F1 Andrettiho odmietla, americký celok to môže skúsiť opäť v roku 2028 | Magazín F1 - F1online.sk

Tímy a Liberty sú súkromné spoločnosti. FIA je non-profit organizácia:

The FIA is owned by its member clubs, which are national motoring organizations from around the world. Each member club has one vote in the FIA’s General Assembly, which is the supreme authority of the FIA.

Podľa wiki sa Česko-Slovensko stalo členom FIA v roku 1926 :slight_smile:

Tak sorry, že jsem hlasoval proti.
Na mou obranu to bylo jednostranně odhlasováno a nic bych nezměnil :frowning:

Hanba totálna, hlavne že tu máme tímy ako Haas a Alpha tauri ktoré F1 neprinášajú žiadnu hodnotu, nikomu by ani nebolo ľúto keby tu tieto tímy nie sú, jeden žije z Ferrari druhý z red Bullu. Chápem že Williams aj Sauber pridanú hodnotu majú, kvôli dedičstvu a Audi. Tieto satelitné tímy v F1 to je nonsens

Hehe, to se nebude líbit přitom se to dalo čekat :stuck_out_tongue:

nadej bude zahubou ludstva

Andretti nemusi vobec toto rozhodnutie respektovat,kedze ma povolenie od FIA,ze moze od roku 2025 nastupit do pretekov.LM nema ako zabranit startu v F1 Andrettimu,kedze okrem okruhu v Las Vegas,vsetky preteky organizuje FIA a nie LM!

1 Like

Tak isto moze LM Andretti zazalovat u protimonopolneho uradu EU a USA.To by aj mal urobit,kedze potom sa otvori cesta do F1 nielen pre neho,ale i pre dalsie nove timy,kedze monopol je v EU a v USA nepristupny!

RedBull Ring vlastní RedBull. Za to, že sa tam preteká odvádza výpalné Liberty. FIA je rozhodca, ten chlapík s pásikatým tričkom. Ak rozhodca povie, že budeme pretekať v O2 aréne na Prahe 9, mal by sa na to podľa teba spýtať účastníkov súťaže a majiteľa nehnuteľnosti?

FIA nie je rozhodca,ale majiteľom práv F1 , ktoré dalo do prenájmu LM.V tejto dohode sa uvádza 12 tímov a nie 10!,čiže LM nemôže svojvoľne odmietnuť nové 2 tímy a ani majitelia okruhov,ak chcu rešpektovať dohodu.

Když nemůžou, tak proč se tak stalo?

5 Likes

Haas si mne ruce, může nadále předvádět klidně :poop: ale má zaručený přežití. Konkurence nevpuštěna, je to dobrý byznys :clap:

1 Like

Počkej si na výsledek sporu u soudu :slightly_smiling_face:

1 Like

Je to trojcestný vzťah a FIA je najľahšie nahraditeľná v tomto reťazci. Nedisponuje právami (tie prenajala Liberty), nevlastnia okruhy (súkromní vlastníci) a nevlastnia tímy (súkromní vlastníci). Čo môže podľa teba teraz FIA urobiť?

Pretoze skusaju,aby neprisli o vyssie zisky.Ale realne nemaju ako zabranit Andrettimu startovat.Este navyse sa LM tymto krokom vystavila sudnej zalobe,ktora moze rozhodnut,ze nie 10,alebo 12 timov moze byt v F1,ale daleko viac.

Myslíš, že FIA má zmluvu s Liberty a tímami a okruhmi, kde môže určiť, ako bude vyzerať súťaž bez toho, aby sa k tomu vyjadrili a súhlasili s tým všetky strany? Ja by som teda vstup do takého obchodného vzťahu nepodpísal :slight_smile: A kto by žaloval koho podľa teba?

Já nevím, proč vznikla tajná dohoda?

Vsetky pravidla sutaze urcuje FIA a nie LM,alebo majitelia okruhov,cize FIA urcuje i kolko timov moze na trati pretekat a nie majitelia okruhov,alebo LM…

uz ich dal Andretti na sud?

Tak ono by to slo, ale RB ma zaplaceno do 2026 s bonusem bez komplikaci. Andretti by se tam jen tak neplacal vzadu, ten ma uspechy v DNA.

“Agreement”.