F1 predstavila kalendár na rok 2027: Monackú procesiu si užijeme dvakrát | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 vo štvrtok zverejnila oficiálnu podobu kalendára pre sezónu 2027. V rozpise veľkých cien a predovšetkým šprintových víkendov nájdeme aj niekoľko prekvapení. Vedenie efjednotky rozhodlo, že monackej procesie nikdy nie je dosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/244684/f1-predstavila-kalendar-na-rok-2027-monacku-procesiu-si-uzijeme-dvakrat

ja tym sprintom raz neviem prist na chut… ked ich bolo 6, tak ma to nijak nevyrusovalo, ale toto sa mi zda uz moc.

1 lajk

Tak to bude ten nejpomalejší sprint na světě :smile: .

1 lajk

Alespoň z toho pak budou moct udělat trosku pro bezdomovce.

2 lajkov

A zase raz mi F1 dopriala možnosť použiť tento GIF - Šprint v Monaku. :smirking_face: A neskúsia ho rovno aj s tým obráteným roštom? :grinning_face:

4 lajkov

Sprint znamena aj sprintovu kvalifikaciu, mozno ide skor o to.

1 lajk

Obávam sa, že logika v tomto prípade je skôr v štýle “podarenej” Fantastic Four z roku 2005, kde má Doctor Doom plán v štýle “Johnny Storm horí, dostanem ho teplom navádzanou strelou!” :smirking_face:

Prosto objektívne skvelé finančné výsledky a pozeranosť im podľa mňa spôsobujú miernu psychózu. Tak si povedia, že veď Monako je cool a šprint je cool (ktokoľvek s iným názorom už bol zrejme dávno odprataný), tak to konečne urobme.

O niečom svedčí, že neexistuje v kalendári okruh kde je šprint zbytočnejší ako Monako. Aj tá SQ, ktorú spomínaš, kto bude riskovať, že tam roztrepe auto kvôli max 8 bodom, keď sa o 24h pôjde Q o 25?

A aj tá objektívna výhoda šprintov - že “sa niečo deje na trati” pre fanúškov, ktorí sú na mieste - je pre Monako a zloženie “fanúšikov” čo chodia tam, myslím ďaleko najmenej podstatná.

Ale tak who cares. Nie som cieľovka, nebudem tu vypisovať ako je to koniec F1. Nech si to užíjú tí, ktorí cieľovkou sú.

3 lajkov

Sprintový víkend = dvě kvalifikace a kvalifikace = jediná zajímavá část víkendu v Monaku.
Takže za mě vlastně okej :grinning_face:

Akorát teda abych se vrátil k nedávné debatě, tak Monako letos byl jeden z mála víkendů, který byl horší než nový Madrid. Když Monako takto vylepší, tak Madrid příští rok bude dost možná nejhorší závodní víkend v kalendáři. Co s tím @HellHogr ? :face_with_tongue:

Víkend bude kratší, což je příjemná změna.

Dále týmy budou mít méně času na nastavení, takže aspoň minimálně sprint může netradičně zamíchat pořadím.

Ještě zrušit šikanu za tunelem, a bylo by to ok. :+1:

Dejve není ti trapně, že se tu zase snažíš jen vyvolávat hádky?

1 lajk

Jaké hádky, však jsem jen normálně nastínil problém a slušně se tě zeptal na řešení. :slightly_smiling_face:

Kde je ta normální otázka a proč tam označuješ mě? Já nepsal nic o trosce pro bezdomovce uprostřed Madridu.

1 lajk

Ja myslim, ze su malo radikalni. Ked nad tym tak rozmyslam, tak v Monaku by vlastne mohli zrusit hlavne preteky a nahradit to 3x sprintom. Jeden sprint v sobotu a 3 sprinty v nedelu.

Nejake 2 roky dozadu som si robil srandu,ze sprint by mal byt aj v Monacu. Ospravedlnujem sa vsetkym priaznivcom F1, uz si nikdy nebudem robit zarty,nikdy nevies,kto to cita, kto ma pocuje.

3 lajkov

Kazdy vi ze Monako je vykladni skrini F1 ale Sprint, koho to napadlo, chi chi.

Sis myslel, že taková myšlenka jen tak zapadne :smile: ?

v podstate v Monaku by mohol byt sprint aj v nedelu… pripadne, jeden piatok, dalsi sobotu a posledny nedelu…. zrusit treningy, a jazdit len kvalifikaciu a sprint kazdy den sutazneho vikendu…

2 lajkov

Einstein to povedal pomerne jasne.
Vesmir a ludska hlupost su nekonecne …

1 lajk

Proč ne, tam je to jedno :smile: .