Tímy majú počas predsezónnych testov plné ruky práce s množstvom aspektov nových pohonných jednotiek. Jedným z tých najdôležitejších môže byť výkon monopostu po zhasnutí červených svetiel, čo je dôvod, prečo v Bahrajne vidíme nespočetné množstvo tréningových štartov. Zdá sa, že najmä tifosi sa na úvod veľkých cien môžu tešiť.
Takže turbo. Hmm, to si borci v Maranelle riadne mákli. Myslím, že do toho FIA nos pchať nebude. Nič by nezmenili, akurát by po ňom mohli dostať. Na technických okruhoch budú fest divokí.
je smiesne si mysliet, ze ostatne timy/motorari nevedeli ake su vyhody maleho turba na startoch a na vyjazdoch zo zakrut, lenze rovnako vedia ake su jeho nevyhody a vie to aj ferrari. no a kazdy sa uz sam na zaklade posudenia pre a proti rozhodol ci pouzije male alebo velke turbo a az casom sa ukaze, ze kto sa rozhodol spravne
mozno sa ukaze, ze to riesenie ferrari bolo najlepsie, ale je rovnako mozne, ze ostatni motorari pridu na to ako mapovanim motora to turbo na start pripravit a potom sa vyhoda ferrari strati
Som príjemne prekvapený z toho ako to zatiaľ vyzerá s Ferrari. Trik so zadným krídlom a difúzorom, či vyriešené štarty.. Vo Ferrari nespali a nebáli sa odvážnych riešení.. a už len za to majú veľký palec hore. Neboli konzervatívní a to sa mi páči. Snáď to bude prinášať aj ovocie.. a hlavne dúfam, že FIA nebude meniť štartovacie procedúry na žiadosť McLarenu alebo iných.. mohli si to rovnako ošetriť ako v Maranelle…snáď to konečne bude náš rok..
ale ved jasne, ze sa mozu zlepsovat a prinasat zmeny, lenze ak sa ukaze, ze male trubo uz neprinasa vyhodu lebo motory s velkym turbom svoju nevyhodu odstranili softwarovo tak nasadit vacsie turbo nebude jednoduche
ale samozrejme sa moze ukazat, ze pre tieto motory je najlepsie mensie turbo a nasadit ho budu musiet vsetci ostatni
Vy ste z toho Verstappena dosratí, aj keď už nemá majstrovské auto, už ani Hondu nemá. Ferrari má určite výhodu, ale myslím, že z hľadiska celkovej rýchlosti to vyzerá na súboje Mercedesu a McLarenu.
Práveže spomína sa, že by sa to mohlo meniť v lete, to jest zase jak v roku 2022. Ferrari príde s niečím revolučným, že len Max im stíha a od Spa upravia svetlú výšku áut kvôli sťažnostiam Mercedesu. Teraz od Silverstone kvôli McLarenu, ale hádam nie.
Lenže tu nie je nič nelegálne ani nebezpečené. Ako vravel Max, tak štart z boxov je možný pre každého. Nie je logický dôvod to meniť. Tu nie je nič do čoho by mala FIA zasahovať.
Ja som viac presvedčený, že na motor s obsahom 1600 CCM nie je potrebné veľké dúchadlo. Záleží na tom, či je schopné dodať dostatok vzduchu a koľko má otáčok. A vyzerá tak, že áno.