsetci vedia, co plati

1 Like

To je vynikajuci point. Okruh nie je uplne citlivy na brzdy, v Eau Rouge sa derie doska, nie je dojazdove kolo, tiez by som si nechal vacsiu rezervu.

Riesi sa to uplne zbytocne. Proste ostatni presli a nestava sa to kazdy treti vikend. Cize je zbytocne nieco menit. Jediny, co s tym ma cosi robit je Mercedes.

2 Likes

Tím má právo požiadať o prezutie na inú sadu pred vážením. Je to v pravidlách.

A FIA ma pravo vazit kedykolvek pocas pretekov, a v kazdy m9ment pretekov musi byt nad limitom, cize kludne sa moze odvazit aj so sadou ked prisiel, aj s novou a ak jedno vazenie nevyhovie tak nepresiel…nemozes vybrat jedno pravidlo a druhe ignorovat

Chtěl jsi říct počas kvalifikace. :grin::sweat_smile:

Pravidlá PUFFe píšu že aj počas R má na to právo, takže teoreticky ešte Alonso bude provokovať o diskriminácii španielov a pošlú ho vážiť počas pitstop v R

Ano ale majú právo požiadať o výmenu za iný set pred vážením. Ale tu nebude problém. AMR Alonso išiel 1 stop v špinavom vzduchu (horšia deg) a nebol pod limitom. Skrátka MERC pochybil.

Nápriklad na nehody je to ošetrené. Prečo pod toto pravidlo nepridajú aj pneu?
image

Alebo pridať pravidlo, že na váženie sa obujú najmenej zjazdené pneu daného tímu.

Proste idu prilis na/za hranu a potom sa im stava toto… pre nich je vyhodnejsie 3 krat vyhrat a z toho ich raz chytia ked to hranu prekroci, respektive ked si to niekto vsimne, ako nevyhrat ani raz… s tymto vyhodnym porusovanin pravidiel ma Mercedes skusenosti, viď raketove motory Hamiltona, podlaha v Austine ci ohybne zadne kridlo v Brazili…
len aby ich kvoli tomu nezacali kontrolovat kazdy zavod na vsetko, ked si buduju taku povest…

1 Like

@PUFF A za toto hrozí čo? Však aj za to by mohli diskvalifikovať :DDDDDDDDDDDDD
image

Vsak ale timy vedia kolko vazi pneumatika bez tej povrchovej gumy, ved to zoskrabuju kazde preteky… len proste mercedes ide na absolutnu hranu… na aute je vela veci ktore menia vahu pocas pretekov, nemozes vsetko vymienat

nemôžu. Vážia sa všetky autá.
Tie 3 DSQ od 2021:
Brazília

• výrobná chyba ktorá nebola ani na celom krídle
    Austin 2022 (LEC/HAM)
    Chyba šprintového formátu, bez tréningu random skákajúce autá) a 2/3 boli DSQ, keby kontrolovali viac nájdu viac DSQ v ten deň
    SPA
  • Chyba MERKu

No ked zacnu vyrobcovia trofeji naberat inzinierov F1 tak sa mozno dockame toho zecaj tam budu hladat sede zony :smiley: momentalne to je o tom ze iba splnia zadanie, nepotrebuju sa v tom predbiehat…

Vyrobna chyba? Vsak prave preto ich tam poslali to kontrolovat, lebo bolo vidno na kridle odreniny ako sa ta dolna klapka ohyba dodola pocas jazdy, pred jazdou bolo kridlo pevne po jazde uz nepreslo lebo sa cely cas jazdenia ohybalo…

V Austine sli zas len za hranu kvoli rychlosti, bola to len ich chyba, mohli si dat vacsiu rezervu rovnako ako aj teraz, a aj vtedy im to dalo rychlostnu vyhodu inak by o vitazstvo nebojovali, tak to riskli

To by mě zajímalo jaká pravidla píšou, že můžou vážit i při závodě.

Ešte raz od začiatku. Aký je problém s tým pravidlom? Neplatí pre všetkých rovnako? Je nekonzistentné? Nedá sa kontrolovať alebo vymáhať? Aký je dôvod, že už tretí deň sa o tom hovorí, keď už celú to previdlo perfektne funguje? Len subjektívne domnienky.

1 Like

Četl jsem si pravidla o vážení, ale nic o vážení při závodě jsem nenašel.
Nevíš, jaký to je bod?

Tiež som to hľadal a tiež som to v 2024 reguliach nenašiel.
Tieto tiež myslíš ne? | Federation Internationale de l'Automobile

Lebo ja som videl z nich screen včera na twt a nechcelo sa mi to pozerať. Takže to bol asi fake. ale mýlil som sa. Sorry za zlé info.