Exodus v Alpine pokračuje: Nespokojný Davide Brivio sa vracia do MotoGP | Magazín F1 - F1online.sk

Zostal vôbec niekto pracovať v Alpine? Po ambíciách francúzskeho tímu niet ani chýru, ani slychu. Pred dvoma rokmi ich stelesňoval taliansky manažér Davide Brivio. Tento muž doviedol továrenský tím Suzuki až na vrchol v MotoGP a predstavoval akýsi symbol starej pravdy, že kontinuita a päťročný plán v motoršporte fungujú. V Alpine však toľko trpezlivosti nemajú.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137690/exodus-v-alpine-pokracuje-nespokojny-davide-brivio-sa-vracia-do-motogp

Všecky povyházet i Ocona :baguette_bread::leg:
A Flávia na vás syčáci!

Opravdu by bylo na čase, aby toto francouzské břímě bylo prodáno do některých soukromých rukou.

V poslední době koupili 1/4 týmu herci a sportovci, a vlastně jsem od nich nezaznamenal, kterým formulovým směrem by se tým chtěl vydat.

Asi by bylo na čase, kdyby zbytek byl prodán třeba tomu Andrettimu, ale toho se francouzi asi nevzdají.
Problémem i je, že menšinových vlastníků je hrozně mnoho.

Už teď to je špatné a dopadne to asi ještě hůř. :slight_smile:

Je to škoda, pěkné nápady občas měli. :slight_smile:

Začíná to vypadat jako Haas po francouzsku. Snad se mi to opravdu jenom zdá a ve skutečnosti chystají velkou ofenzívu, mít dva takové týmy by bylo moc štěstí najednou…

1 Like

… ale může za to Piastri, že jo :crazy_face:

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdy se novým šéfem Renaultu stal Andretti.
Alespoň na zkušenou, ať na své vlastní kůži pozná do čeho leze.

Možná jo, protože Szafnauerovi to podkopalo židli a od tý doby se už jen vezl… a pak se vezlo všechno…

Piastri je prostě na blacklistu.

Zatím dobrý, než minule předali Renault lotusu, tak tam byly i nějaké sebevraždy.

Nééé… ještě na tom tak špatně nejsou. :smiley:

Tak zatím se nezdá, že by celková situace někoho trápila. Naopak mi (kromě jezdců) připadají konečně takoví spokojení :smile: .

To je zákeřňák, neuvěřitelný :open_mouth:

No ještě ne. Co mě děsí, je úplná absence tahu na bránu, dokonce už i slovní. Připadá mi, jako by celý Alpine úplně zmizel ze světa, jenom se občas objeví informace, kdo zase odešel, případně nepřijde.

Ale v závěru jim to docela jelo sympaticky. :grimacing:
Piastri je v testování stál 15m + 10m Gasly… + ostuda… = hodně peněz. :smiley:
To bolí.

Taková čistka není jen tak. Skoro mi to připadá jako uvolňování místa pro nějakou velkou rybu a jeho tým.

Tah na bránu není no. Chybí lídr. Chybí jasná struktura…

Teď přišlo asi 10 herců+sportovců jako investoři.
Odešlo 5 hlavounů… + bůh ví, jak inženýři.
Nepřišel známý snad nikdo. :smiley:

1 Like

Mé srdce neobměkčíš. :stuck_out_tongue: :smiley:
Piastri - black list.

To by byla lepší varianta, ale takové ryby taky nerostou na stromě… Kdo by to měl být? Mluvilo se o Binottovi, ale nikde to nebylo potvrzené jako skutečné jednání. To samozřejmě být nemusí, ale i tak by maximálně přivedl nějaké techniky. Já už jsem celkem ztratila přehled, jaké funkce už stačili povyházet.

Co takhle velkolepý návrat Prosta? :slight_smile:

To je ono, nepřekvapilo by mě, kdyby nepřišel ani někdo neznámý.

V závodní sedačce? :smile:

1 Like