Ferrari si po problémoch s Hamiltonom uvedomuje: Potrebujeme lepšiu komunikáciu | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari v posledných rokoch vyriešilo viacero svojich slabín. Ako však ukázala Veľká cena Austrálie, stále má čo zlepšovať. Šéf tímu Frédéric Vasseur si uvedomuje, že jazdci so svojimi inžiniermi budú musieť popracovať na vzájomnej komunikácii.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/190799/ferrari-si-po-problemoch-s-hamiltonom-uvedomuje-potrebujeme-lepsiu-komunikaciu

Tento ferrari chaos nie je pre kazdeho, zvladnu ho len ti najsilnejsi :slight_smile:
Naco mu je informacia, ze bude viac prsat …

Zlatej Binotto, ten by tohle nedopustil
FB_IMG_1742194865259

1 Like

3 Likes

Jednú vec robí Ferrari dobre dlhodobo.

Produkuje meme content v pravidelných a kvalitných dávkach :smiley:

6 Likes

Ten by mozno akurat tak zdvihol ukazovak, lebo na to jedine sa zmohol :smiley:

1 Like

Aspoň to byla sranda. :grinning:

Tu komunikaci odladí určitě, v tom bych byl v klidu. Je to první závod s Lewisem a musí si to sednout. Teď se holt všichni pobavíme, ale reálný problém to spíš není.
Spíš je zásadní otázka, jak bude Lewis opravdu rychlý a dobrý a tady jsem naopak docela velký skeptik. Podle mne mu minimálně bude přizpůsobení trvat o dost déle, než si myslí optimisté, kteří mu na letošek předpovídali titul. Tomuhle prostě nevěřím, i kdyby se Ferrari dostalo na špici (což zjevně vůbec není jisté), tak bude spíše lepší Charles.

Ale kouzlo této sezóny je, že z teorií nemusí platit nic, třeba už za dva závody Lewis Charlese začne válcovat a za moji předpověď se mi vysmějete :slight_smile: Ale nevadilo by, v té nevypočitatelnosti vidím právě atraktivitu letošní sezóny…

1 Like

Uz sa po tejto komunikacii necudujem,ze co za hlupaci su vo Ferrari,Ako som napisal vcera,v normalnej firme by nemohli riadit ani vyvoz smeti…

Takže Lewis Hamilton nadával do vysielačky a ja som čakal, že Sulejman vyskočí s drakonickým trestom … aspoň nejaký rituál hanby alebo ten Stop-and-go … ale nakoniec nič, ako keby ho FIA len potľapkala po pleci a povedala: vybavíme to bez zbytočných formalít…

Binotto by bol nadmieru spokojny s tym, ze postavili auto co zbiera body :skull:

Myslim, ze konecne umiestnenie je pre Lewisa dostatocny trest

2 Likes

Lewis, vitaj vo Ferrari. :sweat_smile:

Som si aj ja včera povedal až asi si bude dlhšie zvykať na Ferrari… No ale keď si to vezmem jemu úvod sezóny väčšinou nešiel… Už len dúfať že mu ešte ostala rýchlosť

Klávesnícoví kritici sa vysmievajú z Ferrari. Žial vždy budú len tými klávesnícovými kritikmi :slight_smile: … pritom si neuvedomujú, že aj ten ich preferovaný pilot by chcel jazdiť za Ferrari. Pretože každý chce jazdiť vo Ferrari aj keď to možno nikdy nedá najavo. … Ferrari je legenda :slight_smile: Keď sa povie Formula 1 prvé čo každého napadne je červené auto. Že sa im nedarí je druhá vec. No Formula 1 bez Ferrari by nebola Formula 1 …

2 Likes

Další názorná ukázka že nejlepší řešení je vyhodit ajťáky na mráz.
Kdyby totiž byli rozhození kolem okruhu pouze v tričku a ve spoďárech bez bot, tak by si rychle uvědomili, že začalo pršet a je třeba přezout na mokré gumy.
Jenže oni né. V zatemněné kukani bez oken pouze tupě čumí do monitoru a vůbec ani netuší, že přímo nad okruhem je černý mrak a chčije jako ve filmu na kraji u lesa.

Bohužel na stejně tupé ajťáky doplatil i Gasly v Renaultu.

Určite treba vychytať komunikáciu a vzájomne si zvyknúť, ale načo je dobré robiť z inžinierov Ferrari nejakých hlupákov a amatérov…internetoví experti sú po vojne všetci generáli, pritom ja tam vidím viacero aspektov - napr. K1 button mohol byť použitý aj na efektívnejšie dotiahnutie sa a v takom prípade bol za nekooperujúceho skôr Hamilton. Takisto počasie - prehánka okolo štyridsiateho piateho kola mala trvať tak dve kolá, Ferrari bolo väčšinu pretekov v lese a ponúkli sa im dva scenáre - spoliehať sa na veľmi krátke trvanie dažďa a že to LEC s HAMom potiahnu ďalej na slickoch, alebo staviť všetko na red flag, keďže sa ocitli vo vedení pretekov. Myslím, že všetci, čo im teraz vyčítajú strategický kiks, by v reálnom čase mali veľký problém rozhodnúť sa.

Neda sa donekonecna zit len z historie a statusu legendy… a to pisem jak Tifosi

3 Likes

Kdyby se jednalo o první případ, tak nad tím člověk mávne rukou, jenže tohle se děje pořád.
Podívej se třeba na Saouber. Ti po prvním pitu vyjeli na plnotučně mokrých gumách a snad po dvou kolech jeli pro přechodné. Ale byli poslední a za SC, takže o nic nepřišli.