Pri tom aky cirkus z toho spravili uz mohli rovno nechat ten pomer vykonu na kazdom individualne. Nadefinovat pevne parametre motora(objem, tlak turba atd atd), nadefinovat minimalnu a maximalnu vahu baterie a nech si kazdy pomer vykonu vyberie. Zachvilu by sa vsetci aj tak stretli na nejakom cisle ktore je realne
Kde su tie stare dobre casy ked o neho nikto nezakopol ![]()
Moc hezky tady fantazírujete o tom jaký byste doporučili inženýrům motor.
Naučili jste se parádně ty odborný kódy, jako V6, nebo V8, ale prosím o vysvětlení, proč zrovna V8 a ne V6, nebo proč raději ne R6, nebo R8, nebo třeba R5, nebo F6, nebo proč ne V4…
Kdo mě to vysvětlí, zlomí moje přesvědčení, že jste tady z 90% blázni, co píšou slova která neví co znamenají.
Hlavně prosím neargumentujte zvukem, páč to nedává smysl a navíc by to stejně nejlépe vyřešil obyčejný reproduktor.
Souhlas, resi se to protoze jsou vsichni zavisli na vykecavani se, zakazal bych ty internety a ne deckam ve skole, ty ho potrebuji k vyuce.
Nikdo z vykecavacu motor F1 v realu nevidel, neslysel, hlavne ze rozdily maji zmaknute ![]()
zbytocne sa tu pechoris. Najlepsie by bolo keby si vylosovali cislo od 2 po 13 a potom medzi R a V a vlastne by sa to mohlo menit kazdy rok.
Hlavne @helmutko
Toto to řekl naprosto správně. Záleží na fanoušcích. Ti rozhodnou jak to bude. F1 něco vymyslí, to je jasné, to musí, ale když se to nebude líbit, tak to změní. Tak jednoduché to je.
Ještě chvíli počkáme.
Co má “fanouškovské rozhodnutí” přesně znamenat, co od toho čekat a za jak dlouho mají případné fanoušky vyžádané změny nastat? Toto Wolff řekl líbivou bezobsažnou frázi. Fanoušci nejsou jednolitá masa, mají různé názory a pro případnou nelibost taky různé důvody. Taky by největší nespokojenci mohli být se současnými pravidly úplně spokojení, pokud by takhle v čele byl jiný tým, to si nic nenamlouvejme.
Kromě toho, nespokojenci jsou vždycky nejhlasitější, ale není to žádné objektivní měřítko a hlavně ani hlasitá nespokojenost neukazuje na řešení. Jistě, pokud dojde k zásadnímu odlivu diváků, bude to důvod k řešení. Zásadní je, kdy by se týmy dokázaly například na změně motorů shodnout a za jak dlouho by mohla reálně nastat, za tři roky? Určitě je dobré první poznatky vyhodnocovat a pracovat na možných úpravách, ale taky to chce klid a vyčkat. Za půl roku může být situace jiná.
Já samozřejmě nevím jak přesně to Toto myslel, ale já mám na mysli přesně tohle. Protože je jedno, zda F1 jako celek bude chtít reagovat. Drtivá většina fans nebude nostalgická. A ty křiklouny bych nepodceňoval. Právě tito lidé, ať se to líbí nebo ne, vytvářejí mediální obraz, a ten má obrovský vliv na to, jak je F1 vnimána.
A OK, Toto řekl líbivou frázi, ale na její pravdivosti to nic nemění.
A současně, dnešní největší zastánci, by mohli být největšími odpůrci, to si také nenamlouvejme.
A určitě stojí za to počkat, ale kolik času je tak akorát to si netroufám napsat.
To co píšeš dává smysl, taky jsem nad tím přemýšlel jako nad nejjednodušším řešením.
Ale fyzika je naštěstí neúprosná, takže by výsledné auto bylo pravděpodobně pomalejší.
