Je to automechanik ktery nakupuje levne smeckove dily nizke kvality, ale uctuje si plnou cenu jakoby byly nove, nebo chodi nakupovat ojete levne dily na vrakac.
Profik od volantu nie. Len rad viem, co je medzi cestou a mnou. Doma si fusujem len do svojich aut, dobri mechanici su vytazeni a tazko si hladaju cas a s inymi mam zle skusenosti. Ale robil som v servise a stale som v kontakte s ludmi, co s tym robia, snazim sa udrziavat si prehlad co si mam do auta dat a co nie a dobre poradit ludom co zasa mne poradia v inych veciach.
Co sa OE dielov tyka, v praxi mas pravdu. Poziadavky na kvalitu (ci uz vizualnu - svetla, narazniky alebo celkovo kvalitativnu-zavesenie) dielov do prvovyroby su drasticky ine ako na spare party. Uz pocas vyroby dielov urcenych na zastavbu do noveho auta sa kusy “na hrane” alebo kusok za odkladali na ND. Samozrejme vyroba OE dielov prebieha este dlho po ukonceni seriovej vyroby vozidla (casto nema zmysel narobit spare party na 20 rokov dopredu a potom si lamat hlavu so skladovanim, lepsie je niekam zasit tooling a po troch rokoch ho vyhrabat a dorobit batch) a tam uz je ta kvalitativna latka nastavena ozaj nizko aj pre premiove automobilky
Poznám to. Potýkam sa s tým denne. Celý život som “kočíroval všechno, čo mělo kola” a teraz, už 15 rokov si žeriem nervy v automotive.
Z čoho, myslíš bol ten infarkt ![]()
Ja som dal v automotive 10 rokov
hodilo to pekne prachy ked sa clovek vypracoval, ale nebol som s tym stotozneny, skratka to nebolo pre mna. Ale nestazujem sa, velmi ma to obohatilo a naucilo. Ked som vsak presiel s tymi skusenostami do ineho odvetvia prislo mi, ze zrazu je na vsetko hrba casu, nikto sa nejde posr4t z jednoho zle vypisaneho dokumentu alebo odovzdaneho 5min po deadline ![]()
Infarkt a este tam pokracujes? Zmenil si pristup k praci? ![]()
Mám 2 roky a trošku do dôchodku, kam by som teraz šiel?
Okrem toho ma tá robota baví. Dosť som za celý život pri autách naučil a teraz štátnicujem. Za môj job by vraždila polovica slovenska
tak potom som nic nepovedal
ja mam do dochodku este nejake tie desatrocia a logistika ma bavi, ale ten korporatny styl prace nie, preto uz tam nie som. Uz ma unavovalo byt 24h na telefone, prist z prace a stale rozmyslat, ci som naozaj vyriesil vsetko (aj ked vyriesil tak volali lebo podriadeni nezdvihali/nevybavili). Zas az tak dobre peniaze za to neboli aby som doma v piatok vecer vyvaral vyfuk pod autom a volal s nejakym nasranym nemcom, ktoremu neprisiel kamion a im v pondelok rano odstavia vyrobu a mam s tym nieco robit
Som flexibilny, ale mam rad oddelenu pracu od sukromia
Tak, správne. Bolek Polívka povedal: tvářim sa, že pracuju nebo firma sa tváři, že ňa platí.