Ferrari bolo rovnako rýchle ako my, tvrdí Stella | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2024 je rokom zvratov, prekvapení a krásnych formulových príbehov. Jeden taký sa zrodil aj v Monze, zahŕňal skvelý výkon jedného Ferrari, prevádzkové chyby McLarenu a ďalší výkonnostný prepad Red Bullu. Bol však McLaren skutočne o hlavu napred a napriek tomu nezvládol vyhrať? Podľa šéfa stajne nie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170549/ferrari-bolo-rovnako-rychle-ako-my-tvrdi-stella

To není vůbec otázka, jestli jste mohli vyhrát. To byla vaše povinnost, i pokud bylo Ferrari srovnatelně rychlé. Měli jste na čele dva jezdce proti jednomu na třetím místě, není vůbec o čem (teď ani neřeším, který měl být první). To je samé “nevěděli, nechali se znepokojit…”, ale rozdělit strategii při dvou jezdcích u sebe by snad měla být úplná samozřejmost. Dívat se na tenhle amatérismus je fakt za trest.

5 Likes

Som veľmi zvedavý čoho sa ešte v MCL dočkáme. A to nemyslím len túto sezónu. Každopádne bude to zaujímavé.

Já snad ani ne, nějak nedávám ani tohle :smile: . Kdyby tam řešili nějaké složité rébusy, ale tohle jsou základní situace, které mají osvědčená řešení. A oni na to koukají, jak kdyby zrovna spadli z višně.

McLaren posunul Ferrari rozhodovanie na novú úroveň.

4 Likes

To je tak, ked je tvojou prioritou nezvyhodnit jedneho jazdca voci druhemu, tazko sa rozdeluju strategie.

Původně jsem chtěla napsat, že tohle snad nedokázal ani Binotto, ale to se tak nedá říct - Monaco 2022 byl taky majstrštych :smile: .

1 Like

No vidíš, až doteď jsem si myslela, že prioritou každého týmu je jednoduše zisk titulu, pokud možno obou titulů. Jestli je ve skutečnosti prioritou šíření spravedlnosti, tak jsem žila v omylu a asi celou F1 dostatečně nechápu :woman_shrugging:.

3 Likes

Tak fanúṣ̌ikovia Meku a Ferrari uz môžu fandiť hocikomu a nebudú prekvapení :smiley:

Já přitom nejsem nijak zásadní fanoušek Landa a McLarenu už vůbec ne. Mě jenom zajímá, kdo se dokáže postavit Red Bullu a Maxovi, kteří doteď fungovali jako bezchybný stroj. Já přitom ani proti Maxovi vůbec nic nemám a beru ho jako výborného jezdce a naprosto zaslouženého šampióna. Při delší dominanci je ale asi přirozené, že diváci chtějí zase nějaké to střídání. A když se ukáže šance na zajímavý boj o titul, což jsme na začátku ani nečekali, tak jsme bůhví proč trestáni pohledem na tuhle plejádu amatérismu (a to říkám ještě kulantně). Asi je to proto, že se dost nemodlíme :smile: .

1 Like

Budúci rok sa dotiahne Meďák a Ferrari a bude to zaujímavé až až neboj :slightly_smiling_face:

1 Like

A to narážíš na co? Jak Piastri musel zůstat ve GB venku na suchych pneu, když pršelo?

Myslim ze muzes byt v klidu. Max a RBR jsou out. Titul pro Maxe je pryc. Stella ma pravdu. RBR se ctvrtym autem na rostu, coz uz ma nejaky ten patek, nema sanci. Body mu nebude brat jen McLaren.

Tes se na fantastickej zaver sezony. Mezi Charlesem a Landem by to mmohlo byt vyrovnane. jen @landofan asi uplne nemuze byt v klidu. :grin:

2 Likes

Pokud vyhraje nakonec Charles, tak by vedení McLarenu mělo spáchat kolektivní sepuku :smile: . Ale já Maxe rozhodně neodepisuju.

2 Likes

Narazam na to, ako Piastri isiel v Monze do boxov v oboch pripadoch 1-2 kola po Norrisovi, hoci sa s pneumatikami trapil podstatne menej, pretoze to hlavne, co v McLarene v danej chvili zda sa zaujimalo, bolo, aby Norrisovi nahodou nevysiel undercut.

SIlverstone bolo neskutocne stupidne takticke rozhodnutie, ale nerozumiem, aky suvis tam vidis.

Jakou v tom vidím souvislost? Že Piastriho misto double pitu, kde by ztratil míň času, tak ho nechali jezdit venku, kde ztratil 20s. A ty tu píšeš o znevýhodňování pilota.

Jenže McL nepitoval Piastriho skrz Landa, McL pitoval Piastriho, protože planovali dva stopy pro oba a ignorovali Ferrari

Proč teda v Maďarsku, kde vedl Piastri šel prvni do boxů Lando, když první ma chodit pilot ve předu a ví se, že undercut je too powerful?

Lebo McL nevie čo chce. Či férovosť alebo 1ku Landa. Ale je možné, že majú dačo v zmluve a Piastri s Webberom na to poukázali, tak už nemôžu nič.

1 Like

Ja rozhodne neodepisuju Maxe, ja odepisuju RBR. :grin: Jejich jednicka jim uz buhvi kolik zavodu rika, ze to auto je spatne a oni neposlouchaji- Korporatni mysleni. Co mi to pripomina? Kdyz jednicka Mercedeesu rikala, ze to auto je spatne. Trvalo dva roky, nez to korporat pochopil. A to nic nevyhralvali, nevedli sampionat. Neposlouchali ani sefa teamu. Furt si trvali na svem. A zacali makat az kdyz jednicka podepsala Ferrari.

RBR bude taky makat az Max pristi rok podepise Mercedes, nebo skonci. Dalsi titul v RBR neprida.

Nevadi, ted tam jezdi vcelku sympataci. :grin:

4 Likes

Po rokoch strategického martyria v podaní Ferrari ma tieto prešľapy Mclarenu celkom bavia.

Inak ak by mi niekto po letnej prestávke poved, že Max dostane od Charlesa takmer 40s v Monze, celkom by som uvažoval nad zdravotným stavom toho človeka :grinning:

1 Like

Maxa tiež v žiadnom prípade neodpisujem :slightly_smiling_face: A s ostatným som už od nedele v kľude :wink:
Chlieb lacnejši nebude. Nech vyhrá ktokoľvek nie? A fandiť sa má v dobrom aj v zlom.

1 Like