Fanúšikovia sú na prvom mieste, nie jazdci, hovorí Wolff o prípadnej zmene pravidiel | Magazín F1 - F1online.sk

Ti, co chodí na okruhy, jsou pro celkový obraz důležití tím, že je na ně vidět. Poloprázdné tribuny by nevypadaly dobře, což má samozřejmě na celkovou “prodejnost F1” vliv. Nevím, jestli bys celkovému projektu prospěl zdražením vstupenek, pokud by došlo opravdu k problému a poklesu zájmu, cesta by byla spíš opačná… Jinak potřebuješ příběh pro masy, proto vzniklo DtS, nejrůznější blbnutí pilotů před kamerami, které se závoděním vůbec nesouvisí, atd. Nezáleží na tom, komu ze “skalních” se to nelíbí, záleží na celkovém počtu, který se podařilo i tím Netflixem snad i znásobit. Pokud ten poklesne, tak to bude problém. Mmch, ty vstupenky jsou už i tak dost drahé…

… a proč ne rovnou desetinásobek, hezky ať se oddělí elita od plev, Váš Pešta :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Hele já byl 7x v Maďarsku, 3x v Barceloně a 1x na Monze - vždy na hlavní tribuně na celý víkend a opravdu mi tohle nepřijde, že skrze toto mám větší nárok kritizovat F1 oproti těm, co si to finančně dovolit nemůžou. On prostě plácá úplný nesmysly, urputně chce pozornost za každou cenu, ten tu není skrze F1, ale skrze svůj vnitřní boj s mini egem

2 lajkov

F1 by naopak prospělo, kdyby na okruhy začalo chodit méně fanoušků.
Když je o závody zájem, tak si Liberty i FIA budou myslet, že jsou páni vesmíru a budou vymýšlet ještě více zhovadilostí. A těch je už teď až přespříliš.

2 lajkov

Teď se F1 cítila na koni především kvůli hluboké peněžence Arabského světa, fanoušek nefanoušek. To se pro ně možná otočí tak rychle že se budou divit, a možná se pak o fanouška opět začnou zajímat.

2 lajkov

Ale jak vidíš, tak každej hrnec si najde svýho kupce, i ten zrezlej od Pešty. :sweat_smile:

2 lajkov

To víš, ho nebaví kopat studny, tak radši stahuje cizí fotky a vydává je za své :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Doufejme, že Trumpetu už brzy někdo klepne přes prsty. Osobně žasnu co všechno si může dovolit a jak velkou má v tak vyspělém státě moc.

Chceš teda říct, že historie je plná příkladů, kdy nezájem veřejnosti o něco vedl k přílivu investorů a tím rychlému a efektivnímu rozvoji v té oblasti?

Kromě vývoje zbraní mě nic takového nenapadá.

1 lajk

Nezájem veřejností naopak vede k odlivu investorů.
Samotná FIA je z velké části závislá na reklamě a dalších sponzorských aktívách a taky na smlouvách jako třeba s Pirelli.
Liberty by se taky moc odliv fanoušků nelíbil a týmům už vůbec né.

Přijde to rychle a Liberty to finančně pocítí. Už na předplatném F1TV podle mého uviděj první vlaštovky.

Tak to ale popíráš svůj předchozí příspěvek. Ale nevadí, shodneme se na tom, že saudům a ajťákům je třeba pristřihnout křidélka, aby byl svět v rovnováze :smiley:.

F1TV nemusí být přesné měřítko. V tomto případě hodně závisí na cenách za vysílací práva operátorům. Ti je pak přeprodávají třeba menším regionálním operátorům a když nebude zájem diváků, tak třeba Nova a jiné televize taky můžou o F1 ztratit zájem.
To je ale svět mimo orientaci běžného diváka.

Nejspíše si v něčem nerozumíme.

Já byl vizionář už před několika lety a zrušil jsem to :face_with_tongue:

1 lajk

… a sleduješ to vůbec ještě někde? :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

1 lajk

No samozřejmě že ano.

I když uvidíme jak dlouho mě to letos vydrží :sweat_smile:

Usla ti pointa. Cielom nie je spravit auta rychlejsie, ale zlepsit pomer v prospech ICE.

Rozumím, moje chyba.

Ale proč to potom dělat, když budu pomalejší, těžší, dražší? Na co potom nalákám investory?

Třeba Ilmor je teď prý absolutně spokojený s dodáváním motoru do Indy. Relativně jednoduché, moderní, použitelné technologie a přesto za rozumné peníze a vývoj.

Hybridní část si vyrobili všichni společně a o motory se dělí s Hondou…

Takový americký hippies styl, mají s tím zkušenosti a tradici. U nich to funguje, ostatní je nezajímá…

F1 si musi spravit jasno co chce. Ci to je laboratorium pre automobilky, alebo zabava. Rozdiel medzi tym co ju “fun” a co je “useful” je stale vacsi.

3 lajkov