Tj. větší průtok znamená cca 30 kg paliva navíc, o 30% větší chlazení, změny na klikovce a ojnici, možná brzdy, větší intercooler, výkonnější turbo…
To je odhadem určitě +40 kg, navíc další zásadní aerodynamický odpor díky vstupům pro chlazení a nádrži. Něco by se možná ušetřilo na baterii.
Takže když to shrnu minimálně +2s/ kolo…
Ukázkový příklad jak se dostat jinou cestou tam, kde už jsme jednou byli, tj. na limit dnešních technologií.
Myslím, že cesta je přes rekuperaci z předních kol, což ale ještě víc deprimuje milovníky zvuku a úplně diskvalifikuje staré fanoušky, protože to budou čtyřkolky a novým generacím to je stejně úplně jedno.
Čtyřkoláci by bylo úplně nejhorší coby mohlo nejen F1 v motorsportu potkat.
Stojí za to počkat, vyhodnocovat a dělat průběžné změny v současné technice. Nebo jakou konkrétní změnu a v jakém časovém horizontu mají zásadní nespokojenci na mysli, aby zároveň zůstali současní diváci, nebo aspoň jejich většina? Základ musí být ve stabilizaci současné situace, protože pokud by skutečně nastal výrazný odliv diváků s důsledky do celkových příjmů např. z TV práv (nevím, za na jak dlouho jsou smlouvy uzavírané a kdy by se to mohlo projevit) a potenciálem ovlivnit celý rozpočet soutěže, bude pozdě čekat, že za několik let to bude lepší, a vracet motory minulé/předminulé/z přelomu tisíciletí je nesmysl. Každá taková změna by s sebou nesla zase vývoj nových aut a majitelé týmů by přestali dávat peníze.
A jedna podstatná věc, kterou není možné přehlížet - současné peníze F1 atd. vydělává tím, že se soustředí na co největší masu lidí, ne na pár skalních poučených fans. Ti jim nic nevydělají. I proto je potřeba současná pravidla, třeba upravená, co nejlíp “prodat” a je vyřešeno. Jsem přesvědčená, že kdyby nebylo toho obecného pláče, tak přesně ta současná fanouškovská masa, o kterou jde, vůbec nezaznamená, že by se dělo něco špatného.
…až na to že ten tvůj “obecný pláč” má velmi patrné a očima viditelné důvody. Jinak ti skalní fans bych nepodceňoval, ta masa obvykle s těmi skalními souvisí a především, není vždy posvícení a díky skalním mnohdy v krizi alespoň F1 přežije.
všechno je v pořádku. F1 je ve formě, a ten kdo si myslí že není, tak se promaže. ![]()
Ok a jak to uděláš vzhledem k baterii a její využití, když každý okruh má jiný počet brzdných zon a logicky se ten management energie bude lišit a někde to bude celkem ok a někde katastrofa? To budeš neustále na něco čekat?
Jinak s tím pláčem, prosím tě, FOM regulerně omezuje kritické příspěvky na sociálních sítích, tak o čem tu vůbec píšeš? Nebo za tebe je v pořádku prosadit si svoji a kritické hlasy vymazávat?
Hlavně o tom nemluvte a ostatní si ani nevšimnou ![]()
A jezdci tomu nerozumí
co tu tu psal Jirka Triper Airobot o tom mluvení z gauče?
Tady je to jak na nějakém sjezdu před 40 lety. ![]()
Jediní fanoušci na kterých by mělo záležet jsou ti, kteří chodí na okruhy. A těch je cca o třetinu více, než dříve a to jenom proto, že se jich tam víc nevejde.
Navrhuji zdražit vstupenky na cca dvojnásobek a přijdou přesně ti, na kterých záleží. Ostatní mají Netflix, víc si nezaslouží. ![]()
Píše ten, co nikdy nebyl na závodě a jen využíval zdarma vstupu ve čtvrtek na projití okruhu, ty jsi ještě větší šašek, než jsem si myslel