Ferrari malo v Singapure tempo na víťazstvo, myslí si Alonso | Magazín F1 - F1online.sk

Preteky v Austine budú dôležitým ukazovateľom skutočnej formy Ferrari. Tím priviezol do Monzy veľký balík vylepšení a v Singapure predstavil aj upravené predné krídlo, ktoré je nenápadným, ale pravdepodobne veľmi dôležitým upgradom. Kam sa však tím vlastne posunul? To zatiaľ celkom nevieme, keďže posledné okruhy boli svojím charakterom veľmi špecifické, ale podľa Fernanda Alonsa tento tím mohol vyhrať ostatné tri veľké ceny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173276/ferrari-malo-v-singapure-tempo-na-vitazstvo-mysli-si-alonso

Chce snad Alonso naznačit, že sedět on ve Ferrari, tak by vyhrál? :face_with_raised_eyebrow:

Nevím, Norris byl fakt třída. Ale kdyby vyšla kvalda, kdo ví, ta rychlost na volným vzduchu byla velmi působivá. Myslím že při maximalizaci by na to druhé místo mohli pomýšlet určitě.

Max maximalizoval, ostatně jako už po několikáté tuto sezonu. Ferrari má výkony jak na houpačce.

… to RedBull ale teď celkem též.

VER jen vyzkousel na co to auto aktualne ma, kdyz zjistil ze je furt pul minuty za Norrisem tak se na to zase vykasle. Proto ani nemuze mluvit na tiskovce, vyrazilo mu to dech.

Ferrari malo na to vyhrať jazdecké tituly 2010 a 2012. :slight_smile:

Jezdecky na to měli, techniku na to neměli. 12 let od toho, co Ferrari bojovalo o titul do posledního závodu, bez mega pilota, jako je Alonsa to prostě nedají.

1 Like

Teraz to je inak? Pilotov maju, techniku nemaju, ked mali techniku mali tam binotta …

1 Like

Příští rok tam bude i pilot.

Když měli techniku, neměli na to jezdecky, jestli se teda bavíme o 2018.

3 Likes

Možná jo, možná ne, to se uvidí, jak si to sedne

Možná tam budou 2, a v McLarenu taky, to by mohla být velká prča :grinning:

Myslím, že to bude v pohodě.
Jak má Lando Piastriho pod kontrolou, tak stejně tak bude mít Ham pod kontrolou Leca.

1 Like

Ferrari je teď na tom trochu, jak na houpačce, techniku na titul nemají, ale podaří se jim občas vytáhnout na velmi dobré výkony, což piloti někdy potvrdí, jenže občas piloti nepodají top strop výkon. Tím, neříkám, že Leclerc nepatří k těm hodně dobrým pilotům - jednoznačně patří, ale chybí mi u něj víc konzistence (jako u Landa), Sainz jede část sezony skvěle, pak část průměr, to má bohužel celou kariéru. Jsem zvědavej, jak to sladí na 25 a hlavně 26

1 Like

neviem no, u Ferrari mi pride, ze kazdy rok namiesto maximalizacie vyvoja a vykonov riesia nejake, sice asi vo finale viac podstatne, ale v tej konkretnej sezone absolutne zvlastne zalezitosti … chapem, ze ta elkannova a vasseurova restrukturalizacia musela prist, je super, ze prisla, je super, ze tam ide Hamilton, ale doprdele uz je potreba s tym nieco robit, zas tu mame novu eru za rok a kusok, a zase sa zacne od nuly, zas budu mat auto na prvu tretinu sezony a potom zase nejake problemy …

ohladom porovnania s landom suhlas asi, aj ked mne Leclerc pride o nieco viac konzistentnejsi a talentovanejsi ako Norris, ale nestaci to … je ale pravda, ze 2022 leclerca psychicky solidne preverilo, a Sainzovi sa tahanie nitiek skrze binotta sa to moc nevyplatilo, kedze ide do Williamsu

dalsi rok bude velmi dolezity pre Vasseura podla mna, dufam, ze nepojde v tempe sefov Ferrari a po par sezonach sa poruca, bol by som nerad, Fred mi pride, ze vie co robi, a otazkou je len, aku velku doveru v neho vedenie a Elkann ma

1 Like

2010 mali na to vsetko, ale nedorucili. Dost chyb sa dopustil aj tim aj Alonso.
BBC F1 2010 How Fernando Alonso’s season turned around at Ferrari (youtube.com)

Tu je napisane vsetko. :point_up: Stacilo spravit o jednu chybu menej.

2012 bol v jeho podani ovela lepsi rok, ale tak isto priestor na titul bol, tie 3 body sa daju najst kdekolvek (napr. Suzuka).

Nehovorim to ako kritiku na jeho adresu, najma 2012 jazdil super, ale pri minimalizacii chyb sa titul dal ziskat ako vo Ferrari, tak v RB. Tak isto ako Hamilton mohol mat aj 2016 aj 2021 tituly, aj 2007 (rovnako ako Alonso) a tak dalej mozme ist. :slight_smile:

Vettel nemal stastie na auto vo Ferrari, doplatil na dominanciu Mercedesu. Tak isto Leclerc zatial nemal auto na titul. Uvidime co buduci rok.

3 Likes

Tak Leclerc má víc přirozené rychlosti, to je vidět v těch Q. U Landa mi to přijde furt nevýrazný, i proto se mu Piastri dokáže přibližovat ( i když jsou tam furt velké výkyvy taky).

No a Ferrari vždycky selže v sezónním vývoji, já nechápu, jak to dokážou. Přes zimu dokáží udělat výborný pokrok, ale během sezóny prostě ne, ale to je od 09, což je hrozně divný, že se to takhle s nima veze. Já si myslel, že 2022 to konečně zvládnou, a ono zase nic. Podle mě Leclerca tohle začíná hodně táhnout dolů psychicky, i když dokáže podat výkony, jako na Monze, tak psychika dostala velké rány

to mi ani nepripominaj, ten uvod sezony a RBR dnf boli jak balzam, akurat potom prislo vytrhnutie zo sna a navrat do reality a Leclercove povestne NNOOOOOOOOOOOOOOO … zbytok pozname

u tej leclercovej psychiky som ale v klude, mne pride, ze sa uz dost dobre oklepal z toho spominaneho 2022, nerobi mu tam prievan Binotto so Sainzom sr mozno, Fred Vasseur a Elkann mu veri, a ide k nemu Hamilton (jasne, ze nebudu kamosi ked si zavru helmy, ale prirovnam to mozno v tejto rovine ku spojeniu Alonso x Stroll jr)

pride mi, ze Leclerc je fakt v nejakom pomyselnom zene, vie co sa kuchti v tovarni a je to na nom vidiet

Hmm, možná to taky chtělo lepší auto a nebojovat proti dominantnímu RB. Obě sezony byly od Alonsa výjimečné.

2 Likes