FIA má dvojaký meter, hnevá sa Hamilton: Ostatní tresty nedostali, je to na hlavu | Magazín F1 - F1online.sk

2021 měl být přechodný rok, kdy kvůli covidu, válce atd. Měla to být jen taková doplňková sezóna, aby se týmy stabilizovaly. Nikdo nevěděl, co bude a jak to bude.

FIA totálně změnila pravidla a zařezala týmy, které měly low rake auta, auta s high rakem na tom vydělala. Absolutní prasárna od Tombazise.
Radši ani nebudu říkat proti komu a pro koho to bylo.

2 Likes

tak to ma byt. pravidla by sa mali menit kazdy rok. je to predsa konstrukterska sutaz. Mercedes zase zarobil na zmenach pred 2014.

Tak to nemá být.
Pokud uděláš z roku 2021 jako stabilizační rok, aby týmy zbytečně neutrácely (v té době bylo dost týmů na pokraji krachu) atd., tak nemůžeš měnit pravidla tímto zásadním způsobem.

2 Likes

ale zaze to nebola az taka zasadna zmena. trocha zuzili podlahu vzdadu. RB to vyuzil lepsie ako Mercedes. to je vsetko. Netreba nad tym stale plakat. Kazda motorova zmena zvyhodnuje tovarenske stajne. Argument o “neutracani” v F1 povazujem za uplne smiesny.

Jo to je přesně ono, však RB se tím pádem stal lepe ovladatelný. Za mě všechna auta nakonec z dilny Adriana byla skvěle ovladatelná a tohle RB neskutečně pomohlo. Mercedes měl možná nějakou motorovou vyhodu, ale ovladatelností bych si tipl, že byl RB v té sezoně prostě silnější.

1 Like

RB mal v 2021 hlavne lepsieho pilota ako duo Mercedesu. Mozes argumentovat, ze to casto daval na prasaka, ale bol sialene rychly a motivovany.

Na zakladě čeho byl lepší?

1 Like

robil menej chyb.

Se podivej kolik chyb narobil Versteppen jen v tý saudský. :smiley:

Jak jsem psal za mě je RB prostě ovladatelnější auto dlouhodobě (beru eru Adriana), takže pak se děla i meně chyb.

2 Likes

no a? kolko bodov tam stratil?

1. A nedostal tam trest? :sweat_smile:
  2. Aký trest by si navrhol ty? Alonsovi v rovnakom prípade žiadny a Verstappenovi doživotie?
  3. Kde bol úmysel?

Brazília je úplne rovnaký prípad ako Russell v Austine a tomu to tiež prešlo bez trestu, na to máš aký názor?

Niekto nervačí a nadáva do vysielačky, iný to radšej bez slova odparkuje a odíde z roboty. Nemôžu byť všetci rovnakí a vzdávať to vždy keď sa nedarí.

PS: Jeho prístup mu vyjazdil 4 tituly, patrí medzi historicky najúspešnejších jazdcov histórie a je považovaný za suverénne najlepšieho jazdca súčasnosti už niekoľko rokov po sebe. Asi to robí dobre.

Hamilton byl za mě na srovnatelné urovni v mercedesu.

2 Likes

je tak super ovladatelny, ze kohokolvek tam posadia tak ma problem zahriat gumy.

Ted tam neni Adrian, i když jeho prace tam asi bude stále znát no, ale beru to od 2009 celkově.
RB vozy tím vynikaly.
A argumentovat druhou sedačkou u RB je dost směšné. Za mě to je tým Verstappen.

1 Like

Jj, aj @Bretnix som ja a aj @Hedgehog.

1 Like

netaraj. vsak to aj niecim doloz. toto je dojmologia.

4 Likes

Netahaj ma pls do tohto, diky

Píšu ti svuj nazor, Adrian dělal skvělá auta, skvěle ovladatelná. Podivej se na dvojitý difuzor, který dotahl k dokonalosti.

2 Likes

Som si len prisiel sam odpisat z tvojho nicku, nech to ma potvrdene, ze sme jeden.

ja “ovladatelnost” absolutne neviem komentovat. Mozem sudit len podla toho, ze Gasly, Albon, Perez, Lawson, Cunoda s tym mali problemy, ktore v inych timoch nemali. argument, ze maju o generaciu starie diely je smiesny nakolko ta strata je obvykle vyse pol sekundy.

1 Like