F1 zažíva na sociálnych sieťach krízu. Môže za to Verstappenova dominancia? | Magazín F1 - F1online.sk

V poslednom období neustále počúvame, že sa Formula 1 teší na americkom kontinente čoraz väčšej popularite. Celosvetovo však začína „efjednotka“ stagnovať, respektíve dokonca degradovať – teda aspoň na základe analýzy spoločnosti Buzz Radar, ktorá sa zaoberá vývojom interakcií na typologicky rôznych sociálnych sieťach. O koľko si podľa tejto inštitúcie Formula 1 v raste oproti vlaňajšku pohoršila?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/112218/f1-zaziva-na-socialnych-sietach-krizu-moze-za-to-verstappenova-dominancia

Tak to se da cekat. Sasci, ktery znaj jen drive to survive to vzdaj, ale tvrdy jadro zustane. Snad se budoucnost nebude ridit podle toho, kolik lidi neco sleduje na socialnich sitich.

6 Likes

Cakal som to, ja ako dlhorocny fanusik F1 ktory zazil eru Schumiho, Vettela a Hamiltona som nikdy nestratil zaujem o F1, prislo to az tento rok. Bohuzial :confused:

2 Likes

Ale díky Maxovi v roce 21 brutálně vzrostl počet sledujících. Někteří Lulu fans tu neustále píšou že to už nesledují, ale furt se k tomu musí vyjadřovat :rofl: :rofl:

1 Like

A keď zbadajú čísla v r. 2026 tak sa im aj panenky pretočia.

pre skalnych fanusikov to je vlastne aj dobra sprava.

Za mna je to skvela sezona zatial. Jasne, Verstappen je k prvemu miestu asi prilepeny, sle tento rok si vyslovene uzivam boja za nim. Vykonnnost sa prelieva z jedneho timu na druhy - na zaciatku to bol Aston a Alonso, potom zcal tlacit Mercedes, Ferrari malo par skvelych vikendov a teraz prichadza asi McLaren. O titule je mozno rozhodnute, ale ja sa tesim na kazdy dalsi zavod, aby som videl ako sa to vyvinie v boji o druhe miesto v konstrukteroch… mrzi ma, ze zaujem o f1 na soc. sietach upada, ale to je skor dosledok hypu z roku 2021… “falosni” fanusikovia postupne odchadzaju, skutocne sklani fandovia si to uzivaju. Lebo suboje mame tento rok skvostne… sice nie o prve miesto, ale boje v strede pola su ohromne…

7 Likes

Nejen na sitich, nevim kdo si kupuje nudu a dopredu znamy vysledek za ty prachy :sweat_smile:

A ta skutocna “kriza” v tomto smere este len pride ked namiesto Maxa zacne dominovat niekto iny, az vtedy ta Drive to Survive bublina definitivne splasne.

Ja si ale tuto sezonu celkom uzivam. V podstate pred kazdym vikendom nikto nevie ci bude za Maxom Mercedes, Ferrari, Mclaren pripadne Alonso/Perez. Osobne nemam velky problem si Maxa z prveho miesta odmysliet :grinning:

FIA s F1 si nakálila do vlastního hnízda kdy nám ukázali jak si vážej fanoušků kteří sledují každý závod od začátku sezony aby vám to tam nějaký maník z FIA rozhodl maškarádkou na konci a poslal to celé do kýblu. Ukázali že to co pro některé mělo nějakou vážnost, důstojnost a pocit že o něco jde tak mávnutí rukou z toho zbyl jen cirkus. No a pak k tomu dominance RedBullu z toho vlastně vyžírá ten zbytek protože jejich fanoušci na každýho vyjížděj kvůli svému pocitu že se jim nedostává náležitého uznání a že jsou všichni jen hnusní hejtři, to se zacykluje a je to jaký to je. Co já pozoruji na fanoušcích, včetně mě, tak jde o to že je již sledován více výsledek, než užitek z boje. Dominance podle mě nikdy nebyl uplně vážný problém pro F1, ale tuhle dominanci po Abu21 začínám vnímat mezi fanoušky jako velký problém. K tomu ještě naředění závodů, co naplat. Myslím že časem se to promítne i v zájmu fanoušků kteří navštěvují závody, to nastane skutečná krize. Možná je to i potřeba.

Ty ty svoje komplexy musis nacpat vazne vsude.

Aktualni F1 je jeden velky shit, at se to nekomu libi nebo ne, duhovym vilam se libi, chodim tady ze zvyku.

Mě to teda letos baví víc než třeba vloni. I když ono právě po loňsku jsem od letoška měl nulové očekávání, takže jsem vlastně příjemně překvapen :grin:

Nicméně dominance formuli určitě škodí i když je to dominance mého oblíbence :slightly_smiling_face:

Jsem Ferrarista. Ale ono je zakázané mít víc oblíbenců? :stuck_out_tongue:

1 Like

Je to normálny efekt. A dominancia kohokoľvek má na tento jav iba čiastočný dopad.
.
Proste giga reklama v USA a u arabákov - mala efekt prudkého záujmu o F1…
… ale nakoniec sa tí čo sledovali iné športy proste vrátili k tým športom, ktoré sledovali predtým a o F1 prejavujú záujem len občas, keď sa u nich koná GP, alebo vôbec.

• Takže ak sledovanosť vzrástla o 80% a teraz klesla o 64ˇ% - znamená to, že F1 si získala určitú skupinu fanúšikov, ktorí jej ostali a už ostanú verní. A aj keď to nie sú extra veľké masy, je to stále dosť na to, aby sa korporáciám, automobilkám a sponzorom oplatilo platiť celý cirkus aj naďalej a trhová cena F1 mierne stúpala.
    ,
    p.s.:
    v USA sa už šli 3 veľké ceny za rok … aj vtedy bol búm … a aj vtedy to opadlo a nakoniec sa v Amerike dlho nešla žiadna. - Možno to teraz vydrží dlhšie, ale 3 GP v USA podľa mňa nevydržia dlho (možno dlhšie ako v 80. rokoch - 2 roky).

A co je na tom divnýho… vzhledem k tomu, co se stalo a děje?
Však to zamávalo i se skalníma. :slight_smile:

A bude hůř.

nemoze stale vsetko rast.

2 Likes

Co moze byt horsie od toho ako to je teraz? :grinning: Ze aj Checo zacne konzistentne brat 2 miesta?

Práve som mal k dispozícii vidieť, ako sa cez komentáre na TikToku náhodne spoznali dcéry Heidfelda a Frentzena, ktoré postupne zistili, že ich otcovia sa poznajú a závodili spolu, až došli na to, že sú vlastne z jedneho mesta a dokonca rodina. Nemám rád TikTok, ale toto bolo skutočne jeden z tých momentov, keď internet proste miluješ :smile:

1 Like

Behom dalsich par rokov pride dalsia napinavva sezona a cisla zase porastu a seci budu zverejnovat spravy ako f1 zasa rastie. Vsetci to vedia, na cele s berniem, ktory dominancii branil ako divy.

Jasne ze masovych fanusikov zaujmaju takmer vylucne velke rivality. Film Rush nenatocili o niektorej z priemernych sezon ale o tej, ktora bola najviac zaujmava.