Ferrari nebude potrebovať ani kvalifikácie, zatiaľ je suverénnym kráľom štartov | Magazín F1 - F1online.sk

Tímy majú počas predsezónnych testov plné ruky práce s množstvom aspektov nových pohonných jednotiek. Jedným z tých najdôležitejších môže byť výkon monopostu po zhasnutí červených svetiel, čo je dôvod, prečo v Bahrajne vidíme nespočetné množstvo tréningových štartov. Zdá sa, že najmä tifosi sa na úvod veľkých cien môžu tešiť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/227097/ferrari-nebude-potrebovat-ani-kvalifikacie-zatial-je-suverennym-kralom-startov

Neviem, den predtym mal na nacviku lewis slaby start… pockal by som dneska este, ci to charles potvrdi 2 krat na nacviku

a navyse ani nevieme, kto ma kolko natankovane na nacvikoch, aj ked davalo by zmysel, ze vsetci natankuju ako na preteky, aby si to piloti osahali…

2 lajkov

Takže turbo. Hmm, to si borci v Maranelle riadne mákli. Myslím, že do toho FIA nos pchať nebude. Nič by nezmenili, akurát by po ňom mohli dostať. Na technických okruhoch budú fest divokí.

4 lajkov

vzdy je to o kompromisoch

je smiesne si mysliet, ze ostatne timy/motorari nevedeli ake su vyhody maleho turba na startoch a na vyjazdoch zo zakrut, lenze rovnako vedia ake su jeho nevyhody a vie to aj ferrari. no a kazdy sa uz sam na zaklade posudenia pre a proti rozhodol ci pouzije male alebo velke turbo a az casom sa ukaze, ze kto sa rozhodol spravne

mozno sa ukaze, ze to riesenie ferrari bolo najlepsie, ale je rovnako mozne, ze ostatni motorari pridu na to ako mapovanim motora to turbo na start pripravit a potom sa vyhoda ferrari strati

1 lajk

Áno, suhlasím. No možno aj Ferrari dá ešte nejaké tromfy do hry. Vývoj auta neskončil začiatkom sezóny, to vieme všetci ( možno ).

Strašně moc fandím Ferrari, ať něco vymyslí, snad i Mercedes má nějaký ten pololegální trik v motoru, aby jim to jelo…

Jinak totiž bude zase Redbull vládnout a tentokrát se svým motorem a to už by byla supernuda k nevydržení i pro mě…

1 lajk

Verím, že bude lepšia sezóna, než minulá. Aspoň to zatiaľ tak vyzerá.

2 lajkov

Toto mi neukazuj ani zo srandy. Práve si ma navnadil na kebab :face_savoring_food:

1 lajk

Som príjemne prekvapený z toho ako to zatiaľ vyzerá s Ferrari. Trik so zadným krídlom a difúzorom, či vyriešené štarty.. Vo Ferrari nespali a nebáli sa odvážnych riešení.. a už len za to majú veľký palec hore. Neboli konzervatívní a to sa mi páči. Snáď to bude prinášať aj ovocie.. a hlavne dúfam, že FIA nebude meniť štartovacie procedúry na žiadosť McLarenu alebo iných.. mohli si to rovnako ošetriť ako v Maranelle…snáď to konečne bude náš rok..

4 lajkov

no len ak sa tie nevyhody vacsieho turba podaria odstranit softwarovo, tak ma ferrari problem, lebo nevyhody mensieho turba softwarovo vyriesit nejde

Neviem, čo hovoria pravidlá o motoroch, ale som si istý, že každý ráta s možnosťou zlepšovať. Keď vravím každý, myslím aj ragazzi v Maranelle. :+1::joy:

1 lajk

ale ved jasne, ze sa mozu zlepsovat a prinasat zmeny, lenze ak sa ukaze, ze male trubo uz neprinasa vyhodu lebo motory s velkym turbom svoju nevyhodu odstranili softwarovo tak nasadit vacsie turbo nebude jednoduche

ale samozrejme sa moze ukazat, ze pre tieto motory je najlepsie mensie turbo a nasadit ho budu musiet vsetci ostatni

Vy ste z toho Verstappena dosratí, aj keď už nemá majstrovské auto, už ani Hondu nemá. Ferrari má určite výhodu, ale myslím, že z hľadiska celkovej rýchlosti to vyzerá na súboje Mercedesu a McLarenu.

Práveže spomína sa, že by sa to mohlo meniť v lete, to jest zase jak v roku 2022. Ferrari príde s niečím revolučným, že len Max im stíha a od Spa upravia svetlú výšku áut kvôli sťažnostiam Mercedesu. Teraz od Silverstone kvôli McLarenu, ale hádam nie.

Takze Charles vyhra Monako.

Lenže tu nie je nič nelegálne ani nebezpečené. Ako vravel Max, tak štart z boxov je možný pre každého. Nie je logický dôvod to meniť. Tu nie je nič do čoho by mala FIA zasahovať.

2 lajkov

Ja som viac presvedčený, že na motor s obsahom 1600 CCM nie je potrebné veľké dúchadlo. Záleží na tom, či je schopné dodať dostatok vzduchu a koľko má otáčok. A vyzerá tak, že áno.